Jaki czujnik temperatury płynu chłodzącego?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki czujnik temperatury płynu chłodzącego?
Witam wszystkich forumowiczów!
Muszę wymienic czujnik temperatury płynu chłodzacego i mam problem, do końca nie wiem jaki. Wiem, że są oznaczane kolorowymi opaskami. Na starym opaski nie ma. Jak powinien być oznaczony czujnik do 1.9D 1Y z 93`?
Pozdrawiam!
Muszę wymienic czujnik temperatury płynu chłodzacego i mam problem, do końca nie wiem jaki. Wiem, że są oznaczane kolorowymi opaskami. Na starym opaski nie ma. Jak powinien być oznaczony czujnik do 1.9D 1Y z 93`?
Pozdrawiam!
Re: Jaki czujnik temperatury płynu chłodzącego?
jak to nie ma opaski przecież ona nie spadnie sama ...maciej_pk pisze:Witam wszystkich forumowiczów!
Pozdrawiam!
raczej powinieneś mieć z żółtą.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
o kurcze z tymi co się spotkałem i miałem u siebie to były wszystkieSouleR pisze:RobertP niekoniecznie spadla, sa tez czujniki z namalowana kropka zamiast opaski i ona po jakims czasie moze stac sie niewidoczna.
z opaskami, ale jajca... heh dzięki za info
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
No i przekombinowałem!
Wypożyczyłem od kumpla czujnik temperatury (niby ten sam silnik), aby ostatecznie się przekonać, że mój jest zapsuty no i spieprzyłem chyba wskaźnik temperatury. Momentalnie wskaźnik poszedł w prawą stronę i zatrzynał się dopiero na przycisku kasowania dziennych kilometrów i juz tam został. Co myślicie zepsuty czy jeszcze można go reanimować?
Wypożyczyłem od kumpla czujnik temperatury (niby ten sam silnik), aby ostatecznie się przekonać, że mój jest zapsuty no i spieprzyłem chyba wskaźnik temperatury. Momentalnie wskaźnik poszedł w prawą stronę i zatrzynał się dopiero na przycisku kasowania dziennych kilometrów i juz tam został. Co myślicie zepsuty czy jeszcze można go reanimować?
e tam ... to co masz na desce te liczniki to prawie się nie psują (te zegarowe)maciej_pk pisze:Wypożyczyłem od kumpla czujnik temperatury (niby ten sam silnik), aby ostatecznie się przekonać, że mój jest zapsuty no i spieprzyłem chyba wskaźnik temperatury. Momentalnie wskaźnik poszedł w prawą stronę i zatrzynał się dopiero na przycisku kasowania dziennych kilometrów i juz tam został. Co myślicie zepsuty czy jeszcze można go reanimować?
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Zibi art
- Mały gagatek
- Kontakt:
A gdzie kupiłeś ten czujnik i za ile, u mnie najtaniej znalazłem za 47 zł, a problem ten sam
--->323F--->6500obr./min--->red zone--->sound--->[img]http://i35.photobucket.com/albums/d181/ihaveacolourtv/295953439_l.gif[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1311055&sid=15ea422bbe5cc6286dff6446b88ad42f#1311055]mój "pseudoterenowy" golfiiiik:D[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1311055&sid=15ea422bbe5cc6286dff6446b88ad42f#1311055]mój "pseudoterenowy" golfiiiik:D[/url]
- michalc696
- Mały gagatek
- michalc696
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Też podepnę się pod temat mianowicie u mnie temperatura na wskaźniku nie rusza się w ogóle termostat wymieniony. Pytanie który czujnik odpowiada za jej wskazanie?? Z tego co widzę to jeden na 4 piny umieszczony jest w metalowym kolanku z podgrzewaczem po prawej stronie głowicy jak sie patrzy na silnik a drugi na 2 piny umieszczony jest w wężu grubym między głowicą a chłodnicą. Który muszę wymienić?? silnik to 1.9 TDI 90km ALH?? Wydaje mi sie że też nie pali za dobrze na ciepłym i jakoś dziwnie za żwawo jedzie jak na 90km( nowy zakup także nie mam porównania jak było wcześniej).