Helix DB 6.21+SONY XM-ZR602+Golf IV

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » ndz lis 15, 2009 13:45

kamska pisze:zostały mi 4 śrubki- gwiazdki, a rozbieralem z gwiazdek tylko dół- okolice bezpieczników. Wie ktoś co moglem przeoczyć przy skrecaniu? ;) )))
Generalnie plastiki pod kierownicą są dziwnie poprzykręcane, w te widoczne wkręcasz bodaj tylko 3 te wkręty - reszta wchodzi w niewidoczne (znajdujące się pod spodem).

Obrazek
Zanim zapytasz na PW, skorzystaj z forumowej szukajki, FAQ i wujaszka Google

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Post autor: kamska » pn lis 16, 2009 23:58

No i wszystko na swoim miejscu, zgadza sie co do jednej śrubki.

A jeśli chodzi o efekt końcowy, to hm...jest moc, ale coś dziwnie to brzmi, może kwestia przyzwyczajenia. Jutro spróbuje dobrze wyregulwoać radio, pewnie bedzie jeszcze lepiej.

A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » wt lis 17, 2009 11:11

kamska pisze: A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
powinno wystarczyć zakupić kable chincz takie jak rozgałęziacz z jednej jeden a z drugiej 2 do wzmacniacza

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Post autor: kamska » śr lis 18, 2009 00:28

marcinek84 pisze:
kamska pisze: A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
powinno wystarczyć zakupić kable chincz takie jak rozgałęziacz z jednej jeden a z drugiej 2 do wzmacniacza
Ale stracę możliwość regulacji przody i tyłu, bo wszystko bedzie na jednym wyjsciu, prawda?

A teraz czas się pochwalić ( załuję, że nie mam foto, bo byłaby fajna foto-porada), sporo sie namęczyłem i jestem dumny, że prawie sam wszystko fachowo opanowałem ;)

A teraz troche nt. mojego wspanialego przodu Helix DB 62,1+ wzmak Sony.
No dopiero dziś dowiedzialem sie, że bas i ton w radiu musi byc w pozycji neutralenj, czyli na zero, a ja dawalem duzo basu i duzo tony- " gryzło sie to z wzmakiem", dodatko z jednej strony pomylilem + z -
A teraz jak to gra, gdy wszystko jest wyregulowane- pierwsze wrazenia:
- szumi mi w uszach ;), było za głośno
- gdy poleci coś z basem, to czuć jak w flaki w brzuchy skaczą
- jesli zapodam muze zbyt głośno, to robi sie nieprzyjemnie- organizm ludzki sie buntuje ;)

Podsumowując szczerze polecam Helixy DB na samym przodzie- robią wrażenie. Oczywiscie bez wzmaka nie ma co próbować, graja porównywalnie do fabrycznych głośników, lecz z dodatkiem mocy stają sie potworem ;).

I tym sposobem jestem usatysfakcjonowany z naglosnienia auta i chyba przygodę z Car Audio w Golfie IV zakończe ;). Chyba, że wpadnie mi w oczy fajny, niedrogi wzmak+ sub ;)

Jeszcze raz wielkie DZIEKI Panowie za pomoc, gdyby nie forum cieżko by było....

pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » śr lis 18, 2009 09:45

kamska pisze:Ale stracę możliwość regulacji przody i tyłu, bo wszystko bedzie na jednym wyjsciu, prawda?
tak, to jest ten minus jak mamy tylko 2 wyjścia z radia. chyba że trafi Ci sie może w przyszłości radio z 4 wyjściami do nowego wzmacniacza

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Post autor: k0nr4d » śr lis 18, 2009 20:03

kamska pisze:Ale stracę możliwość regulacji przody i tyłu, bo wszystko bedzie na jednym wyjsciu, prawda?
Wtedy fader regulujesz sobie potencjometrami "gain" na wzmacniaczu.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kamska » czw lis 19, 2009 00:38

Dzięki Panowie, w sumie to tyle to też wiedziałem ;). Wiem, ze są redukcje i ze mozna regulować na wzmaku.
Ale redukacja traci troche na jakości, a regulacja na wzmaku nie jest wygodna, ale mniejsza oto.

Nie chcę zakładać nowego tematu. Doradzcie mi proszę jaki wzmak kupic z regulacja wyjsc
no i jakiego suba dorzucic do mojego zestawu?
Aha w miarę tanio, tak do 500zł za komplet, moze byc mniej, troszke wiecej ;)
z góry bardzo dziękuję

pozdrawiam

lysylysy20
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lysylysy20 » pn lis 23, 2009 00:08

kamska ja mam ten zestawik Helixów od miesiąca , nie grały na radiu ,od razu podpiąłem je pod wzmaka (kenwood 4x40) i było ok ale dopiero dziś dostałem SUB co prawda wysłużona już skrzynia ale teraz dopiero jest efekt zadowalający. Helixy powinny być pod wzmakiem ale to moje odczucie .Pozdrawiam
:chytry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”