Czy w 1.8 RP są dwie pompy paliwa? Dziwne zachowanie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy w 1.8 RP są dwie pompy paliwa? Dziwne zachowanie silnika
Jak w temacie...
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 13:09 przez Gwiazdor, łącznie zmieniany 2 razy.
Bo cały czas mam problem z zachowaniem samochodu.
Przy tzw kick downie występuje przymulanie samochodu i jakieś przerywanie.
Natomiast przy delikatnym wciskaniu gazu jest w miarę ok.
Najgorzej jest jak sie depnie od lekkiego gazu na 3/4 wtedy ma największe przerwy jakby paliwa nie dostawał.
Ale np z lekiego gazu w podłogę problem praktycznie nie występuje. I deptanie na pełny gaz nie powoduje przerw w przyśpieszaniu.
I nie mogę dojść przyczyny.
Przy tzw kick downie występuje przymulanie samochodu i jakieś przerywanie.
Natomiast przy delikatnym wciskaniu gazu jest w miarę ok.
Najgorzej jest jak sie depnie od lekkiego gazu na 3/4 wtedy ma największe przerwy jakby paliwa nie dostawał.
Ale np z lekiego gazu w podłogę problem praktycznie nie występuje. I deptanie na pełny gaz nie powoduje przerw w przyśpieszaniu.
I nie mogę dojść przyczyny.
- outside
- Nowicjusz
- Kontakt:
to powiem ci szczerze że to może nie być pompa paliwa... one przeważnie siadaja jak wyjeżdżasz bak do zera... mi jak padła tylnia pompa paliwa to dławił się przy ok 3 tyś obr. a potem wogóle zgasł i pupa, już nie odpalił....
Cięzko było dojść przyczyn... ale generalnie faktycznie objawy sa takie jakby paliwo się kończyło, natomiast czy to ma znaczenie jak się pedał gazu wciska?? dziwna sprawa... wyjmij tą pompę i przedmuchaj pod ciśnieniem lub "usta usta" to będziesz wiedział co to
albo odepnij przewód paliwowy pod klapą odpal i stacyjkę i będziesz wiedział czy podaje paliwo czy nie
pozdr
Cięzko było dojść przyczyn... ale generalnie faktycznie objawy sa takie jakby paliwo się kończyło, natomiast czy to ma znaczenie jak się pedał gazu wciska?? dziwna sprawa... wyjmij tą pompę i przedmuchaj pod ciśnieniem lub "usta usta" to będziesz wiedział co to
albo odepnij przewód paliwowy pod klapą odpal i stacyjkę i będziesz wiedział czy podaje paliwo czy nie
pozdr
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
to chyba wyklucza pompę.Gdyby dawała za mało paliwa to na pedale w podłodze powinien się dławić. W gaźnikowcu taki objaw to pompka przyspieszająca, na wtrysku może przepływomierz "za wolno" reaguje i mieszanka jest za uboga. Nie mam pomysłu.TheGwiazdor pisze:Ale dziwne bardzo że na pełnym gazie nie ma problemów
- Paweł Marek
- V.I.P.