Jeżdze nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie :)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Witam koledzy nie wiem gdzie pytać więc zadaje pytanie tutaj. Mam okazje kupić alu 15'' z oponkami o 205/50 i tu pytanie czy to wejdzie do golfa ??? przy kicie 60/40. Dodam że teraz na zimówkach 175/65/14 przy max skręcie ładnie obciera Proszę o odpowiedź.
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 19:18 przez ace-mati, łącznie zmieniany 1 raz.
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
dokładnie nie wiem jaka szerokość ale coś koło 7 czy 8'':D nie dopytałem się przez telefon. domyślam się że z tyłem raczej nie będzie problemu dobrze myślę??? a na przód jaka oponka by pasowała 195/50???
x86635 dlaczego będzie ciężko jeździć ???? chodzi o obcieranie czy o komfort??
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 19:39 przez ace-mati, łącznie zmieniany 1 raz.
powiem Ci tak ja u siebie mam 7.5' et felgi niepamietam teraz i na oponie 195/50 bez zaklepywania rantow sie nieobeszlo a i tak przy max skrecie cos czasem obetrze dlatego na wiosne kupuje 195/45 zapomnialem tez mam obnirzenie 60/40ace-mati pisze:dokładnie nie wiem jaka szerokość ale coś koło 7 czy 8'':D nie dopytałem się przez telefon. domyślam się że z tyłem raczej nie będzie problemu dobrze myślę??? a na przód jaka oponka by pasowała 195/50???
od kiedy amortyzatory regeneruje sie jeden przedni jeden tylny ??? zrób to pożadnie parami np pierw przód a potem tył albo na odwrót tarcze hamulcowe też zmieniasz po jednej?toudi pisze:jakie sa wrazenia z jazdy gwintem kw?? bez regulacji twardosci..mojego daje po nowym roku do regeneracji.daje jeden przedni i jeden tylni.jak dobrze pojdzie to reszte na wakacje zrobie
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
no nie tylko chodzi o to ze poprzednio byly tak robione. w tylnym ktos zmenil wklad i szybko sie on rozlecial a od czego podejdzie to juz niewiem. przedni jest delikatnie krzywy bo sie obtarl widelec.jak sa dobre to jeszcze na nich pojezdze.jeszcze nie wiem czy dorobia mi do nich nakretki bo kolegama sie popytac. wiem ze niepowinno sie wymieniac sztukowo
no chyba jak znajde tansza regeneracje bo tak to wolaja 140 za sztuke
no chyba jak znajde tansza regeneracje bo tak to wolaja 140 za sztuke
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 21:12 przez toudi, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Pytanie o posadzke
Witam kolegöw.Czytam i czytam o zawieszkach posadzkach i juz powoli mi sie w glowie kopci bo sam juz nie wiem co robic.Mam golfa4 1,9 tdi 116 ps i mam jeszcze serie zawias.Ale na wiosne chce to zmienic.Autem smigam na codzien do pracy i wogöle.Dorzuce ze uzytkuje auto w niemczech w 95% wniosek zadko bywam w polsce.Ale do rzeczy.Che obnizyc autko ale miec tez komfort a nie taczke.Mam niewielkie doswiadczenie kiedys obnizylem vento tylko na sprezynach o 40mm efekt z jazdy byl super komfort byl tez niezly ale wkurzylem sie bo optycznie wyszla kupa...tyl usiadl mi pieknie prawie na oponie a z przodu mialem przeswit jakies 4 albo 5cm.Sprezyny kupilem jakies niefirmowe za 60 euro ale nöwki.Co mam zrobic w tym aucie co mam teraz zeby trzymalo sie to kupy?Chcialbym wlozyc tylko sprezyny 40/40 ale boje sie ze przöd znowu stanie w görze.Co moglibyscie mi doradzic?Mysle tez o gwincie MTS ale doradzcie mi prosze co mam zrobic.Podajcie jakies konkretne przyklady np.to i to jest ok a tego nie röb.Aha koszt wiadomo prezyny i gwint to dwie rözne sprawy ale moge wydac ok 1200zl. gumy i felgi bedä 225/40/18 et35 plus moze jakies dystanse ale to potem sie okaze.Felgi przymierzam sie do takich:
http://moto.allegro.pl/item814437721_no ... chrom.html
Dziekuje za podpowiedzi i napewno jeszcze sie odezwe.
http://moto.allegro.pl/item814437721_no ... chrom.html
Dziekuje za podpowiedzi i napewno jeszcze sie odezwe.
Vw jest ok...!!!
Re: Pytanie o posadzke
Ja Ci mogę doradzić, że jeśli chcesz uniknąć efektu odwróconego klina to musisz kupić sprężyny lub kit z niższym przodem. Np. 60/40 lub 80/60. Golfy z natury mają wyższy przód i tylko taki zestaw może temu zapobiec.dario3103 pisze:Co mam zrobic w tym aucie co mam teraz zeby trzymalo sie to kupy?
Pozdrawiam
Pytanie o posadzke
Ok rozumie ale jak mam teraz orginalne amory i wrypie 60/40 sprezyny to przednie amorki chyba nie pociägnä zbyt dlugo...wiec znowu mam problem co dalej.Bo tak zmienie springi 60/40 to z tylu moge zostawic orginalne amory a tyl bede musial dac inny ( z mniejszym skokiem) czyli niezle zamieszanie.Chyba najmniej problemu to jest poprostu gwint albo.....?
Vw jest ok...!!!