[MK3]Fotoporada montazu MFA w 1.8 ABS-w innych jest podobnie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
chlopaki mialem juz podciagniete kable od czujnikow temp.oleju i temp.zew,a ja zamontowalem licznik z mfa,manetke i wiazki,ale jak przelaczam na pozycje temp oleju,to wyswietlaja sie tylko kreski.moze byc uszodzony czujnik,czy cos innego? kostke z fioletiwym kablem wlozylem w kostke z takim samym kablem za skrzynka bezp.i mialo to byc spalanie l/km a na tej pozycji tez wyswietla mi kreski.nie jechalem,a tylko odpalilem silnik,ale chyba powinien wyswietlac. prosze o pomoc,bo nie wiem co mam teraz sprawdzic
- boss999
- ...
- Kontakt:
spalanie jest dopiero po przejechaniu dystansu , a temp oleju od zadanej temp pokazuje także musisz rozgrzać silnik, nie pamiętam już od jakiej temp
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 21:05 przez boss999, łącznie zmieniany 1 raz.
- koloko
- Ma gadane
- Kontakt:
Dziś zamontowałem MFA u siebie - WIELKIE dzięki za poradę, jest bardzo pomocna!
Mam parę uwag co do montażu przy silniku 1Z:
- Trzeba uważać na wiązkę skrzynka bezpieczników <-> Licznik, wersja z benzyny nie ma przewodu od kontrolki grzania świec, trzeba dosztukować (licznik PIN 20 - kość U1, PIN 8 )
- U mnie w kości U1 był już przewód od temp. oleju, ale nie mogłem go znaleźć pod maską
- Podobnie z przewodem z ECU, u mnie był już podpięty pod PIN 9, ale nie mogłem go znaleźć przy skrzynce bezpieczników
- W obu przypadkach puściłem nowe przewody.
PYTANIE: Czy odwrotne podpięcie czujnika temp. zewnętrznej powoduje całkowity brak wskazania na liczniku? Zmieniając funkcje, temp. oleju -> zegarek -> czas jazdy -> itd, MFA pomija temp. zew..
Mam parę uwag co do montażu przy silniku 1Z:
- Trzeba uważać na wiązkę skrzynka bezpieczników <-> Licznik, wersja z benzyny nie ma przewodu od kontrolki grzania świec, trzeba dosztukować (licznik PIN 20 - kość U1, PIN 8 )
- U mnie w kości U1 był już przewód od temp. oleju, ale nie mogłem go znaleźć pod maską
- Podobnie z przewodem z ECU, u mnie był już podpięty pod PIN 9, ale nie mogłem go znaleźć przy skrzynce bezpieczników
- W obu przypadkach puściłem nowe przewody.
PYTANIE: Czy odwrotne podpięcie czujnika temp. zewnętrznej powoduje całkowity brak wskazania na liczniku? Zmieniając funkcje, temp. oleju -> zegarek -> czas jazdy -> itd, MFA pomija temp. zew..
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 17:06 przez koloko, łącznie zmieniany 2 razy.
u mnie tez pomijalo temp. zew jak nie mialem czujnika podlaczonego
jest nowy nabytek VR6 niedlugo sie ukaże
Mój były golf III 1.8 PG G60 + Turbo Zapraszam !!
viewtopic.php?f=88&t=260405&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój były golf III 1.8 PG G60 + Turbo Zapraszam !!
viewtopic.php?f=88&t=260405&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;