Po wymianie rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam dzwoniłem do mechanika jest na 100% pewny że rozrząd poskładał OK jedynie co to te dwa koła do wymiany ale dzisiaj jak zapaliłem to pomiędzy 2500 a 3000 tys przygasa mi światło w samochodzie przy każdym przegazowaniu i jeden z przekazników cyka tam gdzie bezpieczniki po 2 min ok. może to być winą może wcale wymiana rozrządu nie była potrzebna bo wczoraj wieczorem też miałem problem z zapaleniem idę wyciągne ten przekażnik i podam symbol.
-
- Nowicjusz
umówiłem się z nim po niedzieli. wyciągnołem ten przekaznik symbol 104 tylko od czego jest moze coś czym steruje ten przekaznik jest uszkodzone i stąd te problemy z zapalaniem i kątem wtry. Przed wymianę rozrządu tez cykał ale nigdy nie udało mi się go namierzyć a przed problemem z zapalaniem napewno nie cykał.
[ Dodano: 10 Sty 2010 12:19 ]
zapomniałem dodac problemy z zapalaniem pojawiły sie po wymianie płynu chłodzącego.
[ Dodano: 10 Sty 2010 12:19 ]
zapomniałem dodac problemy z zapalaniem pojawiły sie po wymianie płynu chłodzącego.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
przekażnik odpowiedzialny za swiece żarowe. jak silnik zimny to one po odpaleniu jeszcze podgrzewaja komory i wyłączają sie po jakimś czasie lub po przekroczeniu 2500 obr/min. jak dl mnie rozrząd też przestawiony. jak mechanik bedzie sprawdzał to go pilnuj i zobacz sampisiek.phil pisze:pomiędzy 2500 a 3000 tys przygasa mi światło w samochodzie przy każdym przegazowaniu i jeden z przekazników cyka tam gdzie bezpieczniki po 2 min ok
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 13:27 przez damiano_mo, łącznie zmieniany 1 raz.
fuck air ride
-
- Nowicjusz
Chyba odwrotnie jesli chodzi o przekroczenie obrotow. umnie swiatla przygasaja jak zapodam powyzej 2500 obr. Na niskich obrotach swieczki sie nie grzeja a dopiero jak sie wkreci na obr to sa dogrzewane. Tak jest npuki silnik ni eosiagnie temp chyba 60 stopni lub po uplywie 2-3 minut pracy silnika.damiano_mo pisze:jak silnik zimny to one po odpaleniu jeszcze podgrzewaja komory i wyłączają sie po jakimś czasie lub po przekroczeniu 2500 obr/min.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie odwrotnie, damiano_mo, dobrze napisałwesol pisze:Chyba odwrotnie jesli chodzi o przekroczenie obrotow. umnie swiatla przygasaja jak zapodam powyzej 2500 obr. Na niskich obrotach swieczki sie nie grzeja a dopiero jak sie wkreci na obr to sa dogrzewane. Tak jest npuki silnik ni eosiagnie temp chyba 60 stopni lub po uplywie 2-3 minut pracy silnika.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
ale nawet jak logicznie pomyśleć to jak zwiększasz obroty to ciepło wytwarzane jest szybko to poco maja grzać świeczki? a jak odpalasz to odrazu trzymasz powyżej 2500 obr? jak odpalasz zimny silnik to one grzeją około 2 minuty chyba ze obroty zwiększysz powyżej 2500 to wtedy przestają grzać.To_mas pisze:nie odwrotnie, damiano_mo, dobrze napisałwesol pisze:Chyba odwrotnie jesli chodzi o przekroczenie obrotow. umnie swiatla przygasaja jak zapodam powyzej 2500 obr. Na niskich obrotach swieczki sie nie grzeja a dopiero jak sie wkreci na obr to sa dogrzewane. Tak jest npuki silnik ni eosiagnie temp chyba 60 stopni lub po uplywie 2-3 minut pracy silnika.
fuck air ride
Widzę ze ma 255, ale jak se wykres załączy to będzie lepiej widać (bo te cyferki dla niektórych nic nie mówią) i pewne będzie że pomiar robił na zablokowanym ECU, bo inaczej nie odpali wykresu. Zresztą po to jest wykres żeby go używać.arturo, przeciez podal ze ma 255 to co Ci da wykres?:P
pisiek.phil, sprawdź jeszcze jaką pokazuje temp. paliwa na VAG-u.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
arturo,wykres to tylko ulatwienie, ja ustawiam glownie po cyferkach i wystarczy
co Ci po wykresie jak zobaczys tylko 3 linie bez wyznacznego kata wtrysku przy wartosci 255 ?
co Ci po wykresie jak zobaczys tylko 3 linie bez wyznacznego kata wtrysku przy wartosci 255 ?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Jak tylko 3 linie zobaczy to za późny ma jak trzy linie i pionową żółtą to za wczesny, a po cyferkach to trza pamiętać.co Ci po wykresie jak zobaczys tylko 3 linie bez wyznacznego kata wtrysku przy wartosci 255 ?
Nie wiem dokładnie bo nie pamietam a nie chce mi sie gonić do garażu i sprawdzać, ale czy w przypadku uszkodzonego czujnika temp. paliwa nie będzie przypadkiem złych wskazań kąta wtrysku na 2 poz. 000?, bo wykres to wiem, że na pewno bedzie źle.
-
- Nowicjusz