Wyświetlacz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Payson
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wyświetlacz

Post autor: Payson » pn gru 21, 2009 17:08

Witam !

Przeszukałem forum i nic o tym niestety nie znalazłem... ale zawsze mogę się myslić, więc z góry sorry jak założyłem temat duplikat.

No więc mam taki mały problem z wyświetlaczem komputera pokładowego w moim Golfiku :) Mianowice niektóre piksele po prostu nie świecą... pytałem już 2 mechaników, którzy zajmują się też elektryką i powiedzieli, że nie wiedzą jak to naprawić i niewiedzą czy trzeba to wymienić. Ale to nie jedyny problem - większym jest to, ze menu tego wyswietlacza jest w jezyku niemieckim, z ktorego niestety niewiele kumam :( Mozliwa jest wogole zmiana tego?

Jeśli ktoś zna kogoś dobrego kto mógłby mi pomóc w Kielcach i okolicach to z góry dzięki.

Druga sprawa dotyczy nawigacji wbudowanej MFD. Mianowice mam płytkę ale nie działa - natomiast na takiej samej nawigacji u kolegi w Passacie smiga bez problemow... czy to znaczy, ze moja jest zablokowana? Jesli tak to znam osobe, ktora odblokuje mi ja za 100 zl tylko nie wiem czy nie da sie tego zrobic samemu... jesli tak to linki mile widzane. Moj ojciec jest inzynierem elektroniki wiec jesli mialbym schemat mysle, ze bysmy sobie poradzili ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn gru 21, 2009 17:12

Payson pisze:Ale to nie jedyny problem - większym jest to, ze menu tego wyswietlacza jest w jezyku niemieckim, z ktorego niestety niewiele kumam :( Mozliwa jest wogole zmiana tego?
Jest to możliwe...cza podpiąć pod kompa
Co do pikseli to na allegro ogłaszają się firmy, które naprawiają tego typu usterki

greg

Post autor: greg » pn gru 21, 2009 19:27

Payson pisze:czy to znaczy, ze moja jest zablokowana?
nie
Payson pisze:natomiast na takiej samej nawigacji u kolegi w Passacie smiga
ma nawi z napisem Radio Navigation System MFD czy tylko Radio Navigation System - bo tu idą różne płyty
Payson pisze:Ale to nie jedyny problem - większym jest to, ze menu tego wyswietlacza jest w jezyku niemieckim, z ktorego niestety niewiele kumam :( Mozliwa jest wogole zmiana tego?
n ajaki język - angielski francuski ? bo polskiego nie

[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 6:27 pm ]
Payson pisze:Moj ojciec jest inzynierem elektroniki wiec jesli mialbym schemat mysle, ze bysmy sobie poradzili
zapomnij że znajdziesz schemat

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”