16V PL , KR , 9A z digifantem
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: 16V PL , KR , 9A z digifantem
witam chce zabrać się za wstawienie digi II tylko mam problem z samą instalacją możecie mi napisać mniej więcej co mam zostawić a co mam wyjąć z instalacji od KR-a mam wszystko wyjąć to co jest podpięte do silnika czy coś musze zostawić ??
Ostatnio zmieniony pn sty 18, 2010 19:26 przez VWmatiMK3, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, mam pytanko, czy do MK3 z silnikiem o oznaczeniu ABS da rade wsadzić digifant'a?
Jeśli tak to co będę potrzebował? Auto jest z 1993 roku.
Przeczytałem wszystko od początku ale niestety nie znalazłem żadnych informacji odnośne mojego silnika. Czy ktoś mógłby udzielić mi potrzebnych informacji na ten temat?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
[ Dodano: Sob 16 Sty, 2010 ]
Tak trochę posiedziałem, poczytałem i mam kilka pytań:
Dajmy na przykład, że chcę wsadzić do siebie digifanta z G60 (silnik 1h lub PG).
Potrzebował będę komputer, digifant, listwę wtryskową, przepływomierz i pompkę paliwa tak?
Dobrze myślę, czy źle?
Jeśli tak to co będę potrzebował? Auto jest z 1993 roku.
Przeczytałem wszystko od początku ale niestety nie znalazłem żadnych informacji odnośne mojego silnika. Czy ktoś mógłby udzielić mi potrzebnych informacji na ten temat?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
[ Dodano: Sob 16 Sty, 2010 ]
Tak trochę posiedziałem, poczytałem i mam kilka pytań:
Dajmy na przykład, że chcę wsadzić do siebie digifanta z G60 (silnik 1h lub PG).
Potrzebował będę komputer, digifant, listwę wtryskową, przepływomierz i pompkę paliwa tak?
Dobrze myślę, czy źle?
Ostatnio zmieniony sob sty 16, 2010 01:05 przez Freeq, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, mam jedno pytanko dotyczace wtryskiwaczy od g60 do 16v kr. Z montazem wszystko jasne, z tym,ze na jednym zdjeciu, ktore udostepniles bylo pokazane,ze wtryskiwacz tak jakby jest przeluzony o dodatkowa koncowke , ktora wchodzi juz w glowice. Czy to jest mozliwe, potrzebne?Jesli mozesz mi pomoc to moj e-mail [email protected] Z gory dziekuje.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
panowie pomocy padł mi digi w passacie g60 syncro 91r kombi silnik PG miałem zamontowany vw nr037 906 022 DQ BOSCH nr 0 261 200 552 w serwisie dowiedziałem się że takich nie montowali tylko vw nr. 037 906 022 ele EG a nie DQ I nr. BOSCH 0 261 200 346 a nie 552 i zgłupiałem prosze o pomoc niewiem co kupić i gdzie ?? dziękuje za wszystkie podpowiedzi sugestje i rady
lili
witam, czy mógłby mi ktoś pokazać na zdjęciu lub opisać w którym miejscu powinien być zamontowany czujnik spalania stukowego zakładam digi II do KR z góry dziękuje czy w digi II nie jest on potrzebny ??
Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 10:35 przez VWmatiMK3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Obecnie zaliczyć się mogę do grona użytkowników po udanej konwersji w 9A na digifanta I, po ostatecznych testach mój zestaw to:
- wtryski g60
- listwa 1,8t + przedłużki
- dwie seryjne pompy paliwowe
- czujnik temp. blue
- króciec pod czujnik ABF z klimą
- chłodnica 525mm - optymalny wybór
- wsad od GTO - limiter na 7200
- dolot home made
- wydech kwas 60mm, na trzech tłumikach, home made
Efekt - hard core, środkowy zakres obrotów demoluje konkurencję
Z głową pogrzebane na 160KM E30 IS nie daje mu rady.
- wtryski g60
- listwa 1,8t + przedłużki
- dwie seryjne pompy paliwowe
- czujnik temp. blue
- króciec pod czujnik ABF z klimą
- chłodnica 525mm - optymalny wybór
- wsad od GTO - limiter na 7200
- dolot home made
- wydech kwas 60mm, na trzech tłumikach, home made
Efekt - hard core, środkowy zakres obrotów demoluje konkurencję
Z głową pogrzebane na 160KM E30 IS nie daje mu rady.
Szybkie pytanko, trzeba podmienić całą wiązkę tam aż po skrzynkę bezpieczników ? czy można tylko tą co do ecu idzie (chodzi o digi1 w przypadku motorowni 9a)
Pozdro
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt maja 21, 2010 00:16 przez bukszpan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaaaa, pytanko, mój K-Jet rozpoczął erę denerwowania mnie, mam EG, czyli 1,6 110 km, golf mk1...
Rozpoczynam myślenie nad montażem Digifanta, no i czytając forum doszedłem do wniosku, że dobrym rozwiązaniem będzie listwa wtryskowa kompletna od G60, dodam, że przy obecnej konfiguracji i tak pali mi już 17 na sto, ale nie jest to auto do jazdy na codzień, więc, listwa, komputer, wiązka, co jeszcze, jakiś spis wszystkich potrzebnych do tego zabiegu elementów z góry na dół?
Montaż do kupy to nie problem, chodzi o to, żebym nie kombinował z częściami, tylko jak już skompletuję wszystko to żebym mógł to po prostu zrobic.
Co wszystko będę musiał kupic innymi słowy?
Rozpoczynam myślenie nad montażem Digifanta, no i czytając forum doszedłem do wniosku, że dobrym rozwiązaniem będzie listwa wtryskowa kompletna od G60, dodam, że przy obecnej konfiguracji i tak pali mi już 17 na sto, ale nie jest to auto do jazdy na codzień, więc, listwa, komputer, wiązka, co jeszcze, jakiś spis wszystkich potrzebnych do tego zabiegu elementów z góry na dół?
Montaż do kupy to nie problem, chodzi o to, żebym nie kombinował z częściami, tylko jak już skompletuję wszystko to żebym mógł to po prostu zrobic.
Co wszystko będę musiał kupic innymi słowy?
Witam. W moim aucie siedzi popularny RPk... mam możliwość kupna DIGIFANTA II w którego skład wchodzi :
- wiązka elektryczna,
- obudowa filtra powietrza
- przepływomierz,
- wąż dolotu,
- silniczek krokowy + wężyki,
- czujnik spalania stukowego,
- aparat zapłonowy,
- moduł zapłonowy,
- sterownik silnika ECU,
- sonda lambda,
- wtryski,
- listwa paliwowa,
- regulator ciśnienia paliwa
a) Czy da rade wogóle zrobić rpka na digi II ?
b) Czy będzie z tego jakiś korzystny rezultat?
c) Czy będzie z tym dużo dłubania i czego jeszcze będę potrzebował do pełnego swapa na DF II?
d) Na jesieni planuje swap na 16v i wtedy cały wtrysk przeszedłby do tego silnika...
Liczę na wyrozumiałość w odpowiedzi na moje pytania:)
pozdrawiam
- wiązka elektryczna,
- obudowa filtra powietrza
- przepływomierz,
- wąż dolotu,
- silniczek krokowy + wężyki,
- czujnik spalania stukowego,
- aparat zapłonowy,
- moduł zapłonowy,
- sterownik silnika ECU,
- sonda lambda,
- wtryski,
- listwa paliwowa,
- regulator ciśnienia paliwa
a) Czy da rade wogóle zrobić rpka na digi II ?
b) Czy będzie z tego jakiś korzystny rezultat?
c) Czy będzie z tym dużo dłubania i czego jeszcze będę potrzebował do pełnego swapa na DF II?
d) Na jesieni planuje swap na 16v i wtedy cały wtrysk przeszedłby do tego silnika...
Liczę na wyrozumiałość w odpowiedzi na moje pytania:)
pozdrawiam
ex: MK2 GTI 16v BBS RM
obecne: MK1 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=460183
obecne: MK1 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=460183
Jak chcesz Digi II do PR to musisz zmieniać głowice bo w PR nie ma miejsc na wtryski.
Do pełni szcześcia brakuje jeszcze kolektora ssacego i przepustnicy z switchami.
Jak co to mógłbym oddac w małych pieniądzach głowice z kolektorem i przepustnicą ale zastanów sie czy warto.
Jepiej odłuż kase wyrzeźbij dobrą listwę wtryskową i pakuj 16v then Digi II
Do pełni szcześcia brakuje jeszcze kolektora ssacego i przepustnicy z switchami.
Jak co to mógłbym oddac w małych pieniądzach głowice z kolektorem i przepustnicą ale zastanów sie czy warto.
Jepiej odłuż kase wyrzeźbij dobrą listwę wtryskową i pakuj 16v then Digi II
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
16V PL , KR , 9A z digifantem
Pany a jaką rurę na dolot najlepiej?
70 (66mm wewnątrz) starczy czy lepiej 76 (72mm wewnątrz)?
70 (66mm wewnątrz) starczy czy lepiej 76 (72mm wewnątrz)?
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514