Włącznik świateł wariuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podczepię się.
Mam mały problem ze światłami. Uważam że słabo świecą. Co prawda lampy nie najnowsze, w tym jedna nieoryginalna ale mam wrażenie ze na początku świeciły lepiej. Wymieniłem żarówki bo padły obie i od mniej więcej tamtej pory - mniej więcej bo jak się jeździ po mieście to ciężko powiedzieć - świecą słabiej.
Miałem w lampach nieco poopalane kabelki ale to zrobione. Dziwi mnie jedna rzecz a mianowicie gdy jadę na krótkich i wrzucę lewy kierunek dioda od przeciwmgielnego w włączniku zaczyna migać w rytm kierunku. Jak mam długie zapala mi się lampka pozycyjnych w włączniku. Wygląda to na lekką choinkę ale nie wiem gdzie szukać braku kontaktu.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Mam mały problem ze światłami. Uważam że słabo świecą. Co prawda lampy nie najnowsze, w tym jedna nieoryginalna ale mam wrażenie ze na początku świeciły lepiej. Wymieniłem żarówki bo padły obie i od mniej więcej tamtej pory - mniej więcej bo jak się jeździ po mieście to ciężko powiedzieć - świecą słabiej.
Miałem w lampach nieco poopalane kabelki ale to zrobione. Dziwi mnie jedna rzecz a mianowicie gdy jadę na krótkich i wrzucę lewy kierunek dioda od przeciwmgielnego w włączniku zaczyna migać w rytm kierunku. Jak mam długie zapala mi się lampka pozycyjnych w włączniku. Wygląda to na lekką choinkę ale nie wiem gdzie szukać braku kontaktu.
Ma ktoś jakiś pomysł?
mam , tak jak pisałem , największe problemy są w masowaniu tylnych lamp , głównie chodzi o kostki lamp i styk masowy w tych kostkach , sam szukałem nieraz i prawie zawsze to one były winne
[ Dodano: 30 Gru 2009 15:07 ]
a co do świateł masz założone przekaźniki , czy jeździsz na oryginalnej instalacji
[ Dodano: 30 Gru 2009 15:07 ]
a co do świateł masz założone przekaźniki , czy jeździsz na oryginalnej instalacji
miś fazi, nie wiem czy pisałeś do mnie. Raczej przekaźników nie mam choć nie sprawdzałem. Jakiś przekaźnik jest pod kolumną ale to chyba od odcięcia zapłonu.
Z tyłu nie mam choinki, lampy się grzecznie palą oprócz przeciwmgielnego, który jest na haku a nie ma na lampie. Nie miałem czasu szukać czemu:
Musze trochę porozbebeszać ten samochód ale nie bardzo mam czas.
Z tyłu nie mam choinki, lampy się grzecznie palą oprócz przeciwmgielnego, który jest na haku a nie ma na lampie. Nie miałem czasu szukać czemu:
pisałem do Ciebie , szukaj złej masy , a co do przekaźników , to chodziło mi o to czy zakładałeś przekaźniki do świateł we własnym zakresie , bo oryginalnie nie ma , a warto założyć , opis masz dokładny na forum , naprawdę światła o wiele lepszejhosef pisze:miś fazi, nie wiem czy pisałeś do mnie. Raczej przekaźników nie mam choć nie sprawdzałem. Jakiś przekaźnik jest pod kolumną ale to chyba od odcięcia zapłonu.