nie reaguje wewnetrzne oswietl. przy otwartych drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie reaguje wewnetrzne oswietl. przy otwartych drzwiach
Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapala się wewnętrzne oświetlenie, lampka w drzwiach a także nie załącza się antynapad.
Z drzwiami pasażera jest wszystko o.k.
- Degelsegger
- Nowicjusz
mam to samo
Witam, mam to samo ale tylko czasami. ja bym obstawiał uszkodzenie w sterowniku do centralnego, bo to chyba on tym wszystkim steruje. Nie wime jak sie zabrac do tego ale narazie sobie odpuszczam, bo taki objaw mam sporadycznie.
Gdyby udalo sie cos ustalic to prosze o info.
[email protected]
Gdyby udalo sie cos ustalic to prosze o info.
[email protected]
- Mikołaj 11
- Nowicjusz
Re: nie reaguje wewnetrzne oswietl. przy otwartych drzwiach
kiss pisze:Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapala się wewnętrzne oświetlenie, lampka w drzwiach a także nie załącza się antynapad.
Ceść !
Miałem takie same objawy w swoim Golfie IV - to na 100% uszkodzona dioda.
Dioda znajduje się w drzwiach kierowcy / trzeba zdiąć tapicerkę drzwi /
dochodzą do niej z jednej strony przewód biały/brązowy , z drugiej strony
żółto/brązowy. /niemiecka nazwa diody - Sperrdiode i na schemacie elektrycznym jest oznaczona - J29/ , ma kształt walca o śred.5 mm i dłg.ca 40mm.
Ja wymieniłem ją sam a kupiłem w serwisie VW.
Taka dioda znajduje się tylko w drzwiach kierowcy.
Pozdrawiam i powodzenia.
Witam tez mam golfa IV i nie ma tam zadnego przycisku bo wylacznik znajduje sie w zamku tzn chip i trzeba kupic caly zamek a to duzy wydatek. Mnie spalil sie juz drugi raz i olewam to. Moze da sie rozebrac zamek i wymienic sam chip, czekam na pogode Koszt zamka to ok 200 300 zeta na czesciach uzywanych:)
Kurcze nie wiem gdzie jest w mk4, ale w mk3 jest taki gumowy grzybek na słupku środkowym (czyli po przeciwnej strony od zawiasów) tak gdzieś na wysokości zamka - bo widzę, że nik z czwóreczką się nie odzywa to poszukaj dokładnie na okolo drzwi jakiś ruchomych wyłaczników (moga być pod gumą)kiss pisze:moze w czwórkach jest to inaczej rozwiązane?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....