O swapie Pierburga 2E2 na WEBERA z Fiata 125p + ankieta :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WITAM
niewiem zabardzo jak podlaczyc mojego weberka a niechce tego robic zapomocom prob i blendow... a jestem spragniony jazdy swoim rumakiem wiec prosze o wasza pomoc jak to podpiac ... z podstawka niemialem problemow a niewiem jak to podpiac bo niegrzebalem przy takim gaznixie...
-
- Mały gagatek
Nadeszły zimne poranki i mały zonk całe lato jeździł tylko na lpg, benzyny zero (palenie odrazu z gazu) teraz jak go odpale na benzynie podczas przegazowania szarpie,przerywa tak jakby brakowało paliwa w komorze pływakowej co to może być (pływak umarł czy dysza I przelotu się przytkała) oczywiście na początku jak się jeszcze latało na benzynce, to weberek chodził idealnie.
~~~
Regulacja i małe czyszczenie jak ręką odjął weber śmiga
~~~
Regulacja i małe czyszczenie jak ręką odjął weber śmiga
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 14:16 przez Piter navi, łącznie zmieniany 2 razy.
witam ja w swoim weberku ponawiercałem rozpylacze wiertełkiem wg wskazówek bandyta mk1 love i jest pewna poprawa. teraz musiałem wymienic taką plastikową puszke ( nie wiem jak to sie nazywa) co rozdziela paliwo od pompki do gaźnika i na powrót do baku powiewaz zalewało go mi na wolnych obrotach smierdziało paliwem i gasnął i tez duzo palił ciąglo sie to juz od dawna ale teraz juz nie dało rady po tej wymianie na metalowy z mk2 problem znikł
Cięzko wyrokować, ale ja bym stawiał na przytkane dysze. Zwłaszcza, jeśli zdarzyło Ci sie ostatnio wypalic paliwko do cna i zassało badziewia z dna (webery jakoś tego nie lubią).Piter navi pisze:Nadeszły zimne poranki i mały zonk całe lato jeździło się na lpg, benzyny zero (palenie odrazu z gazu) teraz jak go odpale na benzynie podczas przegazowania szarpie,przerywa tak jakby brakowało paliwa w komorze pływakowej co to może być (pływak umarł czy dysza I przelotu się przytkała) oczywiście na początku jak się jeszcze latało na benzynce, to weberek chodził idealnie.
Wszelkie wskazówki mile widziane , bo ciężko przy minusowych temp.palić go odrazu z lpg
[ Dodano: 22 Lis 2009 05:05 ]
sieski pisze:niewiem zabardzo jak podlaczyc mojego weberka a niechce tego robic zapomocom prob i blendow... a jestem spragniony jazdy swoim rumakiem wiec prosze o wasza pomoc jak to podpiac ... [url=http://images45.fotosik.pl/220/3c4e4da8681eb1e3m.jpg]Obrazek[/URL] z podstawka niemialem problemow a niewiem jak to podpiac bo niegrzebalem przy takim gaznixie...
Moim zdaniem będziesz miał spory problem z Twoją wersją gaźnika , choćby dlatego że nie masz do czego podłączyć Zaworu Hamowania Silnikiem (ZHS), który wystaje z Twojego gaźnika
A w kwestii podłączenia przewodów paliwowych to na odlewie gaźnika masz odlane strzałki co do kierunku wejścia (do gaźnika) i wyjścia (powrót do do baku) węzyków paliwowych.
Natomiast ta mosiężna rurka wystająca przy śrubie wolnych obrotów to podciśnienie.
Golf 2 [1,6 benz] - na nim ćwiczę ;-)
A wożę się Roverem ;-)
A wożę się Roverem ;-)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam...moze z innnej beczki,ale nowy jestem i nie potrafie sie jeszcze odnalezc....szukam zaslepki na zamek w drzwiach kierowcy...ktos probowal swoich sil srubokretem i zamek wyglada paskudnie...i jaki koszt wymiany wkladki.dodam ze zamek dziala i wszystko sie otwiera,ale golym okiem widac zapsuty,zniszczony zamek-wkladke...dziekuje i pozdrawiam.
przedwczoraj założyłem gaziora z fiata do mk2 1.8 zamiast pierburga 2ee
teraz to normalnie łamie siedzenie, okupione to jest 10l w jeździe mieszanej, przy ciągłym bucie to jeszcze nie mierzyłem
ale jak odżył to jest nie do opisania, koleś 325tds nie uciekł mi przez 8km aż się paliwo skończyło
jadę dziś sprawdzić spaliny analizatorem
[ Dodano: 11 Gru 2009 01:06 ]
spaliny były nieco wyższe ale po regulacji jest 1,3-1,4 więc poniżej normy
polecam przeróbkę chociaż jest jeden szkopuł, trzeba ostrożnie obchodzić się z pedałem przyspieszenia bo przy głębszym wciskaniu trochę pochłania ale max 14l/100
jeżdżąc rozsądnie spalanie oscyluje w okolicach 8l/100km
pzdr. ali
teraz to normalnie łamie siedzenie, okupione to jest 10l w jeździe mieszanej, przy ciągłym bucie to jeszcze nie mierzyłem
ale jak odżył to jest nie do opisania, koleś 325tds nie uciekł mi przez 8km aż się paliwo skończyło
jadę dziś sprawdzić spaliny analizatorem
[ Dodano: 11 Gru 2009 01:06 ]
spaliny były nieco wyższe ale po regulacji jest 1,3-1,4 więc poniżej normy
polecam przeróbkę chociaż jest jeden szkopuł, trzeba ostrożnie obchodzić się z pedałem przyspieszenia bo przy głębszym wciskaniu trochę pochłania ale max 14l/100
jeżdżąc rozsądnie spalanie oscyluje w okolicach 8l/100km
pzdr. ali
-
- Mały gagatek
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam wszystkich Weberowiczów!
Czytam ten temat i jestem pełen uznania dla tej modyfikacji. Sam zacząłem się nad nią zastanawiać. Problem wygląda u mnie tak, że mam nietypowe zestawienie silnika. Głowica z PG (g60), zaś blok z 2E (2.0 mkIII), a wszystko to hula na monowtrysku (RP), jestem zadowolony z osiągów, ale... mam już dosyć typowych przypadłości monowtrysku (wolne obroty, szarpanie itp... jak inaczej ustawie, to wystarczy że zmieni sie wilgotność powietrza, temperatura itp. i dalej to samo, uzależniam to od pogody bo nic innego mi do głowy nie przychodzi;). Pytanie moje jest następujące. Czy polecacie założenie 34dchd do tego silnika (2.0), czy można spodziewać sie poprawy osiągów (bo spalania to wiem;) i jak dobrać dysze do tej pojemności itp... Pozdrawiam.
Czytam ten temat i jestem pełen uznania dla tej modyfikacji. Sam zacząłem się nad nią zastanawiać. Problem wygląda u mnie tak, że mam nietypowe zestawienie silnika. Głowica z PG (g60), zaś blok z 2E (2.0 mkIII), a wszystko to hula na monowtrysku (RP), jestem zadowolony z osiągów, ale... mam już dosyć typowych przypadłości monowtrysku (wolne obroty, szarpanie itp... jak inaczej ustawie, to wystarczy że zmieni sie wilgotność powietrza, temperatura itp. i dalej to samo, uzależniam to od pogody bo nic innego mi do głowy nie przychodzi;). Pytanie moje jest następujące. Czy polecacie założenie 34dchd do tego silnika (2.0), czy można spodziewać sie poprawy osiągów (bo spalania to wiem;) i jak dobrać dysze do tej pojemności itp... Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 00:17 przez Superbeasto, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Superbeasto, co do osiagów napewno gazniki do dzisiaj w sportach sa wykorzystywane dlatego ze wrtrysk dozuje spokojnie mieszanke zeby nie byla za bogata za niska a w gazniku tego niema dajesz ddeche i koniec obraotka sam mialem webera teraz mam monowtrysk roznica w ekonomi zato weber hmm trzeba sie pilnowac bo szybko obrotomierz sie konczy a co do gaznikow to polecam
stronke http://mowad.tuning.opole.pl/ wejdz w moje auta scirocco 2 takie czarne tam mial 2l na gaznikach gosc ma glowe do tego zrobil se totalna rakiete
stronke http://mowad.tuning.opole.pl/ wejdz w moje auta scirocco 2 takie czarne tam mial 2l na gaznikach gosc ma glowe do tego zrobil se totalna rakiete
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186922][img]http://images42.fotosik.pl/168/5045874243d5bdca.jpg[/img][/url]
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
przeglądałem już tą stronkę, tyle, że on tam zakładał bodaj Webera IDF x2, koszt jego jest spory, bo coś około 1500pln i mocy z 2.0 170KM (? nie pamiętam). Zakładając gaźnik liczę się ze spalaniem, które teraz nie jest małe, a jeżdżę tylko na benzynie. Swego czasu za 70pln zrobiłem 100km więc gaźnik i tak będzie lepszym rozwiązaniem niż monowtrysk (w tym wypadku), jeśli chodzi o ekonomię. Na chwilę obecna interesują mnie osiągi. Ma ktoś jakieś porównanie, czasy do 100km/h itp.? na gaźniku a na wtrysku?MaRo1705 pisze:gaznikach gosc ma glowe do tego zrobil se totalna rakiete
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.