Stukanie w zawieszeniu podczas jazdy [MK2 1.8 GT]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- outside
- Nowicjusz
- Kontakt:
Stukanie w zawieszeniu podczas jazdy [MK2 1.8 GT]
Witam Golfiarzy
Mam następujący kłopot:
Od pewniego czasu słysze nasilający się dźwięk podczas jazdy.
Brzmi on jak stukanie, czy walenie. Jego częstotliwośc jest uzależniona od prędkośkci jazdy. Najpierw słyszałem to pod prawym przednim kołem, teraz jakby rozchodzi się na całą szerokość auta.
Wymieniłem klocki, dociski, sworznie, nawet opony i nic nie pomogło... (łożyska są ok)
Stukot staje się coraz głośniejszy i strach już jeździć...
Czy to możliwe że cały wał napędu się obluzował i tak wali?
Help Please !!
Mam następujący kłopot:
Od pewniego czasu słysze nasilający się dźwięk podczas jazdy.
Brzmi on jak stukanie, czy walenie. Jego częstotliwośc jest uzależniona od prędkośkci jazdy. Najpierw słyszałem to pod prawym przednim kołem, teraz jakby rozchodzi się na całą szerokość auta.
Wymieniłem klocki, dociski, sworznie, nawet opony i nic nie pomogło... (łożyska są ok)
Stukot staje się coraz głośniejszy i strach już jeździć...
Czy to możliwe że cały wał napędu się obluzował i tak wali?
Help Please !!
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ja też wymieniłem gumy z łożyskami parę miechów temu i znów puka ale już sie do tego przyzwyczaiłem.A myślałem że jak mam gwintowane zawieszenie to będzie przyczyna szybszego zużywania a tu się okazuje ze nie tylko.pozdro
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
ja byłem na diagnostyce i powiedział mi że to tuleje,a łożyska są wporządku.Choć jakoś dziwi mnie to bo niczym ostatnio wymieniłem łożyska to był taki sam stukot jak teraz.A jak wtedy wymieniłem łożyska to ustał.
PozdraVWiam - Tomek :pub:
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068
Tez stawiam na przegub w moim przypadku ostatnie 500km to katastrofa finansowa.
Przyszedł czas wymienić amortyzatory z przodu w sumie auto się nie psuje można zaszaleć wsadziłem Sachs przy okazji odboje, poduszki i geometria itp. 520zł.
Tydzień jazdy zaczęło wyć łożysko w kole przednim znowu zaszalałem ostatnimi złociszami zapłaciłem za SKF -170zł z robocizną i sprawdzeniem geometrii.
Kolejny tydzień jadę i na zakręcie przy ruszaniu zaczęło sobie stukać po kilku kilometrach jazdy po mieście stuka coraz częściej i nawet przy niewielkim skręcie kierownicy pewnie znowu ze dwie setki trzeba będzie wydać, na razie samochód na kołki czekam na jakiś zastrzyk finansowy.
Przyszedł czas wymienić amortyzatory z przodu w sumie auto się nie psuje można zaszaleć wsadziłem Sachs przy okazji odboje, poduszki i geometria itp. 520zł.
Tydzień jazdy zaczęło wyć łożysko w kole przednim znowu zaszalałem ostatnimi złociszami zapłaciłem za SKF -170zł z robocizną i sprawdzeniem geometrii.
Kolejny tydzień jadę i na zakręcie przy ruszaniu zaczęło sobie stukać po kilku kilometrach jazdy po mieście stuka coraz częściej i nawet przy niewielkim skręcie kierownicy pewnie znowu ze dwie setki trzeba będzie wydać, na razie samochód na kołki czekam na jakiś zastrzyk finansowy.
VW Golf IV 1.9 TDI AHF Highline
VW Golf MK1 Carbio
VW Golf MK1 Carbio
- outside
- Nowicjusz
- Kontakt:
Słuchajcie... mnie to już zaczyna przerastać.... żeby zniwelować to łupanie zrobiłem przez ostatni tydzień następujące zabiegi:
- Wymiana klocków i docisków
- Wymiana sworznia
- zakup opon
- wymiana łożyska
i.... dalej napierdziela...
Wszystkie wyżej wymienione sprawy wyszły że tak powiem przy okazji i należało je i tak zrobić.... teraz okazało się że najprawdopodobniej jednak przegub wewnętrzny... Wystkie usterki tyczą się tylko prawego przedniego koła, lewe jest oki... Mogę tylko podziękować zarządcom naszych códownych dróg za same dziury.... bo sami policzcie ile to kasy... już brak mi słów
pozdr
- Wymiana klocków i docisków
- Wymiana sworznia
- zakup opon
- wymiana łożyska
i.... dalej napierdziela...
Wszystkie wyżej wymienione sprawy wyszły że tak powiem przy okazji i należało je i tak zrobić.... teraz okazało się że najprawdopodobniej jednak przegub wewnętrzny... Wystkie usterki tyczą się tylko prawego przedniego koła, lewe jest oki... Mogę tylko podziękować zarządcom naszych códownych dróg za same dziury.... bo sami policzcie ile to kasy... już brak mi słów
pozdr