Temperatura max 70 stopni i nie chce więcej....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura max 70 stopni i nie chce więcej....
Witajcie,
w moim golfiku jest taki problem, że temperatura wody na zegarze wynosi max 70 stopni, nie zalezenie ile jade....i dosyc pozno sie podnosi wskazowka....
czy moglibysie mi dac linki to czujnika temp. wody gdzies na allegro
oraz do termostatu...
WENTYLATOR ZAŁACZA SIE...
MODEL:Golf 3 1.8 Benzynka, 92r.
pozdrawiam
w moim golfiku jest taki problem, że temperatura wody na zegarze wynosi max 70 stopni, nie zalezenie ile jade....i dosyc pozno sie podnosi wskazowka....
czy moglibysie mi dac linki to czujnika temp. wody gdzies na allegro
oraz do termostatu...
WENTYLATOR ZAŁACZA SIE...
MODEL:Golf 3 1.8 Benzynka, 92r.
pozdrawiam
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna
Aktualnie: MK4 Bora 1.6 16V
Poprzedni: MK3 - german style - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=336013
Grafik / projektowanie serwisów www
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna
- Paweł Marek
- V.I.P.
Niekoniecznie, miszczu.pstrag pisze:Termostat do wymiany
Powiedz mi, czy masz włączone ogrzewanie na auto? Bo przy włączonym wskazanie temperatury silnika może sporo spaść. Możesz zrobić proste doświadczenie. Otóż pozamykaj wszystkie nawiewy w samochodzie (nadmóch oczywiście też) i sprawdź, czy silnik szybciej będzie się zagrzewał. Czy na postoju temperatura rośnie? Jeśli rośnie o co najmniej 30*, to walnięty termostat raczej w pozycji otwartej.
Podłączenie VAGa natomiast powie Ci wszystko.
Pozdrawiam!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Niekoniecznie, miszczu.kamlor pisze:Podłączenie VAGa natomiast powie Ci wszystko.
Nie piszczcie już teorii tylko czekamy na dodatkowe informacje od autora tematu albo zamykam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
na postoju tez dochodzi max do 70 stopni
a co to ten VAG?
termostat czy czujnik?
i moze jakies linki do zakupu tych czesci
a co to ten VAG?
termostat czy czujnik?
i moze jakies linki do zakupu tych czesci
Aktualnie: MK4 Bora 1.6 16V
Poprzedni: MK3 - german style - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=336013
Grafik / projektowanie serwisów www
- Paweł Marek
- V.I.P.
meiker, te cześci kupuje się w ASO podrób się nie opłaca o czym się wielu kolegów przekonało. VAG co to? Wpisz w szukajkę u dołu dowiesz się o Vagu, o reszcie też, na razie nie wiadomo. Uszkodzony może być czujnik, licznik, włącznik wentylatora chłdnicy(za wczas włącza), a termostat w tym wypadku najmniej prawdopodobny. Vag wykaże temperaturę płynu chłodzącego braną z innego czujnika niż ten dla licznika więc trochę może pomóc rozwiązać kłopot.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Powiem Wam tak. Mój MK3 1.8 GT (ABS) pokazuje ok 70 stopni i jest wszystko OK. Na postoju przy odpalonym silniku pokazuje max 90.
A skąd wiem, że wszystko jest OK? Termostat mam sprawny, VAG pokazuje tyle co wskaźnik temperatury. Płyn mam wymieniony.
Dodam, że u mnie wentylator włącza się przy temp. ok 100 stopni.
Kolego moim zdaniem temperatura, którą masz też jest OK. Czyli termostat sprawny. Wymień czujnik temperatury i będzie cacy.
Pozdrawiam
A skąd wiem, że wszystko jest OK? Termostat mam sprawny, VAG pokazuje tyle co wskaźnik temperatury. Płyn mam wymieniony.
Dodam, że u mnie wentylator włącza się przy temp. ok 100 stopni.
Kolego moim zdaniem temperatura, którą masz też jest OK. Czyli termostat sprawny. Wymień czujnik temperatury i będzie cacy.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 25, 2009 21:43 przez Freeq, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Freeq, powiem ci tak, w Twoim przytpadku termostat masz niesprawny to po pierwsze, a po drugie termostat nie jest od wskazywania temperatury tylko od jej regulacji.