[mk3]Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie kontrolka cały czas sie tłucze mam za niskie cisnienie oleju mało tego w dodatku olej je**** benzyną dość intenzywnie i jest rzadki jak woda juz mam tegoo dość musze jechać do mechaniora ciekwe co orzekinie i jakom sume sobie rzuci za naprawe :niewiem:
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
no nie jest tragicznie dla silnika( mi też sie sporadycznie tak dzieje jak auto po stoi 2 dni nie ruszane), ale staraj się unikać takiej sytuacjifuks pisze:misiek10111 napisał/a:
i to co słyszysz przez 1-2 sek do chodzi klawiatura na sucho
to dobrze czy zle ?
zanim pojedziesz to wymień sobie olej, moze będzie ok no i taniejr5badkiller pisze:musze jechać do mechaniora ciekwe co orzekinie i jakom sume sobie rzuci za naprawe
...
no wlasnie, mi sie tak wydaje ze jak dolewalem ten olej to przez to mogl zrobic sie rzadki i kontrolka miga..... poczekam jeszcze jakies 2 tyg i wymiana oleju na nowy
tylko teraz jaki ? przebieg szacuje na ponad 260k km :/ mineral chyba juz wchodzi w gre..?
tylko teraz jaki ? przebieg szacuje na ponad 260k km :/ mineral chyba juz wchodzi w gre..?
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
-
- Mały gagatek
witam.tak czytam i też się wypowiem.Miałem też problem z kontrolką zapalała mi się podczas jazdy na rozgrzanym silniku.Pojechałem do mechaniora z tym problemem zmierzył ciśnienie oleju i się zdziwiłem(poniżej normy).Odkręcił michę żeby sprawdzić pompę i co się okazało? Panewki do wymiany. A wszystko przez strzelony termostat silnik się niedogrzewał i cały czas chodził na ssaniu. Przez to przerzucał sobie paliwo do oleju no i panewy się spaliły. Na szczęście obyło się bez szlifu wału.
MK3 TDI może kiedyś
-
- Mały gagatek
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
narazie byłem u jednego to powiedział ze to była kontrolka nie taka jak powinna potem zmiwrzył cisnienie i jest za niskie i mowił ze albo pompa olejowa albo panewki w tay tygodniu bede jechał do drugiego co ma na to popaczec i jak zrobi to dam znać co byłodarekwrc pisze:r5badkiller,
Witam Mam podobny problem z moim MK 3. Też tak kontrolka mi się zapala brzęczy. Co ci mechanicy poradzili ???
mam silnik AAM 1.8
pozdroo
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.