katalizator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
katalizator
Siem
mam pytanko w jaki sposob pozbyc sie kata-lizatora:
-rozciac go w polowie i wypatroszyc a nastepnie ze spawac
-wylalic go calkowicie i na to miejsce wstawic zwykla rure
-wywalic go i wstawic strumienice (znalazlem wypowiedz na forum ze to
lipa)
co o tym sadzicie i czy sa jescze jakies mozliwosci o ktorych mi nie wiadomo badz sa leprzymi rozwiazaniami
przepraszam za ten katalizator na VW speed ale posraly mi sie zakladki
mam pytanko w jaki sposob pozbyc sie kata-lizatora:
-rozciac go w polowie i wypatroszyc a nastepnie ze spawac
-wylalic go calkowicie i na to miejsce wstawic zwykla rure
-wywalic go i wstawic strumienice (znalazlem wypowiedz na forum ze to
lipa)
co o tym sadzicie i czy sa jescze jakies mozliwosci o ktorych mi nie wiadomo badz sa leprzymi rozwiazaniami
przepraszam za ten katalizator na VW speed ale posraly mi sie zakladki
Pozdro
-
- Niesolidny sprzedawca
- Kontakt:
Wywal kata i wstaw strumienice.wg mnie to najlepsze rozwiązanie.poza tym osiągniesz lepszy moment obrotowy.A to że komputer ci zwarjuje to kupa prawda!!!!!!!!!!lambde normalnie wspadasz do strumienicy.ja mam strumienice u siebie od 2 lat i nie ma z nią żadnych problemów!!! powodzenia
Mk1 16v Rally project :)
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
Golf mk3 16vt 321 km by EVO
Ibiza '02 ASV 205km/418nm by ECUPROJECT
Seat Leon ARL big Turbo:) 228km/423nM by ECUPROJECT
Audi A4 B7 3.0 TDI Quattro 294km/510nm by ECUPROJECT
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Najtańszy sposób to przebicie katalizatora. Rozłanczasz wydech za katem, bierzesz jakąś rure, pręt i przebijasz katalizator żeby pokruszyć jego wkład. Potem odpalasz silnik i *#cenzura#* kata żeby wszystko wyleciało. Nie rób tego w garażu bo będzie cały czarny, na wolnym powietrzu żebyś nie zakopcił wszystkiego. Po przeczyszczeniu składasz wydech i autko będzie mniej zmulone.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę że może to być subiektywne odczucie. Więcej dajesz = więcej jedzie = większe spalanie?deKrzychu pisze:yO!
Ja mam w miejsce katalizatora wlozona strumienice luskowa,jak dla mnie to bomba,pozatym ze auto wiecej pali ;P (chociaz zastanawia mnie to czy niezaczalem wiecej cisnac po pedale gazu ) i wyczuwalnie lepszy moment obrotowy.
pozdrf
Jeśli podchodziłeś do tego z nastawieniem że bedziesz miał większego kopa to możliwe że tak jest?!!
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
czy wywalenie kata serio da sie odczucdziomal pisze:Najtańszy sposób to przebicie katalizatora. Rozłanczasz wydech za katem, bierzesz jakąś rure, pręt i przebijasz katalizator żeby pokruszyć jego wkład. Potem odpalasz silnik i *#cenzura#* kata żeby wszystko wyleciało. Nie rób tego w garażu bo będzie cały czarny, na wolnym powietrzu żebyś nie zakopcił wszystkiego. Po przeczyszczeniu składasz wydech i autko będzie mniej zmulone.
ja odczulem roznice na +zeld pisze:czy wywalenie kata serio da sie odczucdziomal pisze:Najtańszy sposób to przebicie katalizatora. Rozłanczasz wydech za katem, bierzesz jakąś rure, pręt i przebijasz katalizator żeby pokruszyć jego wkład. Potem odpalasz silnik i *#cenzura#* kata żeby wszystko wyleciało. Nie rób tego w garażu bo będzie cały czarny, na wolnym powietrzu żebyś nie zakopcił wszystkiego. Po przeczyszczeniu składasz wydech i autko będzie mniej zmulone.