Włącznik świateł wariuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik świateł wariuje
witam,
problem jest doś błachy ale niezwykle irytujący mnie. Chdzi mi o to że nie działają mi dobrze wszystkie kontrolki w przełączniku świateł. Przy wyłączonym zapołonie gdy przekręce przełącznik na pozycje postojowych kontrolki świeca dobrze. Po przełączeniu na pozycje świateł mijania raz kontrolki świeca a raz nie. Teraz jest najlepszy zonk. Gdy przełącznik jest na pozycji świateł mijania i włacze zapłon kontrolka gaśnie, po wyłączeniu zapłonu kontrolka znów sie zapala.
C o jest grane?
problem jest doś błachy ale niezwykle irytujący mnie. Chdzi mi o to że nie działają mi dobrze wszystkie kontrolki w przełączniku świateł. Przy wyłączonym zapołonie gdy przekręce przełącznik na pozycje postojowych kontrolki świeca dobrze. Po przełączeniu na pozycje świateł mijania raz kontrolki świeca a raz nie. Teraz jest najlepszy zonk. Gdy przełącznik jest na pozycji świateł mijania i włacze zapłon kontrolka gaśnie, po wyłączeniu zapłonu kontrolka znów sie zapala.
C o jest grane?
noo właśnie już zrobiłem zamiane na inny włącznik i przy tym innym były dokładnie takie same objawy jak przy pierwszym.
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 12:11 przez lomnica, łącznie zmieniany 1 raz.
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Włącznik świateł wariuje
wg mnie jest wszystko ok. wszystkie mk3 tak mialy. po wlaczonym zaplonie i przkreceniu przelacznika na pozycyjne, pali sie zielona dioda. po przekreceniu na mijania, dioda gasnie a powinyy sie tylko lekko podswietlac piktogramy. ale zauwazalne jeest to tylko w nocylomnica pisze:witam,
C o jest grane?
jablonski89, być może masz racje. Wielkie dzięki za odpowiedż bo tak właśnie to występuje jak to opisałeś.
I jeszcze korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie ale już z innej całkiem beczki. Miałem w silniku około 2l oleju. Dolałem całe 5l i bagnet pokazywał zawartośc oleju prawie do połowy bagnetu. Czy to jest dobrze czy za dużo i może coś sie stać z silnikiem jesli oleju jest za dużo?
I jeszcze korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie ale już z innej całkiem beczki. Miałem w silniku około 2l oleju. Dolałem całe 5l i bagnet pokazywał zawartośc oleju prawie do połowy bagnetu. Czy to jest dobrze czy za dużo i może coś sie stać z silnikiem jesli oleju jest za dużo?
Czyli masz około 7litrów oleju u siebie ???lomnica pisze:jablonski89, być może masz racje. Wielkie dzięki za odpowiedż bo tak właśnie to występuje jak to opisałeś.
Poczytaj http://zlosnik.pl/stary_zlosnik/showfla ... ber=668553 bo nadmiar zaszkodzi Ci bardziej jak jego niewielki brak w silniku.
Swoją drogą dziwne ,że przy 7 litrach - pokazuje połowę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
no chyba na to wychodzi... grozi to czymś?
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 12:50 przez lomnica, łącznie zmieniany 1 raz.
co do tych kontrolek , to nie jestem pewien czy jest dobrze , po przekręceniu kluczyka na zapłon , ma świecić tylko ikonka w gałce , potem po włączeniu świateł pozycyjnych ma świecić wszystko bez wyjątku , czy to pozycyjne czy mijania czy włączysz drogowe , jak masz inaczej to sprawdż masy w tylnych lampach , a zwłaszcza w kostce tylnej lewej lampy
Rozszczelnieniem silnika - tym grozi... a później to już gruby remont się szykuje.lomnica pisze:no chyba na to wychodzi... grozi to czymś?
Swoją drogą sprawdź czy przypadkiem połowa tego oleju nie leci w glebę bo przy 7 litrach - miałbyś ponad max na bagnecie.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
najpierw zobacz czy np. nie świecą mocniej lub słabiej jak wciśniesz stop, to coś się z nimi dzieje , a także zobacz czy po włączeniu świateł nie żarzy się kierunek lub coś innego
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 13:45 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
miałem nadzieje że o to zapytasz. Od dłuższego czasu słabiej mi świeci cała prawa strona tz lampa przednia od lewej. Nie jest to związane ze światłem stop. Tak sie dzieje własnie cały czas po włączeniu świateł nawet postojowych. Jest to bardzo widoczne. Ostatnio policja mnie zatrzymała i wlepiła mandat właśnie za to że za słabo mi świeci i nic z tym nie robie.
Kolega ostatnio własnie mi poradził bym sprawdził mase w tej lampie co mi słabiej świeci. Jakl sie do tego zabrać i co zrobić bo jestem zielony? Który kabel to masa
Kolega ostatnio własnie mi poradził bym sprawdził mase w tej lampie co mi słabiej świeci. Jakl sie do tego zabrać i co zrobić bo jestem zielony? Który kabel to masa
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 13:50 przez lomnica, łącznie zmieniany 1 raz.
masa to kabelek brązowy, tylko zobacz masę która idzie od lampy do karoserii , oraz masę we wtyczce lewej lampy , bo tam masa jest dzielona między lewą a prawą , kolega jak tak miał to świeciła mu kontrolka od halogenów , choć ich nie ma
[ Dodano: 30 Gru 2009 12:55 ]
lampy przednie tak samo mają masę kablem brązowym , tak samo do sprawdzenia
[ Dodano: 30 Gru 2009 12:55 ]
lampy przednie tak samo mają masę kablem brązowym , tak samo do sprawdzenia