PALI MI BEZPIECZNIK OD POMPY PALIWOWEJ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MAM TAKI LEKI PROBLEM , PALI MI BEZPIECZNIK OD POMPY PALIWA , 1.8 BEZYNA Z GAZEM . WKŁADAM NOWY BEZPIECZNIK I ODPALAM , PALI ODRAZU BEZPIECZNIK I PRZEŁACZA NA GAZ I ZAPALA , A OSTATNIO ZABRAKŁO MI GAZU I DO STACJI MIE CIAGLI , NAWET IE SŁUCHAC POMPY ,,,,,,,, CO TO MOZE BYC JAK TO SPRAZWDIC , A DO TEDO NIE MAM TYLNIEJ WYCIERACZKI .I OSWIETLENIA TABLICY , A BEZPUECZNIKI OK , JAK DO TEGO DOJSC ............. A DO TEGO NA GAZIE 2 BIEGU MIE MA MOCU GAZ W PODŁODZE A ON NIC 5 SEKUND I DOPIERO CIAGNIE , JESZCZE JEDEN OBJAW NA GAZIE SAM DODAJE GAZU PUSZCZAM GAZ A DALEJ TAK SAMO DOPIERO PO CHWILI OBROTY SPADAJA ,
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 10:13 przez d-f-h, łącznie zmieniany 2 razy.
Dziwnie się czyta ten Twój post kolego bo nie stosujesz żadnych zasad pisania... ale to już nie mój problem. Co do przyczyn jakie opisujesz - to zacznij od oględzin filtrów - powietrza i paliwa... Jak są syfiaste - to wymień na nowe.
W instalacjach gazowych też są jakieś filterki więc czeka Cie wizyta u specy od LPG.
Pamiętać też powinieneś o tym ,że świece na LPG - również szybciej się kończą.
Co do elektryki - to sprawdziłbym same żarówki - styki - i ogólnie czy prąd do nich dochodzi
Zrobisz to miernikiem za kilkanaście zł...
W instalacjach gazowych też są jakieś filterki więc czeka Cie wizyta u specy od LPG.
Pamiętać też powinieneś o tym ,że świece na LPG - również szybciej się kończą.
Co do elektryki - to sprawdziłbym same żarówki - styki - i ogólnie czy prąd do nich dochodzi
Zrobisz to miernikiem za kilkanaście zł...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
tak jak Taz pisze ...
widze że jesteś oszczędny a oszczedności nie popłacają
mogę się założyc ,ze niejednokrotnie lub długotrwale jeździsz na rezerwie w zbiorniku z paliwem---i tu masz odpowiedź...pompa sie zatarła...stopił się w niej plastik bo zamiast tłoczyć paliwo tłoczyła powietrze a pompa jest chłodzona paliwem podczas swojej pracy
widze że jesteś oszczędny a oszczedności nie popłacają
mogę się założyc ,ze niejednokrotnie lub długotrwale jeździsz na rezerwie w zbiorniku z paliwem---i tu masz odpowiedź...pompa sie zatarła...stopił się w niej plastik bo zamiast tłoczyć paliwo tłoczyła powietrze a pompa jest chłodzona paliwem podczas swojej pracy
- Dedi_S
- Użytkownik
- Kontakt:
Mi się pompa spaliła (stopiła) w baku i właśnie początek był taki że wywalało bezpiecznik. W tym sęk że w Mk2 nie ma kontrolki od rezerwy i jeżeli ktoś jeździ na gazie to rzadko zwraca uwagę na wskaźnik i pewnego razu mi brakło. Odpaliłem awaryjnie na gazie i przejechałem 500 m na stację benzynową. Ta chwila wystarczyła. Elektryk mi powiedział, że mam szczęście, że nie wyleciałem w powietrze. Kupiłem nową pompę i wsadziłem przekaźnik żeby nie pracowała na gazie. Teraz jakby się sytuacja miała powtórzyć to pompa będzie wyłączona
Radzę nie wsadzać na siłę już bezpiecznika (tym bardziej mocniejszego) tylko zajrzeć na pompę co jest grane.
Radzę nie wsadzać na siłę już bezpiecznika (tym bardziej mocniejszego) tylko zajrzeć na pompę co jest grane.
Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.
- Paweł Marek
- V.I.P.
d-f-h, wiedz jeszcze że pod tym samym bezpiecznikiem jest grzałka sondy lambda i na ogół wtryskiwacz paliwa - na wypadek gdyby akurat okazało sie że pompa jest dobra
[ Dodano: Czw Lis 12, 2009 7:16 pm ]
Nie piszemy na forum z capslockiem
[ Dodano: Czw Lis 12, 2009 7:16 pm ]
Nie piszemy na forum z capslockiem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dzekuje wam za pomoc w sobote bebę walczył , dlaczego wyrzuca bezpiecznik , jak komus mogę cos trzeba , to pracuje w regeneracji głowic , jak cos to pomoge
co wyjdzie w sobote opisze , wiec zapraszm na pogawetke
co wyjdzie w sobote opisze , wiec zapraszm na pogawetke