Zatarty AGR...Problem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja co prawda nie agr ale mam alh
i powiem Ci że miałem podobnie, kupiłem od handlarza z zalanym motorkiem, chyba tylko on tam był.
po zmianie oleju coś zaczęło stukać itd
panewka podpory wały nr1 poszła w tango
rezultat wał nie tylko poszlachtany ale i pękł na dodatek.
i Wiesz co?
wyjęliśmy wszystko, wał inny, wszystko nowe, blok do regeneracji, stopa i silniczek śmiga już 30 tyś km, zero szlifów, wszystko fabryczne wymiary
koszt spory, 1300zł ale wszystko sam robiłem, a wszystko wymienione
ostatnio zapodałem wtryski 216
silniczek ma się dobrze, więc rozłóż go i zobacz czy coś się da z niego wykrzesać
[ Dodano: 05 Sty 2010 19:27 ]
z tego co wiem alh były tylko jedne, bez nowych starych głowic itd
tylko odgraniczony softem i wtryskami 0,185
i powiem Ci że miałem podobnie, kupiłem od handlarza z zalanym motorkiem, chyba tylko on tam był.
po zmianie oleju coś zaczęło stukać itd
panewka podpory wały nr1 poszła w tango
rezultat wał nie tylko poszlachtany ale i pękł na dodatek.
i Wiesz co?
wyjęliśmy wszystko, wał inny, wszystko nowe, blok do regeneracji, stopa i silniczek śmiga już 30 tyś km, zero szlifów, wszystko fabryczne wymiary
koszt spory, 1300zł ale wszystko sam robiłem, a wszystko wymienione
ostatnio zapodałem wtryski 216
silniczek ma się dobrze, więc rozłóż go i zobacz czy coś się da z niego wykrzesać
[ Dodano: 05 Sty 2010 19:27 ]
z tego co wiem alh były tylko jedne, bez nowych starych głowic itd
tylko odgraniczony softem i wtryskami 0,185
jaro860929, ja jak swój silnik robiłem to u mnie w okolicy jest zakład i jego szef dobrze się oriętuje w silnikach VW i mi proponował właśnie od ALH starego typu jak rano prosiłem żeby zrobił do wieczora a że miał trochę roboty to mi zaproponował inną i właśnie od ALH przyniósł i oprócz numerów to była praktycznie taka sama głowica.jaro860929 pisze:z tego co wiem alh były tylko jedne, bez nowych starych głowic itd
na pewno nie była od AFN bo miał też na zakładzie i mi proponował też ale że poza jednym uszkodzeniem mojej głowicy, które spowodowała osoba która składała silnika przede mną głowica była jak nowa.
dlatego nie chciałem innej.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: