Trudno i nierówno pali na zimnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
piter_s dzięki za schemat, jutro zajrzę do czujnika.
Golf na liczniku ma w tej chwili 206 tyś, ale ile w tym prawdy jest to nie wiem, sprzęgło wymieniałem 10 tyś temu, a 20 tyś temu jak robiłem hamulce z tyłu to mechanik twierdził że śruby były tak zapieczone jakby nikt tu od nowości nie zaglądał więc jest szansa że przebieg jest w miarę oryginalny. (Jak go kupiłem miał ładne 175tyś na liczniku )
ziomek_k_k podałeś właśnie dokładne objawy jakie u mnie występują więc jest nas dwóch
EDIT: tak jak napisałem w pierwszym poście świece są OK. Powiem nawet więcej, jak grzeje świece, to pali odrobinę chętniej, niż jak jest te 6 stopni na plusie i grzanie świec się nie załącza.
Golf na liczniku ma w tej chwili 206 tyś, ale ile w tym prawdy jest to nie wiem, sprzęgło wymieniałem 10 tyś temu, a 20 tyś temu jak robiłem hamulce z tyłu to mechanik twierdził że śruby były tak zapieczone jakby nikt tu od nowości nie zaglądał więc jest szansa że przebieg jest w miarę oryginalny. (Jak go kupiłem miał ładne 175tyś na liczniku )
ziomek_k_k podałeś właśnie dokładne objawy jakie u mnie występują więc jest nas dwóch
EDIT: tak jak napisałem w pierwszym poście świece są OK. Powiem nawet więcej, jak grzeje świece, to pali odrobinę chętniej, niż jak jest te 6 stopni na plusie i grzanie świec się nie załącza.
Ostatnio zmieniony wt gru 15, 2009 20:52 przez kureks, łącznie zmieniany 2 razy.
Trzech.kureks pisze: ziomek_k_k podałeś właśnie dokładne objawy jakie u mnie występują więc jest nas dwóch
damian2Zabrze sprawdzilem zbiorniczek z plynem chlodniczym, nie ma oleju i nie ubywa. Dzisiaj go przybutowalem a jest -4 i nie kopcilo. Mam wrazenie ze to moze byc tak jak koledzy pisza - cos z czujnikami. Niechetnie zmienie zdanie ale chyba ten dym nie jest niebieski a szarawo siwy. Dzisiaj widzialem kopciucha, ten dym mial niemal blekitny .
- Quattro_S2
- Mały gagatek
- Kontakt:
niestety i ja mam taki problem . silnik AHU , na blacie ponad 245 tys , a kto wie ile naprawdę . W zeszłym roku był na serwisie pompy , u czrodzieja diesli
ale znów wrócił problem palenia na zimno - pomimo grzania świec , nie pali za 1 razem . Jak już załapie , to trzepie całym autem i gaśnie .Trochę też dymi , na siwo-czarno . Dopiero za którymś razem udaję się podtzrymać go przy życiu założyłem na przewód paliwowy jakiś zaworek (nie pamiętam nazwy) , ale dalej ropa wraca się . Jak jest ciepły to idzie na dotyk
ale znów wrócił problem palenia na zimno - pomimo grzania świec , nie pali za 1 razem . Jak już załapie , to trzepie całym autem i gaśnie .Trochę też dymi , na siwo-czarno . Dopiero za którymś razem udaję się podtzrymać go przy życiu założyłem na przewód paliwowy jakiś zaworek (nie pamiętam nazwy) , ale dalej ropa wraca się . Jak jest ciepły to idzie na dotyk
zapraszam do mnie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=203743
[img]http://img819.imageshack.us/img819/2333/aaare.jpg[/img]
Sprawdził bym rozrusznik - może czasy świetności ma za sobą i słabo kreci=spręża. To też podobno częsta przyczyna. Nie wiem czy na vagu wychodzi ciśnienie sprężania przy odpalaniu.Quattro_S2 pisze:niestety i ja mam taki problem . silnik AHU , na blacie ponad 245 tys , a kto wie ile naprawdę . W zeszłym roku był na serwisie pompy , u czrodzieja diesli
no to rzeczywiście porażka, bez świec powinien od strzałą zapalić, ewentualnie potelepać się trochę.Quattro_S2 pisze:pomimo grzania świec , nie pali za 1 razem . Jak już załapie , to trzepie całym autem i gaśnie .Trochę też dymi , na siwo-czarno . Dopiero za którymś razem udaję się podtzrymać go przy życiu
koniecznie sprawdz kąt wtrysku ciśnienie pompy i sprężania, stare klekoty tak palą ale nie tdi z bezpośrednim wtryskiem.
- Quattro_S2
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprawdził bym rozrusznik - może czasy świetności ma za sobą i słabo kreci=spręża. To też podobno częsta przyczyna. Nie wiem czy na vagu wychodzi ciśnienie sprężania przy odpalaniu.
raczej nie jest to wina rozrusznika , był wymieniany niedawno gdyż poprzedni skończył żywot . Ten kręci ładnie , i jak auto już pochodzi nawet parę sekund "na zimno" to nie ma problemu żeby go "sztachnąć" ponownie
nie podoba mi się to , bo parę nieudanych kręceń i aku może siąść ...
zapraszam do mnie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=203743
- masa1988
- Mały gagatek
- Auto: Golf mkIV GTI 1.8t i Bora variant 2.0 8v LPG
- Silnik: AUQ
Witam wszystkich
Podłącze się pod temat mam ten sam problem co tutaj koledzy opisują.
Mam tylko z rana problem potem juz od strzała pali, rano puszcza dymek szarawo błekitny, pochwili ustepuje potem juz nie kopci. Nie bierze mi oleju lub minimalnie ale to norma. Kat ma w normie 40-46.
Jak macie jakies pomysły to podpowiadajcie co to moze byc.
Od czego mam zacząć, Bede wdzięczny
Podłącze się pod temat mam ten sam problem co tutaj koledzy opisują.
Mam tylko z rana problem potem juz od strzała pali, rano puszcza dymek szarawo błekitny, pochwili ustepuje potem juz nie kopci. Nie bierze mi oleju lub minimalnie ale to norma. Kat ma w normie 40-46.
Jak macie jakies pomysły to podpowiadajcie co to moze byc.
Od czego mam zacząć, Bede wdzięczny
- masa1988
- Mały gagatek
- Auto: Golf mkIV GTI 1.8t i Bora variant 2.0 8v LPG
- Silnik: AUQ
szu, Dzieki szkoda ze tylko narazie nie mam mozliwosci go podłaczyc, na dniach to sprawdze.
Jest tez mozliwosc ze jeden VAG pokaże bład a drugi nie. kiedys podłanczałem i na jednym u mechanika pokazało ze mam czujnik temp walniety (ale dla pewnosci bede musiał sprawdzic jaka daje rezystance) zas u kolegi na VAG-u nie pokazywało nic.
Jest tez mozliwosc ze jeden VAG pokaże bład a drugi nie. kiedys podłanczałem i na jednym u mechanika pokazało ze mam czujnik temp walniety (ale dla pewnosci bede musiał sprawdzic jaka daje rezystance) zas u kolegi na VAG-u nie pokazywało nic.
masa1988, dokladnie vag vagowi nie rowny,na jednym wagu pokazalo mi kat wtrysku a na drugim spadek kompresji ( i ten vag mial racje byl pekniety tlok)
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]