ABS - MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie, moze powinienem był od razu zaznaczyć (choc nie wiem czy mnie nie wyrzucicie z klubu za to.. ), że ja szukam tego bezpiecznika w passacie B4.... a nie w golfiejizu pisze:napisalem - dzieki
czekam czy mi odpowie ale jesli to bezpieczniki na skrzynka bezpiecznikow
to tam juz bylem
pozdrawiam i czekam na podpowiedź - gdzie mam tą tapicerkę zdzierać czy też może fotele demontować....a może ten bezpiecznik jest po prostu na panelu u dołu prawej strony kierownic y ?
B.
Bezpiecznik powinien być w skrzynce bezpiecznilkowej (MK3) tylko nie w tym ciągu gdzie wszystkie tylko wyżej , (najlepiej zdjąć plastiki od strony kierowcy ) i tam jest jeden bezpiecznik (siedzi w gnieździe ) nad przekaźnikami .jizu pisze:napisalem - dzieki
to tam juz bylem
no więc dobrałem się do tych bezpieczników u dołu lewej strony kierownicy (zdjąłem osłonę plastykową) i w sumie nie znalazlem niczego więcej pozatym co widać po wyjęciu tej klapeczki tj. jedynym bezpiecznikiem (o ile to bezpiecznik) nad przekaźnikami jest taki dwu-pinowy zielony niby kondensatorek.. siedzi sobie grzecznie w gniezdzie - wyjąłem sprawdziłem styki - wszystko gra.miomio1 pisze:Bezpiecznik powinien być w skrzynce bezpiecznilkowej (MK3) tylko nie w tym ciągu gdzie wszystkie tylko wyżej , (najlepiej zdjąć plastiki od strony kierowcy ) i tam jest jeden bezpiecznik (siedzi w gnieździe ) nad przekaźnikami .jizu pisze:napisalem - dzieki
to tam juz bylem
następnie dobrałem się do dużej, blokowanej metalową klamrą kostki złączeniowej znajdującej się pod lewą tylną kanapą - nie stwierdziłem problemów z kablami ani nie znalazlem tam żadnych bezpieczników (mylę się??? ) .. zatem usterki wciąż nie zlokalizowałem .. obawiam się , że to jednak kable tylko znów nie bardzo wiem jak je miernikiem sprawdzić (jakie ścieżki, skąd do kąd, omomierzem czy jak... ? )
ściągnąłem z netu schemat "anti-lock brake circuits" więc mogę przesłać na maila komuś kto zechce mi coś podpowiedzieć (pliki ważą około 60 Kb)
ps. oczywiście z przodu czujniki wymieniłem na te z allegro (ale takie same jak założył pewnie dawno temu Niemiec), symbol PA6-6 cośtam.. siemens made in frane :/
l)jizu pisze:juz po wszystkim wymiana plynu hamulcowego zalatwila temat
kurcze to dalej jest niesamowite. u mnie ani wymiana czyjnikow, ani wymiana plynu hamulcowego z dokladnym odpowietrzaniem - nie przyniosla ani na chwile pozytywnego rezultatu
teraz to juz stawiam na bank na kable albo elektronike.... i jade zamowic wizyte u konkurencyjnego mocno dla Idczaka ale o dobrego speca (jedynego, ktory sie podjał na kilku poleconych)
podobno ma znalesc usterke za 100 zl.... juz to widze ))
ps. wczesniej samodzielnie wykasuje bledy ale nie sadze aby to cos pomoglo.
[ Dodano: Sro Gru 14, 2005 11:15 ]
udalo mi się ustalić , że raczej nie da się wymienić pojedyneczego zaworu znajdującego się w kompleksie pompy hamulcowej (w wersji z abs). zdaje sie, ze trzeba bedzie wydac jakies 400 zl na inna uzywana pompę i dodatkowo na profesjonalny montarz z odpowietrzeniem....
macie jeszcz jakieś pomysły ? czy do tych elektrozaworów dochodzą jakieś kabelki które mogą sie obluzować czy coś? a może są jakieś bezpieczniki jeszcze do sprawdzenie od samych poszczególnych zaworków?
udalo mi się ustalić , że raczej nie da się wymienić pojedyneczego zaworu znajdującego się w kompleksie pompy hamulcowej (w wersji z abs). zdaje sie, ze trzeba bedzie wydac jakies 400 zl na inna uzywana pompę i dodatkowo na profesjonalny montarz z odpowietrzeniem....
macie jeszcz jakieś pomysły ? czy do tych elektrozaworów dochodzą jakieś kabelki które mogą sie obluzować czy coś? a może są jakieś bezpieczniki jeszcze do sprawdzenie od samych poszczególnych zaworków?
bolek123 pisze:[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 21:45 ]no i chyba mam konkretjizu pisze:daj znac co bedzie dalej
267 Zawór wylotowy ABS prawy przód - N100
tak mowi VAG
zatem gdzie jest ten elektrozawor i czy to droga zabawka???
czy mozna to samemu wymienic w garazu... ?
pozdrawiam
piotr
ps. nie pomoglo kilkukrotne kasowanie bledow oraz ponownie ******* silnika - wciaz ten sam blad.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: