Golf 2 Słabe hamowanie...ABS?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 2 Słabe hamowanie...ABS?
Czy kazdy golf 2 z ABSem ma tak slabe hamulce? auto przy mocnym wcisnieciu hamulca w sumie zwalnia... myslalem juz nawet o odlaczenie ABSu... czy moze po zmianie tarcz na np mikody nawiercane i jakies konkretne klocki pomoze?
Szczerze mowiac nie wiem czy tam jest serwo... ale pedal wciska sie normalnie... po wcisnieciu hamulca czuc ze abs dziala... pedal ,,strzela" blokuje na chwile kola i puszcza itd... ale hamulec jest slabiutki jak dla mnie... wiem ze nie mam co porownywac golfa 91' do hamowania z MB 01'... ale roznica jest masakryczna...
Wydaje mi sie ze masz coś takiego jak servo i ze to jest wina serva własnie, ew w układzie masz powietrze co juz mniej prawdopobne jest .. ABS to jest tylko "przerywnik" takze on nie powinnien tutaj w tej sprawie mieć znaczeniacybul pisze:Szczerze mowiac nie wiem czy tam jest serwo... ale pedal wciska sie normalnie... po wcisnieciu hamulca czuc ze abs dziala... pedal ,,strzela" blokuje na chwile kola i puszcza itd... ale hamulec jest slabiutki jak dla mnie... wiem ze nie mam co porownywac golfa 91' do hamowania z MB 01'... ale roznica jest masakryczna...
-
- Mały gagatek
vii a co ty gadasz w golfie II jeszcze nigdy nie widzialem serwa z ABSem. mam tez ABS u siebie i mam silniczek od hamowania. mozliwe że padl jakis czujnik czy cos ? ja u siebie miałem chyba wawaloną funkcje ABS ( moze tylko nawet bezpiecznik miałem wyjęty ) i hamował mi ze nie raz zęby na kierownicy bym mógł zostawic sprubuj odpiąc sam ABS i zostaw same hamulce.
odepnij wtyczkę od sterownika ABSu
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;