Pompka paliwa golf II 1.6 PN gaźnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no to w zbiorniku nie ma pompy jest tylko czujnik poziomu paliwa i raczej nie masz po co tam zaglądać a pompka jest mechaniczna na silniku obok filtra oleju
także nie mogłeś jej słyszeć że pracuje
także nie mogłeś jej słyszeć że pracuje
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 08:23 przez Jesionvr6, łącznie zmieniany 2 razy.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no to napisze jeszcze raz....scrappy_c pisze:zrobiłem fotki jak to u mnie wyglada ja juz jestem głupi :/
NIE MASZ POMPKI W BAGANIZKU ! ,dwa kabelki które widzsiz, sa od czujnika poziomu paliwa.. nic więcej... nie wiem skąd slyszales pompke no , ale rozne rzeczy ludzie slysza;
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w innym aucie !! bo w Twoim NIE MA POMPKI elektryczej !!! poszukaj sobie po wezach paliwowych.. pompki sa w baku , albo przy prawym kole pod podłoga ... tylko tam mozesz miec filtr... ( zazwyczaj filtr jest w komorze silnika ) wiec nie pomyl tego z pompkąscrappy_c pisze:gdzie mam jej szukac.
jak nie znajdziesz tego tam gdzie Ci napisalem, to musisz isc do lekarza... powiedz, ze slyszysz cos czego nie ma
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
scrappy_c, wjedź sobie na kanał i zobacz, jak ida przwody paliwowe od zbiornika do silnika - masz tam trzy przewody. Idą sobie pod podłoga do komory silnikowej - jeden idzie do puszki na błotniku (filtr węglowy), drugi idzie poprzez filtr paliwa do pompki paliwa mechanicznej, na bloku silnika, na prawo od bagnetu poziomu oleju, a trzeci - powrót - widać wyraźnie na zdjęciu (zielona rurka) idzie do puszki (pochłaniacz pęcherzyków powietrza) nad pompką paliwa.