Golfik Grzeje się
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Golfik Grzeje się
Tak jak w temacie mimo wyjętego termostatu i po wymianie uszczelki pod głowicą moje auto nadal się przegrzewa i przy tym brak ogrzewania. proszę o pomoc
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
Zgadza sie, trzeba sprawdzić to. Po dość sporym przegrzaniu moze pujśc uczelka pod głowica to jest normalne, to jest wynik przegrzania, ale jak juz pojdzie to nie powinnien sie grzać przez uszkodzona uszczelke, znam agentów ktorzy maja pieprznieta tą uszczelke i jezdza autem po 10 tyś KM i nic im sie nie przegrzewa, a nawet plynu chłodniczego nie ubywa, a auto nie dymi..Rafał 82 pisze:A sprawdzałeś pompę wodną - czy aby na pewno działa ?
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 14:29 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Uszczelkę wymieniałem miesiąc temu i nic to nie dało. Dodam że głowica była planowana a ogrzewanie działa tylko na wysokich obrotach. Gdy obroty spadną ogrzewania brak auto w trasie nie osiąga 80st dopiero w mieście w korku sie przegrzewa do 110 i atak dmuchawybongo pisze:kendzior171, 99% uszczelka pod głowicą
[ Dodano: 14 Gru 2009 16:59 ]
A chłodnice czyściłem przed wymianą uszczelki. Co prawda była zasyfiona trochę ale nic to nie zmieniło
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2009 17:53 przez kendzior171, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Tak mam gaz... próbowałem kilka razy odpowietrzać i za każdym razem lipa. Dodam że przed wyjęciem termostatu było dobrze z ogrzewaniemkalosh pisze:A masz instalację gazową? Słyszałem od mojego mechanika że przy odpowietrzaniu układu chłodzenia z gazem mogą być problemy. Może u Ciebie jest gdzieś powietrze zgromadzone?
-
- Nowicjusz