[mk2]który olej wybrać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]który olej wybrać?
śmigam na oleju Mobil S 10w40 kupiłem go w baniaku 4 l zrobiłem 10tyś i czas na wymiane
znajomy mechanik polecił mi Texako 10w40 powiedział że ten jest lepszy bo nie jest rozlewany
w polsce na mobilu nie miałem żadnych problemów autko ma już ponad 200tyś przebiegu moje pytanie jest takie czy zostać na mobilu czy przejść na texako różnica w cenie jest niewielka czy jest sens się w to bawić?
znajomy mechanik polecił mi Texako 10w40 powiedział że ten jest lepszy bo nie jest rozlewany
w polsce na mobilu nie miałem żadnych problemów autko ma już ponad 200tyś przebiegu moje pytanie jest takie czy zostać na mobilu czy przejść na texako różnica w cenie jest niewielka czy jest sens się w to bawić?
Ostatnio zmieniony czw mar 09, 2006 15:34 przez bocian01, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
mi odradzano mobil m.in z tego powodu ktory napisales... jesli chcesz nieco wiecej na temat olejow to wejdz na moj temat moze dowiesz sie czegos ciekawego, ja teraz zmieniam na castrola, ale texaco tez jest bardzo dobre, mi radzili w kolejnosci; motula, texaco i castrola... pozdro
[ Dodano: Sro Mar 08, 2006 21:02 ]
o wymianie oleju
tu masz adres tematu
[ Dodano: Sro Mar 08, 2006 21:02 ]
o wymianie oleju
tu masz adres tematu
Ja jestem tego zdania że jeśli z Mobilem nic się nie dzieje, nie ma nagaru czy więkrzego zużycia to nie ma sensu zmieniać. U mnie w firmie 24 samochody śmigają na Mobilu i nie ma żadnych problemów a jak raz do passata 1.8T zalałem Castrola to nagar się zrobił. Ja moim też jeżdżę na Mobilu 10W/40 i jest ok ale wybór należy do Ciebie.
Jestem Podobnego zdania jak koledzy.Mobil to porzadny olej.Jak nie masz z nim problemów to pozostań przy nim.Moja panna śmiga Abs na mobilu.Ja mam Castrola GTX magnatecteż w Abs - półsyntetyka i jestem zadowolony , ale radze pozostac przy mobilu :raz , że jest tańszy, a dwa moim zdaniem jakościowo odpowiada Castrolowi.
Jezdze na Mobilu 10w40 i jest gitas zadnych syfow nic kompletnie, juz 3 zmiana sie szykuje na dniach.
Co do Castrola to z nagarem sie zgodze nie jedna osoba mi o tym mowila ze badziewny olej.
Zrobisz jak uwazasz ja pozostalbym na Mobilu
Co do Castrola to z nagarem sie zgodze nie jedna osoba mi o tym mowila ze badziewny olej.
Zrobisz jak uwazasz ja pozostalbym na Mobilu
[url=http://imageshack.us][img]http://img501.imageshack.us/img501/2195/avatarmk3bmaly1fy.jpg[/img][/url]
Ja nie wiedząc jakim olejem golfik był zalany w Niemcowni wybrałem minerała castrola high mileage - do silników o przebiegu ponad 100 000. Silniczek smiga jak lala i co najważniejsze przez dwie zimy ani razu nie zamarzła mi odma w NZ mimo, że nie była ani razu czyszczona a odcinki najczęściej robiłem po 2 km