Chyba Sprzęgło Problem Pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chyba Sprzęgło Problem Pomocy
Witam wszystkich własnie podłamałem się moim samochodem jechałem dość porywczo po czym nagle przy zmianie biegu i dodANIU Gazu samochód nie porusza sie do przodu tzn porusza ale tak jakby chciał a nie umiał z początku postawiłem na skrzynie biegów ale teraz juz wiem ze to wina sprzegła..pytanie moje nastepujace co obstawiacie ze nawaliło tarcza sprzegła czy moze coś mniej kosztownego to stało sie nagle a nie tak ze sprzeglo stopniowo sie slizgało..dlatego niewiem co toi moze być jakieś sugestie?? Pozdrawiam Bractwo golfiarzy i licze na odpowiedzi co to moze być mniej wiecej z jaka ceną sie liczyć za naprawe.. itd
Wymiana zajmie Ci jeden dzień lub dwa wieczory.
Jest troszkę kręcenia. Jak masz znajomego czającego temat to zejdzie tylko jeden dzień.
W warsztacie krzyknęli 350 zł za wymianę.
Ja mam silnik 1.6 RF koszt sprzęgła w hurtowni 180 zł (komplet: tarcza i docisk)
W sklepie sam docisk 200 zł i więcej, natomiast tarcza od 50zł (jakaś made in china chyba) do 145 zł.
U Ciebie chyba docisk padł najprawdopodobniej ale nie na codzień się rozbiera sprzęgło
więc warto komplet wymienić żeby potem znowu nie mieć problemów.
Jest troszkę kręcenia. Jak masz znajomego czającego temat to zejdzie tylko jeden dzień.
W warsztacie krzyknęli 350 zł za wymianę.
Ja mam silnik 1.6 RF koszt sprzęgła w hurtowni 180 zł (komplet: tarcza i docisk)
W sklepie sam docisk 200 zł i więcej, natomiast tarcza od 50zł (jakaś made in china chyba) do 145 zł.
U Ciebie chyba docisk padł najprawdopodobniej ale nie na codzień się rozbiera sprzęgło
więc warto komplet wymienić żeby potem znowu nie mieć problemów.
98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jeszcze powiedz jakiej marki .....weryfany pisze:koszt sprzęgła w hurtowni 180 zł (komplet: tarcza i docisk)
bo sachs to raczej nei jest
a co do tmatu, to nie dowiesz sie kolego wczesniej jak nie zdejmiesz skrzyni.. mnie padły sprezynki w tarczy i obiaw podobny tylko jeszcze rzegotanie i smród sie wydobywał
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!