Kable, świece i moduł - jaką markę wybrać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kable, świece i moduł - jaką markę wybrać?
Elo
powoli przymierzam się do zmiany kabli, świec i modułu zapłonowego... Jaką markę wybrać? kolega poradził mi bym zainwestował w komplet Beru. Silnik seryjny, i przez najbliższe dwa lata nic nie zamierzam w nim dłubać, później czas pokaże...
Kupić Beru czy zainwestować w coś jeszcze lepszego/droższego? Świece myślę że platynowe, są w nich jakieś różnice?
Pozdro
powoli przymierzam się do zmiany kabli, świec i modułu zapłonowego... Jaką markę wybrać? kolega poradził mi bym zainwestował w komplet Beru. Silnik seryjny, i przez najbliższe dwa lata nic nie zamierzam w nim dłubać, później czas pokaże...
Kupić Beru czy zainwestować w coś jeszcze lepszego/droższego? Świece myślę że platynowe, są w nich jakieś różnice?
Pozdro
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 02:17 przez adams, łącznie zmieniany 2 razy.
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)
Bierz Beru mam takie u siebie i są ok mają takie same zamki jak w oryginale bez problemowo można je ściągać w przeciwieństwie do tańszych zamienników a ze świeczkami to musisz popatrzeć bo jest różnica w zależności od rocznika silnika z tego co pamiętam od 95 r w górę były inne świeczki i miały większą przerwę ( bodajże 0.8 i oznaczenia BKR 6 EK a wcześniejsze miały BKR 5 EK i przerwę 0.7 )
Jedynie Beru albo Bosh, kable NGK, a świeczki platynówki jak nie chcesz przez dłuższy czas zaglądać do silnika
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 15:28 przez Akeitsu, łącznie zmieniany 1 raz.
_/_/_/_/_/_/
- bartkowy1989
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zależy jaki silnik, w samym 1995 do Golfa mk3 były montowane, do poszczególnych silników, świece NGK, Champion, Beru i Bosch. U mnie zalecane są NGK, ale mam Bosch i jest wszystko ok.
Ostatnio zmieniony pt gru 04, 2009 14:10 przez SFHKK, łącznie zmieniany 1 raz.
sprawa pierwszorzędna to świece, tyle się naczytałem o nich tutaj i na forum passata że zgłupiałem..
jakie wybrać? platynowe czy zwykłe? ilu elektrodowe (1,2,3,4)? jakiej marki (beru, bosch, iskra, NGK, champion)?
poradźcie proszę bo mam straszny mętlik w głowie
silnik VR6 94/95
jakie wybrać? platynowe czy zwykłe? ilu elektrodowe (1,2,3,4)? jakiej marki (beru, bosch, iskra, NGK, champion)?
poradźcie proszę bo mam straszny mętlik w głowie
silnik VR6 94/95
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 22:58 przez adams, łącznie zmieniany 1 raz.
B5 3B 1.9TDI 115KM + chip & B4 2.8 VR6 174KM - oba na wypasie ;)