Dziwnie "siedzący" tył w mk II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Forum Master
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[ Dodano: Czw Mar 02, 2006 22:47 ]
A co do obniżenia tyłu o 20 mm. Ja obnizyłem 40/40 i przód usiadł 40 a tył własnie mniej. i jest delikatnie wyżej, ale wyglada spoczes.
No na majówke niestety nie. wzgledy finansowe. Na VW manie lece. o ile z roboty nie polece przez ta niedyspozycyjnośc spowodowna nogą w gipsieTomasz Żaguń pisze:PS TAuka a wybierasz się na majóVWkę do wawy??
A co do obniżenia tyłu o 20 mm. Ja obnizyłem 40/40 i przód usiadł 40 a tył własnie mniej. i jest delikatnie wyżej, ale wyglada spoczes.
-
- Forum Master
- tauka
- Kontakt:
Ostatni weekend lipca w gdańsku.A Vw mania gdzie i kiedy?
Jeżeli by siedział na odbojach z tyłu to by był tył wyżej. Mi się z kolei wydaje, że masz poprostu za długie odboje z przodu. Spróbój je testowo wyciągnac i zobacz jak będzie. Albo przy kukaj, czy sie auto nie opiera na odbojach.norekm pisze:sprawdz odboje na tyle.
tauka, Nie rozumiem co masz na myśli - "jakby siedział na odbojach"
Moim zdaniem tych odbojów już nie ma - rozsypały się.
Ja w mk2 miałem podobnie - nawet niżej mi tył siedział - po wymianie odbojów się poprawiło.
Tutaj masz zdjęcie mojego na sprężynach -40
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 1:20 pm ]
I tutaj
Moim zdaniem tych odbojów już nie ma - rozsypały się.
Ja w mk2 miałem podobnie - nawet niżej mi tył siedział - po wymianie odbojów się poprawiło.
Tutaj masz zdjęcie mojego na sprężynach -40
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 1:20 pm ]
I tutaj
- tauka
- Kontakt:
Chodzi o to, że ma za długie odboje i auto zamiast oprzec sie na sprezynie, to sie na odboju oparło.
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 14:53 ]
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 14:53 ]
Czyli u ciebie auto usiadło na odbojach. A nie powinno sie opierac na odboju, tylko na spręzynie. Na odboju powinno siadać dobiero wtedy, gdu jest po obciażeniem. To jest właśnie efekt zakładania krótszych sprezyn i zwykłych amorów. Wtedy odbój jest za długi. i cała amortyzacja auta polega na ugięciu odboja i jego pracy a nie na pracy sprezyny.norekm pisze:Ja w mk2 miałem podobnie - nawet niżej mi tył siedział - po wymianie odbojów się poprawiło.
tauka, Może nie do konca się rozumiemy,
Ja jak przyprowadziłem samochód - to wyglądał tak jak tamten na zdjęciach kolegi - przód w górze a tył siedział.
Jak się okazało tam nie było odbojów- rozsypały się.
Przy okazji wymiany sprężyn na -40 wymieniłem także odboje - efekt? Teraz tył mam wyżej jak przed zmianą sprężyn. Nie dobija na dziurach itp.
Przód jest minimalnie niżej - co daje efekt takiego klina - który mi się podoba.
Ja jak przyprowadziłem samochód - to wyglądał tak jak tamten na zdjęciach kolegi - przód w górze a tył siedział.
Jak się okazało tam nie było odbojów- rozsypały się.
Przy okazji wymiany sprężyn na -40 wymieniłem także odboje - efekt? Teraz tył mam wyżej jak przed zmianą sprężyn. Nie dobija na dziurach itp.
Przód jest minimalnie niżej - co daje efekt takiego klina - który mi się podoba.