Nadmierne parowanie szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyjalem wczoraj filtr kabinowy i mialem dostep do tej klapki i oczywiscie nie chodzi przy wlaczaniu obiegu zamknietego. Teraz pytanie mam takie czy da rade ja rozruszac zeby byl na stale obieg otwarty?? W jakim polozeniu ona powinna byc przy otwartym bo u mnie jest tak jakos po skosie?? I jak to najlepiej zrobic zeby jej nie polamac??
Można całkiem wyjąć górną klapkę dolna musi być opuszczona na dół i wtedy będziesz miał cały czas obieg otwarty (świeżego powietrza).gwb pisze:czy da rade ja rozruszac zeby byl na stale obieg otwarty?? W jakim polozeniu ona powinna byc przy otwartym bo u mnie jest tak jakos po skosie?? I jak to najlepiej zrobic zeby jej nie polamac??
Ale rozumiem ze robie to od gory czyli tam pod filtrem czy od dolu za schowkiem tez musze??Jazz_Blue pisze:Można całkiem wyjąć górną klapkę dolna musi być opuszczona na dół i wtedy będziesz miał cały czas obieg otwarty (świeżego powietrza).gwb pisze:czy da rade ja rozruszac zeby byl na stale obieg otwarty?? W jakim polozeniu ona powinna byc przy otwartym bo u mnie jest tak jakos po skosie?? I jak to najlepiej zrobic zeby jej nie polamac??
- Dawca_Nerek
- Forum Master
-
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7.5 Variant
- Silnik: DGTE
Panowie, mnie też parują szybki, szczególnie tył jest totalnie we mgle Przeczytałem wszystko na temat parowania. Jednak mam jeszcze jedno pytanie. Otóż jak jade autem i nie mam włączonej klimy, czy też econ to coś mi tam z prawej strony cyka za schowkiem. Nie wiem co to. Tak jakby sie coś zamykało lub otwierało. O co chodzi? To jest 1sze moje auto z klimatronikiem stąd pytania.
To cykanie to jest właśnie silniczek V71 który próbuje osiągnąć swoją skrajną pozycję.Toledziak pisze:Panowie, mnie też parują szybki, szczególnie tył jest totalnie we mgle Przeczytałem wszystko na temat parowania. Jednak mam jeszcze jedno pytanie. Otóż jak jade autem i nie mam włączonej klimy, czy też econ to coś mi tam z prawej strony cyka za schowkiem. Nie wiem co to. Tak jakby sie coś zamykało lub otwierało. O co chodzi? To jest 1sze moje auto z klimatronikiem stąd pytania.
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
-
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7.5 Variant
- Silnik: DGTE
kompan, spoko, tak własnie myślałem,że to może być tylko ten silniczek. Zrobiłem autodiagnozę i wyszedł błąd silniczka. Skasowałem go, zobacze jak się będzie zachowywać po jakimś czasie. Jak dalej wyjdzie błąd, to na wiosnę go rozbiorę i naprawię, teraz jest za zimno na dłubanie w garażu (nie ogrzewany), a i plastik jest mniej elastyczny.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Niestety nie, bo klapka podłączona jest do silniczka, a jak silniczek się zaciął to nie puści (może jakby użył siły by puscił, ale wtedy można uszkodzić klapkę).smena pisze:Czy jest jakiś sposób żeby ustawić klapkę do pionu bez wyjmowania silniczka ?
Ewentualnie można ściągnąć schowek (to nie dużo roboty - ok. 10min). I odłączyć cięgno silniczka od klapki, bez wymontowywania silniczka.
[ Dodano: 15 Sty 2010 11:08 ]
Toledziak, Jeśli u Ciebie klapka stoi pionowo i działa poprawnie, a silniczek cyka pomimo tego to zrób przywrócenie ustawień fabrycznych. Wtedy powinien przestać cykać. Tu jest opis:
"1)Wykonaj "test", klapy i nawiewy będą sobie chodzić,po chwili kliknij next.
2)Wejdź w Basic Settings (04), blok 001 - zaczekaj aż wszystkie wartości zejdą do zera
3)Potem zrób [Adaptację -10] -> Chanel 00 [Test] -> [Save] (czyli przywróć ustawienia fabryczne)
Pamiętaj, żeby najpierw pokasować wszystkie błędy ,do testu tylko zapłon,po teście pojawi się błąd niewłączonej sprężarki(silnik stoi),też go skasuj".
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.