jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- LEON CORRADO
- Nowicjusz
Czy jest możliwość sprawdzenia ciśnienia od razu za kompresorem ? jakaś zaślepka ?
kompresor pompuje mi max 0,8 bara (mierzone na kolektorze) to chyba trochę za mało - konfiguracja - małe kółko - 68mm , kompresor po regeneracji od Daro , sportowy walek , IC nówka sztuka , uszczelki wszystkie nowe dane
kompresor pompuje mi max 0,8 bara (mierzone na kolektorze) to chyba trochę za mało - konfiguracja - małe kółko - 68mm , kompresor po regeneracji od Daro , sportowy walek , IC nówka sztuka , uszczelki wszystkie nowe dane
To wałek asymetryczny miałby tak duży wpływ na zmniejszenie cisnienia doładowania ? bo na takim kółku i zwykłym wałku to powinno być coś koło 1 bara jak dobrze gdzieś wyczytałem
Re: jak sprawdzić ile pompuje kompresor ?
saliczek pisze:To wałek asymetryczny miałby tak duży wpływ na zmniejszenie cisnienia doładowania ? bo na takim kółku i zwykłym wałku to powinno być coś koło 1 bara jak dobrze gdzieś wyczytałem
tak taki własnie jest spadek jak włoży sie sportowy wałek,całkiem normalna sprawa,jest inna charakterystyka i silnik potrzebuje więcej powietrza
Tak czy siak jak G bez ubytkow i zregenerowane , to powinno dmuchnac kolo 1 bara po rozwiercie przy walku 276/268.
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
czyli jak nie dmuchnie 1 bara tylko 0,8 to odsyłać kompresor z reklamacją