Grzane fotele MK4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Zdiho
Nowicjusz
Nowicjusz

Grzane fotele MK4

Post autor: Zdiho » pt gru 25, 2009 19:31

Witam.Jestem szczęśliwym posiadaczem GOLFa IV 1.9 TDI rok 2000.Auto ma podgrzewane fotele.Ostatnim czasem zauważyłem jak by przestały grzać.Kilka dni wcześniej jeździła małżonka i mówiła że na "2" aż parzyło w jednym miejscu na siedzisku.Ja jechałem we środę i też odniosłem takie wrażenie.Dziś jechaliśmy za miasto termometr na zewnątrz pokazywał 10 stopni na plusie(nie wiem czy podgrzewane fotele są związane z temperaturą na zęwnątrz ale chyba nie).Czy możecie mi podpowiedzieć co się mogło stać i ewentualnie jak i gdzie to zdiagnozować (mieszkam w Łodzi) jestem zupełnym amatorem.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi
Wesołych Świąt pozdrawiam Przemo.
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 11:45 przez Zdiho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt gru 25, 2009 20:36

Bezpieczniki sprawdzone ??
Maty sprawdź czy nie są przepalone...
użyj szukajki bo problem był poruszany, w FAQ jest instrukcja montażu, też może się przydać...

Zdiho
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zdiho » pt gru 25, 2009 20:48

Bezpiecznik ok. Powiedz czy orientujesz sie czy można zdjąc poszycie nie niszcząc go i sprawdzic to miejsce gdzie tak ostro grzało że aż tyłek bolał.

Pozdro

greg

Post autor: greg » pt gru 25, 2009 23:24

Zdiho pisze:Powiedz czy orientujesz sie czy można zdjąc poszycie nie niszcząc go i sprawdzic to miejsce gdzie tak ostro grzało że aż tyłek bolał.
można
A wracając do pytania - oba fotele nie grzeją? Czy jedne - jak oba - sprawdź bezpiecznik 44

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » sob gru 26, 2009 00:13

FAQ kolegi greg, może coś pomoże http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=68357

Zdiho
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zdiho » sob gru 26, 2009 01:42

Oba nie grzeją .Czy oprócz bezpiecznika 44 może być coś jeszcze i czy da się zdjąć tapicerke bez wyciągania fotela

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » sob gru 26, 2009 04:20

Zdiho pisze:czy da się zdjąć tapicerke bez wyciągania fotela
w linku który podałem wyżej masz opisane co i jak...jeżeli dasz radę bez wyciągania fotela to szacun...wyjęcie fotela to 3min

greg

Post autor: greg » sob gru 26, 2009 12:18

Zdiho pisze:i czy da się zdjąć tapicerke bez wyciągania fotela
tak rozpruć albo pociąć. weź się zastanów - chcesz naprawiać matę grzewczą bez wyjmowania fotela - załóżmy że masz zgrabne chińskie rączki które dadzą radę połamać kilka plastików żeby wyjąć najpierw osłonę dołu fotela a następnie odpiąć tapicerkę - to nie wiem jak te zgrabne rączki ją przypną - bo ja rozbierałem już niejeden fotel i nie widzę sposobu żeby to zrobić w samochodzie

Zdiho
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zdiho » sob gru 26, 2009 22:37

Dzięki za wszystkie porady .Już rozkminiłem że nie grzeje jeden(kierowcy) i w miejscu gdzie ostro grzało zrobiło się lekkie przetarcie na siedzisku.Pewnie w tym miejscu jest jakiś problem .Moje chińskie rączki nie podołają więc spróbuje wyjąc fotel i postąpić zgodnie z instrukcją i może uda się coś poradzić .Dziś kiedy majdrowałem w tym przetartym miejscu to fotel zaczął grzać ale w tym jednym miejscu aż parzył.Jutro powalczę a o wynikach nie omieszkam napisać.
Pozdro dla wszystkich.

[ Dodano: 28 Gru 2009 17:08 ]
Dzięki za wszystkie sugestie bardzo pomogły.Dzięki dla Qto a szczególności dla grega.Z powodu braku warunków i kiepskiej pogody i niestety z braku czasu pojechałem do tapicera (Łódź Tymienieckiego 10) podpowiedziałem co i jak ale gośc okazał się obrotny i wiedział jak za działać .Troszkę ponad godzinke i jest już ok! Rzeczywiście przepalił się kabel .Wszystko jest ok.Przy okazji chłopak robi skórzane kierownice i widac że lubi to co robi i ma do tego dryg.Polecam.

Jeszcze raz dzięki wszystkim.
Szczęśliwego Nowego Roku!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”