wentylator włącza się razem z zapłonem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wentylator włącza się razem z zapłonem
witam po stłuczce zauważyłem że wentylator załącza razem z zapłonem.
silnik się strasznie wolno nagrzewa.
połamała mi się wtyczka od osuszacza i zgniła od wody.muszę ją wymienić.moje pytanie brzmi czy to jest powód tego włączonego ciągle wentylatora??
ta wtyczkę ze zdjęcia mam połamaną.
silnik się strasznie wolno nagrzewa.
połamała mi się wtyczka od osuszacza i zgniła od wody.muszę ją wymienić.moje pytanie brzmi czy to jest powód tego włączonego ciągle wentylatora??
ta wtyczkę ze zdjęcia mam połamaną.
,odłączenie małej wtyczki nic nie powinno zmienić , dopiero po odłączeniu dużej wtyczki wentylator stanie , ale tylko na pierwszym biegu , drugi bieg jest niezależny od sterownika , włączy go wyłącznik termiczny w chłodnicy , radzę Ci sprawdzić najpierw ten termowyłącznik , zdejmij z niego wtyczkę , trzy grubsze kable , jak wentylator stanie , to jego wina , po prostu mógł w nim wyskoczyć styk z kotwy od uderzenia
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie od zbiorniczka, pod zbiorniczkiem jest sterownik wentylatorów, czarna skrzyneczka która od spodu ma 2 wtyczki i o niej tu kolega miś fazi pisze. Poza tym klima manualna czy klimatronic?ryniu69 pisze:odłączyłem wtyczkę u góry zbiorniczka wyrównawczego i nic się nie zmieniło.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
wentylator
a mi sie własnie wydaje ze to ten czujnik przy osuszacu jest własnie odpowiedzialny za właczenie wentylatora... jak jest za duze cisnienie w klimie to zalancza wentylator... tam masz 4 piny dwa od sprezarki dwa od wentylatora...
albo tak jak mis fazi pisze prawdopodobnie wlącznik termiczny sie zepsuł... ten przy chłodnicy... pewnei szlag go trafił i jest zwarty... wyciagnij wtyczke pewnie nie ruszy...
albo tak jak mis fazi pisze prawdopodobnie wlącznik termiczny sie zepsuł... ten przy chłodnicy... pewnei szlag go trafił i jest zwarty... wyciagnij wtyczke pewnie nie ruszy...
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 15:14 przez macbu, łącznie zmieniany 2 razy.
Macbu