[MK4] 1.8 20VT 25th by LATIUSZ Update str. 1
Moderator: G0 Karcio
[MK4] 1.8 20VT 25th by LATIUSZ Update str. 1
Opis samochodu:
- Marka: Volkswagen
- Model: Golf IV
- Rok produkcji: 1998
- Kolor: czerwony
- Pojemność: 1.8
- Moc: ok. 230KM / 320NM
- Silnik: AGU
- Wyposażenie: Exclusive,ABS, Elektryczne szyby, elektryczne lusterka, klimatronik, centralny zamek z wew. blokadą (Lock-Unlock), alarm, 2x poduszki powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer pokładowy, siedzenia kubełkowe RECARO, siedzenia pasażera z możliwością regulacji wysokości, regulacja oparcia w odcinku lędźwiowym, składane siedzenia przednie “Easy Entry”, kieszeń na tylnej części oparcia rzednich siedzeń, składane oparcie tylnej kanapy 1/3 i 2/3, podłokietnik ze schowkiem z tylnej kanapie, dwa uchwyty mocujące kubki z tyłu, osłona hamulca ręcznego pokryte skórą, reflektory przeciwmgielne, , automatyczne przeciemnianie lusterka w razie oślepienia, ogrzewane dysze spryskiwaczy oraz kontrola niskiego poziomu płynu spryskiwaczy tzw. komornik, gniazdko zasilające 12V w bagażniku,
Modyfikacje zewnętrzne:
- pakiet ospojlerowania z wersji 25th/USA
- lampy przednie Hella Black
- lampy tylne R32/USA
- przednia listwa w zderzaku + obrysy dymione
- lusterka w czarnym kolorze
- słupki w kolorze czarna perła
- grill przedni w kolorze czarna perła + ori znaczek GTI 25th
- znaczek GTI 25th + rabiit + czarny znaczek "VW" - tylna klapa
- tylny zderzak USA
- tylna wycieraczka MKV
Modyfikacje wewnętrzne:
- dekory w czarnym kolorze
- zegar AutoGauge(Boost)
- dywaniki z grawerem GTI
- Licznik Sportedition
- kratki nawiewu R32/Bora
- nakładki na pedały + odstopnica Audi TT
- lewarek zmiany biegów Adui S3
- włącznik świateł Polo 6R
- fotele + kapana skóra Seat Leon
System Car Audio:
- Navigacja MFD ver. D
- zmieniarka VW w bagażniku
Felgi:
- R32 18cali, ET 35, Opony: 215/40/18 (sprzedane)
- BBS RC 336 18 cali ET 38 (czarne), Opony: 215/40/18 (sprzedane)
- OZ A10 ABT 2tlg 18 cali, Opony: 215/35/18
- dystanse na tył 20mm
Zawieszenie:
- kit firmy KW -35mm (sprzedane)
- Zawieszenie gwintowane WEITEC GT
- Stabilizator + łączniki Audi S3
- gumy poliuretan
Układ hamulcowy:
- Zaciski + jarzma Audi S3 (przód)
- Tarcze 312mm ATE Power Disc (przód)
Silnik:
- turbo k03-053 (k03s)
- zwężka do turbo "ABT"
- wtryski Lucas 440cc
- FMIC
- strojenie "Compsport"
Obecnie moc ok 230KM / 320Nm
Układ wydechowy:
- 3''Downpipe + 2,5'' reszta (w tym dwa wydechy środkowy i końcowy przelotowy )
Tak wyglądał w Sezonie 2013r.
Tak wyglądał w Sezonie 2012r.
Tak wyglądał w Sezonie 2011r.
Tak wyglądał w Sezonie 2010r.
Poniżej cała historia modyfikacji
Jak co nie liczny pamiętają na początku byłem szczęśliwym posiadaczem mk3 1.8 całe 90 km "buda GTI". Co prawda jednostka napędowa pod maską nie była rewelacyjna jak i osiągi, ale głównym atutem tego samochodu był naprawdę głośny sprzęt car audio . Jak to mówią na wszystko przychodzi czas i trzeba wymienić i ja tak zrobiłem w październiku 2008 roku zakupiłem model Golfa MK4.
Kilka fotek jak golfina prezentowała się przy zakupie
Tutaj jego stajnia:
Środek:
Kwiecień 2009r.
Pierwszym nabytkiem jaki zakupiłem do swojego Gofra:D były Felgi 18 cali R32 do tego komplet opon CONTINENTAL SPORT CONTACT 2 215/40/18
Czerwiec 2009r.
Przyszedł czas na konia, postanowiłem zmienić mu softa Poszukałem, poczytałem po forach i chłopaki organizowali w compsport grupowe wgrywanie "wirusa" No więć dopisałem się do listy. Stres był co do tego jak auto wyjdzie na serii i mogę powiedzieć, że wyszło nawet przyzwoicie. Po wgraniu wirusa 174km/274Nm na rolkach może to tak nie wyglądało ale jak tylko wypuścili mnie na droge to nie poznałem swojego golfika.
Wykresy z hamowni po:
Krótki filmik z hamowni "MAHA" w Gliwicach
[youtube][/youtube]
Lipiec 2009r.
Kolejnym nabytkiem jest kompletne zawieszenie spotowe KW, już z tyłu nie sterczy jak antylopa i bardzo ładnie trzymie się drogi, bardzo twardy, na zakrętach minimalny pochył super gleby też nie ma a to dlatego, że autko na codzien dużo jeździ.
Sierpień 2009r. Suchy Bór
Wrzesień 2009r.
Dla umilenia sobie jazdy, postanowiłem zamontować Blow-offa Pssssyykka.... aż miło jak tylko będzie okazja to nagram filmik.
Grudzień 2009r.
-Przygotowania do Sezonu 2010
Koniec roku był dość pechowy dla czwartego, został bardzo niefortunnie porysowany przez Forda Fieste którego prowadziła kobitka bez sprawnych hamulcy, ważnego przeglądu i ubezpieczenia. Na skutek czego przerysowana została lewa strona, plus drobna wgniotka w tylnym nadkolu. Nie da się ukryć, że szykowało się malowanie , co pozwoliło pociągnąć kilka kolejnych modyfikacji. Tak więc zacząłem intensywnie przeglądać tematy w poszukiwaniu wariantu dla mojego mk4. Dużo golfów stylizowano na wzór R32, ja jednak postanowiłem dołożyć mu dostawki z 25 jahre . Kolejnym krokiem było gromadzenie fantów przed odstawką do lakiernika. Poniżej fotki tego co udało mi się wyszukać.
Na pierwszy ogień poszło oświetlenie, lampy kupione także pozostało tylko zamontować. Z racji tego że na dworze zawitała zima, temperatura bliska zeru, prace zostały przeniesione do garażu . Po kolei zacząłem demontować grill, zderzak (ukręcone dwie śruby ) i lampy.
W oczekiwaniu na nowe lampy
Jak tylko przyszły nowe lampy i xenon, zabrałem się za montaż
Fanty
Z montażem walczyłem dobre kilka godzin ,ale nie mogłem odpuścić końcowego efektu
W myśl tego, że listwa zderzaka przedniego i tak pójdzie do malowania, postanowiłem troszku udoskonalić i zamówiłem ładny dymiony obrys
Kilka fotek listwy przed
Taki oto zestaw powędrował do kolegi "Plastika" który dobrze już wiedział jak wkomponować obrys w listwę pochodzenia europejskiego obrys ładnie leży i nic nie odstaje
Fotki listwy przed lakierowaniem
Teraz coś, co z pewnością doda czwartemu blasku pakiet dostawek 25 jahre + daszek R32
Niestety do lakierowania trzeba mięć rękę i warunki, dlatego aucisko poszło w odstawkę do Damiana (taki majsterstick) to też dla niego duże podziękowania za cierpliwość w dążeniu do tego żeby wszystko ładnie spasowało autko jeszcze nie jest kompletne, bo trzeba założyć grill i podłączyć obrys w zderzaku ale z tym to sobie poradzę
Niżej fotki poglądowe jak czwarty wyglądał w dzień odbioru (fotki robione fonem )
Długo mnie nie było, a czas pokazać kolejne fanty co przyszły Jak widać z fotek przód auta jest jeszcze nie kompletnym, brakuje grilla i obrysówek natomiast grill postanowiłem pomalować w czarny metalic, zresztą tak jak lusterka i słupki drzwi mam nadzieje, że wyjdzie dobrze.
Oto fanty które udało mi sie zdobyć
Kilka fotek grilla po rozbiórce dwa zatrzaski urwane ale odrazu poszły do kolegi plastika złota rączka i po krzyku
Grudzień 2009r. Częstochowa
Mróz trzymie, śnieg nie odpuszcza, to też fanatycy VW sobie nie odpuścili i zorganizowali mały spocik w Częstochowie kilka drobnych ujęć aparatem bo na więcej temperatura nie pozwoliła zaraz widać kto najlepiej przygotowany z całej paczki - prezes "Yamaysky"
Styczeń 2010r.
Można powiedzieć, że gofer do porządku poskładany fakt zbyt czysty nie jest ale przy tych warunkach ruszać na myjnie -12 stopni nie jest za dobrym pomysłem Fotki robione przy udziale Chrabąszcza wersja US by Orbito :green_fuck: równie wierny i zakochany w marce VW
Luty 2010r.
Kilometry się kręcą to i olej przyszło wymienić. Ustawka u Faziego (taki nasz majsterstick) auto na kanał i spuszczamy Poniżej zamieszczam fotki zakupionych fantów, a było ich niewiele: olej Mobil 10W-40 i filtr oleju oraz kilka zdjęć z przebiegu prac związanych z jego wymianą
Kwiecień 2010r.
Dawno już tutaj mnie nie było w tym tygodniu przyjdzie kilka drobnych fantów to i prace przy czwartym ruszą
Poniżej fotki z sobotniego woskowania stajni VW oraz w tle z Chrabąszczem na nowych mercedesach
Żeby nie było, że nic się nie dzieje
Przyszedł czas na montaż anteny cb, teraz będzie już na stałe przytwierdzona do golfa, dość niepozorna bez zbędnych rys na dachu
Kolejnym fantem do zamontowania były klocki hamulcowe i wymiana złączki na wydechu które montowałem na warsztacie u Faza
W towarzystwie naszego fanatyka Yamayskiego który cmił faja za faja przy naprawie kukloka jak to Faz zwał fotki z postępu prac
Wreszcie weekend, to i z golfem troszke się ruszyło, do wymiany poszły stare popękane oprawy podświetlenia tylnej rejestracji oraz żarówki ledowe Drugą bolączką jaka nie dawała mi spokoju to zaciski hamulcy, już od dawna planowałem pomalować na kolor czerwony Praktycznie cały dzień dłubania niestety nie udało się postawić na koła spowrotem, farba nie zdażyła wyschnąć i poczciwa golfina stoi narazie na pustakach
Czas odswieżyć temat i pokazać długo oczekiwany efekt końcowy jak golfina prezentuje się w całej okazałości po założeniu felunku oraz kilka fotek z Rozpoczęcia tegorocznego Sezonu w Ossach dla tych co byli to wiedzą polało się kilka browarków
Listopad 2010r.
Długi czas mnie tu nie widzieli, wszystko z braku czasu! Jak niektórzy wiedzą w toku są małe przygotowania do przeprowadzki...
To nie miejsce na takie tłumaczenia wkońcu temat jest o moim GTI czyli posżły przogotowania do zimy, kąpiel, nałożenie odpowiednich maści Meguiar's odpwiedz leci do "Bio" który był ciekawy znikomego efektu na moim lakierze oraz założyć setup zimowy a okres zimowy przeznaczymy na zbieranie zimowych gratów do motora...
Poniżej kilka fotek z sobotnich prac:
Luty 2011r.
Najwyższy czas składać grata do kupy, fanty leżą tylko czasu i miejsca nie było . Więc tak na pierwszy strzał poszedł wreszcie wydech czyli 3 cale Downpipe + 2,5 cala reszta na przelot, nie mogło być żadnej baraniny dlatego całą robote oddałem w ręce naszego grupowego kolegi Bartka latającego białym mkI 2.0 16vT nazwaną popularnie "babcia" . Wracając do wydechu to troche żelastwa trzeba było nagromadzić (poniżej fotki + filmik), wszystko dopięte na ostatnio guzik. Po tak nie dużej modyfikacji samochód z wgranym softem poprawił swoje osiągi co jest odczuwalne, turbo wcześniej zaczyna pompować i do tego jak kiedyś ladowało 1,0 bar tak teraz wzrosło do 1,1bara. Zresztą zobaczcie sami.
Krótka video relacja żeby pokazać jak wydech spełnia swoją rolę na drodze
[youtube][/youtube]
Następny etap prac związanych z przygotowaniem motora do zwiększenia szmocy wymiana wszystkich uszczelek, uszczelniaczy, zlokalizowanie oraz eliminacja wszelkich nieszczelności, po zrzuceniu głowicy stwierdziłem, że jednak konieczny będzie mały remoncik. Fotorelacja z prac
Założona większa turbosprężarka K03-053
Zwężka do turbo
Kilka fotek z prac przy motorze oraz głowica po powrocie z regenracji
Zamontowany nowy zawór N75
Intercooler wraz z orurowaniem ale z montażem nie poszło już tak łatwo, rzeźba na maksa!
Wtryski Lucas 440cc
Zegar doładowania "auto gauge" oraz obudowa
Wycieraczka tylnej szyby MKV
Czarne dekory
Kratki Bora/R32
Navigacja MFD, adapter, antena gps
Licznik wersja "Sportedition"
Kilka fotek rozkopanego wnętrza oraz efekt końcowy
Nakładki na pedały + podstopnica Audi TT
Nowe dywaniki z grawerem GTI oraz efekt końcowy
Lewarek zmiany biegów Adui S3
Zawieszenie gwintowane WEITEC GT
Komplet opon zimowych Pirelli Winter SnowSport + nowe felgi stalowe
Fotele - czarna skóra
Włącznik świateł Polo 6R
Zaciski + jarzma Audi S3
Tarcze 312mm ATE Power Disc + klocki hamulcowe Bosch
Stabilizator Audi S3
Mała paczka do zawieszenia (łączniki stabi S3, drążki, sworznie, gumy poliuretan, górne łożyska, oleje + filtr....)
Lampy na tył USA/R32
Osłona aku, silnika audi TT i zaślepka na hak
Zestaw kosmetyków
Felgi BBS RC 336 18 cali ET 38 (czarne), Opony: 215/40/18, emblematy w carbonie
Felgi OZ A10 ABT 2tlg 18 cali szerokość 8,5"
Opony Nankang NS-2 215/35Z R18
KONIEC PROJEKTU
- Marka: Volkswagen
- Model: Golf IV
- Rok produkcji: 1998
- Kolor: czerwony
- Pojemność: 1.8
- Moc: ok. 230KM / 320NM
- Silnik: AGU
- Wyposażenie: Exclusive,ABS, Elektryczne szyby, elektryczne lusterka, klimatronik, centralny zamek z wew. blokadą (Lock-Unlock), alarm, 2x poduszki powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer pokładowy, siedzenia kubełkowe RECARO, siedzenia pasażera z możliwością regulacji wysokości, regulacja oparcia w odcinku lędźwiowym, składane siedzenia przednie “Easy Entry”, kieszeń na tylnej części oparcia rzednich siedzeń, składane oparcie tylnej kanapy 1/3 i 2/3, podłokietnik ze schowkiem z tylnej kanapie, dwa uchwyty mocujące kubki z tyłu, osłona hamulca ręcznego pokryte skórą, reflektory przeciwmgielne, , automatyczne przeciemnianie lusterka w razie oślepienia, ogrzewane dysze spryskiwaczy oraz kontrola niskiego poziomu płynu spryskiwaczy tzw. komornik, gniazdko zasilające 12V w bagażniku,
Modyfikacje zewnętrzne:
- pakiet ospojlerowania z wersji 25th/USA
- lampy przednie Hella Black
- lampy tylne R32/USA
- przednia listwa w zderzaku + obrysy dymione
- lusterka w czarnym kolorze
- słupki w kolorze czarna perła
- grill przedni w kolorze czarna perła + ori znaczek GTI 25th
- znaczek GTI 25th + rabiit + czarny znaczek "VW" - tylna klapa
- tylny zderzak USA
- tylna wycieraczka MKV
Modyfikacje wewnętrzne:
- dekory w czarnym kolorze
- zegar AutoGauge(Boost)
- dywaniki z grawerem GTI
- Licznik Sportedition
- kratki nawiewu R32/Bora
- nakładki na pedały + odstopnica Audi TT
- lewarek zmiany biegów Adui S3
- włącznik świateł Polo 6R
- fotele + kapana skóra Seat Leon
System Car Audio:
- Navigacja MFD ver. D
- zmieniarka VW w bagażniku
Felgi:
- R32 18cali, ET 35, Opony: 215/40/18 (sprzedane)
- BBS RC 336 18 cali ET 38 (czarne), Opony: 215/40/18 (sprzedane)
- OZ A10 ABT 2tlg 18 cali, Opony: 215/35/18
- dystanse na tył 20mm
Zawieszenie:
- kit firmy KW -35mm (sprzedane)
- Zawieszenie gwintowane WEITEC GT
- Stabilizator + łączniki Audi S3
- gumy poliuretan
Układ hamulcowy:
- Zaciski + jarzma Audi S3 (przód)
- Tarcze 312mm ATE Power Disc (przód)
Silnik:
- turbo k03-053 (k03s)
- zwężka do turbo "ABT"
- wtryski Lucas 440cc
- FMIC
- strojenie "Compsport"
Obecnie moc ok 230KM / 320Nm
Układ wydechowy:
- 3''Downpipe + 2,5'' reszta (w tym dwa wydechy środkowy i końcowy przelotowy )
Tak wyglądał w Sezonie 2013r.
Tak wyglądał w Sezonie 2012r.
Tak wyglądał w Sezonie 2011r.
Tak wyglądał w Sezonie 2010r.
Poniżej cała historia modyfikacji
Jak co nie liczny pamiętają na początku byłem szczęśliwym posiadaczem mk3 1.8 całe 90 km "buda GTI". Co prawda jednostka napędowa pod maską nie była rewelacyjna jak i osiągi, ale głównym atutem tego samochodu był naprawdę głośny sprzęt car audio . Jak to mówią na wszystko przychodzi czas i trzeba wymienić i ja tak zrobiłem w październiku 2008 roku zakupiłem model Golfa MK4.
Kilka fotek jak golfina prezentowała się przy zakupie
Tutaj jego stajnia:
Środek:
Kwiecień 2009r.
Pierwszym nabytkiem jaki zakupiłem do swojego Gofra:D były Felgi 18 cali R32 do tego komplet opon CONTINENTAL SPORT CONTACT 2 215/40/18
Czerwiec 2009r.
Przyszedł czas na konia, postanowiłem zmienić mu softa Poszukałem, poczytałem po forach i chłopaki organizowali w compsport grupowe wgrywanie "wirusa" No więć dopisałem się do listy. Stres był co do tego jak auto wyjdzie na serii i mogę powiedzieć, że wyszło nawet przyzwoicie. Po wgraniu wirusa 174km/274Nm na rolkach może to tak nie wyglądało ale jak tylko wypuścili mnie na droge to nie poznałem swojego golfika.
Wykresy z hamowni po:
Krótki filmik z hamowni "MAHA" w Gliwicach
[youtube][/youtube]
Lipiec 2009r.
Kolejnym nabytkiem jest kompletne zawieszenie spotowe KW, już z tyłu nie sterczy jak antylopa i bardzo ładnie trzymie się drogi, bardzo twardy, na zakrętach minimalny pochył super gleby też nie ma a to dlatego, że autko na codzien dużo jeździ.
Sierpień 2009r. Suchy Bór
Wrzesień 2009r.
Dla umilenia sobie jazdy, postanowiłem zamontować Blow-offa Pssssyykka.... aż miło jak tylko będzie okazja to nagram filmik.
Grudzień 2009r.
-Przygotowania do Sezonu 2010
Koniec roku był dość pechowy dla czwartego, został bardzo niefortunnie porysowany przez Forda Fieste którego prowadziła kobitka bez sprawnych hamulcy, ważnego przeglądu i ubezpieczenia. Na skutek czego przerysowana została lewa strona, plus drobna wgniotka w tylnym nadkolu. Nie da się ukryć, że szykowało się malowanie , co pozwoliło pociągnąć kilka kolejnych modyfikacji. Tak więc zacząłem intensywnie przeglądać tematy w poszukiwaniu wariantu dla mojego mk4. Dużo golfów stylizowano na wzór R32, ja jednak postanowiłem dołożyć mu dostawki z 25 jahre . Kolejnym krokiem było gromadzenie fantów przed odstawką do lakiernika. Poniżej fotki tego co udało mi się wyszukać.
Na pierwszy ogień poszło oświetlenie, lampy kupione także pozostało tylko zamontować. Z racji tego że na dworze zawitała zima, temperatura bliska zeru, prace zostały przeniesione do garażu . Po kolei zacząłem demontować grill, zderzak (ukręcone dwie śruby ) i lampy.
W oczekiwaniu na nowe lampy
Jak tylko przyszły nowe lampy i xenon, zabrałem się za montaż
Fanty
Z montażem walczyłem dobre kilka godzin ,ale nie mogłem odpuścić końcowego efektu
W myśl tego, że listwa zderzaka przedniego i tak pójdzie do malowania, postanowiłem troszku udoskonalić i zamówiłem ładny dymiony obrys
Kilka fotek listwy przed
Taki oto zestaw powędrował do kolegi "Plastika" który dobrze już wiedział jak wkomponować obrys w listwę pochodzenia europejskiego obrys ładnie leży i nic nie odstaje
Fotki listwy przed lakierowaniem
Teraz coś, co z pewnością doda czwartemu blasku pakiet dostawek 25 jahre + daszek R32
Niestety do lakierowania trzeba mięć rękę i warunki, dlatego aucisko poszło w odstawkę do Damiana (taki majsterstick) to też dla niego duże podziękowania za cierpliwość w dążeniu do tego żeby wszystko ładnie spasowało autko jeszcze nie jest kompletne, bo trzeba założyć grill i podłączyć obrys w zderzaku ale z tym to sobie poradzę
Niżej fotki poglądowe jak czwarty wyglądał w dzień odbioru (fotki robione fonem )
Długo mnie nie było, a czas pokazać kolejne fanty co przyszły Jak widać z fotek przód auta jest jeszcze nie kompletnym, brakuje grilla i obrysówek natomiast grill postanowiłem pomalować w czarny metalic, zresztą tak jak lusterka i słupki drzwi mam nadzieje, że wyjdzie dobrze.
Oto fanty które udało mi sie zdobyć
Kilka fotek grilla po rozbiórce dwa zatrzaski urwane ale odrazu poszły do kolegi plastika złota rączka i po krzyku
Grudzień 2009r. Częstochowa
Mróz trzymie, śnieg nie odpuszcza, to też fanatycy VW sobie nie odpuścili i zorganizowali mały spocik w Częstochowie kilka drobnych ujęć aparatem bo na więcej temperatura nie pozwoliła zaraz widać kto najlepiej przygotowany z całej paczki - prezes "Yamaysky"
Styczeń 2010r.
Można powiedzieć, że gofer do porządku poskładany fakt zbyt czysty nie jest ale przy tych warunkach ruszać na myjnie -12 stopni nie jest za dobrym pomysłem Fotki robione przy udziale Chrabąszcza wersja US by Orbito :green_fuck: równie wierny i zakochany w marce VW
Luty 2010r.
Kilometry się kręcą to i olej przyszło wymienić. Ustawka u Faziego (taki nasz majsterstick) auto na kanał i spuszczamy Poniżej zamieszczam fotki zakupionych fantów, a było ich niewiele: olej Mobil 10W-40 i filtr oleju oraz kilka zdjęć z przebiegu prac związanych z jego wymianą
Kwiecień 2010r.
Dawno już tutaj mnie nie było w tym tygodniu przyjdzie kilka drobnych fantów to i prace przy czwartym ruszą
Poniżej fotki z sobotniego woskowania stajni VW oraz w tle z Chrabąszczem na nowych mercedesach
Żeby nie było, że nic się nie dzieje
Przyszedł czas na montaż anteny cb, teraz będzie już na stałe przytwierdzona do golfa, dość niepozorna bez zbędnych rys na dachu
Kolejnym fantem do zamontowania były klocki hamulcowe i wymiana złączki na wydechu które montowałem na warsztacie u Faza
W towarzystwie naszego fanatyka Yamayskiego który cmił faja za faja przy naprawie kukloka jak to Faz zwał fotki z postępu prac
Wreszcie weekend, to i z golfem troszke się ruszyło, do wymiany poszły stare popękane oprawy podświetlenia tylnej rejestracji oraz żarówki ledowe Drugą bolączką jaka nie dawała mi spokoju to zaciski hamulcy, już od dawna planowałem pomalować na kolor czerwony Praktycznie cały dzień dłubania niestety nie udało się postawić na koła spowrotem, farba nie zdażyła wyschnąć i poczciwa golfina stoi narazie na pustakach
Czas odswieżyć temat i pokazać długo oczekiwany efekt końcowy jak golfina prezentuje się w całej okazałości po założeniu felunku oraz kilka fotek z Rozpoczęcia tegorocznego Sezonu w Ossach dla tych co byli to wiedzą polało się kilka browarków
Listopad 2010r.
Długi czas mnie tu nie widzieli, wszystko z braku czasu! Jak niektórzy wiedzą w toku są małe przygotowania do przeprowadzki...
To nie miejsce na takie tłumaczenia wkońcu temat jest o moim GTI czyli posżły przogotowania do zimy, kąpiel, nałożenie odpowiednich maści Meguiar's odpwiedz leci do "Bio" który był ciekawy znikomego efektu na moim lakierze oraz założyć setup zimowy a okres zimowy przeznaczymy na zbieranie zimowych gratów do motora...
Poniżej kilka fotek z sobotnich prac:
Luty 2011r.
Najwyższy czas składać grata do kupy, fanty leżą tylko czasu i miejsca nie było . Więc tak na pierwszy strzał poszedł wreszcie wydech czyli 3 cale Downpipe + 2,5 cala reszta na przelot, nie mogło być żadnej baraniny dlatego całą robote oddałem w ręce naszego grupowego kolegi Bartka latającego białym mkI 2.0 16vT nazwaną popularnie "babcia" . Wracając do wydechu to troche żelastwa trzeba było nagromadzić (poniżej fotki + filmik), wszystko dopięte na ostatnio guzik. Po tak nie dużej modyfikacji samochód z wgranym softem poprawił swoje osiągi co jest odczuwalne, turbo wcześniej zaczyna pompować i do tego jak kiedyś ladowało 1,0 bar tak teraz wzrosło do 1,1bara. Zresztą zobaczcie sami.
Krótka video relacja żeby pokazać jak wydech spełnia swoją rolę na drodze
[youtube][/youtube]
Następny etap prac związanych z przygotowaniem motora do zwiększenia szmocy wymiana wszystkich uszczelek, uszczelniaczy, zlokalizowanie oraz eliminacja wszelkich nieszczelności, po zrzuceniu głowicy stwierdziłem, że jednak konieczny będzie mały remoncik. Fotorelacja z prac
Założona większa turbosprężarka K03-053
Zwężka do turbo
Kilka fotek z prac przy motorze oraz głowica po powrocie z regenracji
Zamontowany nowy zawór N75
Intercooler wraz z orurowaniem ale z montażem nie poszło już tak łatwo, rzeźba na maksa!
Wtryski Lucas 440cc
Zegar doładowania "auto gauge" oraz obudowa
Wycieraczka tylnej szyby MKV
Czarne dekory
Kratki Bora/R32
Navigacja MFD, adapter, antena gps
Licznik wersja "Sportedition"
Kilka fotek rozkopanego wnętrza oraz efekt końcowy
Nakładki na pedały + podstopnica Audi TT
Nowe dywaniki z grawerem GTI oraz efekt końcowy
Lewarek zmiany biegów Adui S3
Zawieszenie gwintowane WEITEC GT
Komplet opon zimowych Pirelli Winter SnowSport + nowe felgi stalowe
Fotele - czarna skóra
Włącznik świateł Polo 6R
Zaciski + jarzma Audi S3
Tarcze 312mm ATE Power Disc + klocki hamulcowe Bosch
Stabilizator Audi S3
Mała paczka do zawieszenia (łączniki stabi S3, drążki, sworznie, gumy poliuretan, górne łożyska, oleje + filtr....)
Lampy na tył USA/R32
Osłona aku, silnika audi TT i zaślepka na hak
Zestaw kosmetyków
Felgi BBS RC 336 18 cali ET 38 (czarne), Opony: 215/40/18, emblematy w carbonie
Felgi OZ A10 ABT 2tlg 18 cali szerokość 8,5"
Opony Nankang NS-2 215/35Z R18
KONIEC PROJEKTU
Ostatnio zmieniony pt paź 25, 2013 08:59 przez Latiusz, łącznie zmieniany 102 razy.
Witam!!
Fajne autko .. dobrze ze wybrałeś 18" tylko teraz wiaze sie to z bardzo fajna baza ... Chłopaki z forum duzooo wyduszają z tych silniczków
nie myślałeś o jaśniejszej foli na wszystkie szybki ??
Fajne autko .. dobrze ze wybrałeś 18" tylko teraz wiaze sie to z bardzo fajna baza ... Chłopaki z forum duzooo wyduszają z tych silniczków
?? to według licznika czy navigacja mierzone ??Latiusz pisze:VMax: fabr. 216 km/h na szosie 240 km/h
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 04:19 przez xander_88, łącznie zmieniany 1 raz.
Prędkość pokazana na liczniku chłopaki z paczki mogą potwierdzić, że dobrze jedzie:) co do szybek to jest taki plan, żeby na wiosnę 2010r. położyć na wszystkie szyby jasną folię Co do auta to już kilka modyfikacji poszło tylko nie umiem ogarnąć tematu w jedną noc także proszę o trochę cierpliwości bo będą umieszczanie kolejne fotki opisy tego co już jest zrobionexander_88 pisze: ?? to według licznika czy navigacja mierzone ??
Pozdrawiam i zachęcam do oglądania:)
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 04:34 przez Latiusz, łącznie zmieniany 2 razy.
[b]Meine [i]GTI[/i][/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292455][img]http://img713.imageshack.us/img713/148/podpis1.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292455][img]http://img713.imageshack.us/img713/148/podpis1.jpg[/img][/url]
- grzes283
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Super "4", sportowy kolor i "zacięty silniczek". Ładna felga. Bardzo ładnie wygląda, ale mógłbyś dać więcej fotek, również środka
PoVWodzenia
PoVWodzenia
Mein VW
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6433baf848b2ee.html][img]http://images46.fotosik.pl/315/fe6433baf848b2ee.jpg[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233943
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe6433baf848b2ee.html][img]http://images46.fotosik.pl/315/fe6433baf848b2ee.jpg[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233943
to ładnie Ci licznik w pręta bije Po sofcie ciezko rozbujac jest auto do takiej predkosci, a co dopiero seryjne.Latiusz pisze:VMax: fabr. 216 km/h na szosie 240 km/h
Swoją droga fajne autko, zalozyles 18" to jeszcze przydałoby sie gwint zalozyc, albo jakis kit 40/40 bo stoi jak koza Widzialbym tu jeszcze jakies ori lampki z czarnym środkiem (ale OEM lub ori xen, a nie jakies kombinacje In.Pro, Depo itp...)
Pzdr
niezła seria GTI, kolo też całkiem całkiem, tylko gleby mu brakuje
co do malowania dokładek w kolor to jakoś mi się to nie widzi i przy większej glebie nie ma bata żebyś czasem nie zahaczył hokejem o coś i zedrzeć lakier
co do malowania dokładek w kolor to jakoś mi się to nie widzi i przy większej glebie nie ma bata żebyś czasem nie zahaczył hokejem o coś i zedrzeć lakier
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 12:12 przez szczep, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie spokojnie, temat dopiero założony i widnieją w nim tylko podstawy tego golfa, praktycznie przez ten rok można powiedzieć, że troche sie wydarzyło bo Virus już dawno wrzucony przez "Compsport" dlatego kręci do 240km/h wiadomo troche odcinka do tego potrzeba ale pojedzie. Wszystkie te wątpliwości rozwieje jak pójdzie reszta fotek . Zawieszenie też juz od wakacji jest wrzucone Kumpel tutaj z forum nawiał mnie już dłuższy czas, żeby pokazać gofra, dlatego wczoraj postanowiłem z tym ruszyć i podstawy są a wszelkie dokonane modyfikacje powoli będę dokładałScientist pisze:
to ładnie Ci licznik w pręta bije Po sofcie ciezko rozbujac jest auto do takiej predkosci, a co dopiero seryjne.
Swoją droga fajne autko, zalozyles 18" to jeszcze przydałoby sie gwint zalozyc, albo jakis kit 40/40 bo stoi jak koza Widzialbym tu jeszcze jakies ori lampki z czarnym środkiem (ale OEM lub ori xen, a nie jakies kombinacje In.Pro, Depo itp...)
[b]Meine [i]GTI[/i][/b]
-
- Mały gagatek