Odpowietrzanie po rozebraniu pompy vacum
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpowietrzanie po rozebraniu pompy vacum
witam czy po wymianie uszczelek na pompie podwtryskowej ( vacum) bede musial odpowietrzyc silnik?? i jak tak to jak to zrobic ??
silnik ajm 115 km
silnik ajm 115 km
witam, mechanik juz mi powymienial wszystkie uszczelki na pompie jak narazie jest wszystko ok. mam tylko male pytanie bo na srobach ( na polaczeniu sróby z otworem w który sie wreka) jest posmarowane czyms bialem, w jakim celu mechanik to zrobil i czy dobrze ze tak zrobil?? bo troche mnie to zastanawia.
wysylam fote troche lipnie widac, ale zawsze cos
wysylam fote troche lipnie widac, ale zawsze cos
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 20:46 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli dobrze zrobil czy zle?? i ukladu paliwowego mi tym nie zasyfi ??( bo wiadomo na pompowtryski siada uwazac)Rafał 21 pisze:bambi001 pisze:wysylam fote troche lipnie widac, ale zawsze cos
bambi001, prawdo podobnie posmarował aby sie nie wykreciły śruby! przy drganiach!. Co prawda stosuje sie inny specyfik! lub jest to silikon uszczelniający!!
-
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7.5 Variant
- Silnik: DGTE
bambi001, a czy Tobie ciekło paliwo spod tego dekielka? Widziałeś zestaw naprawczy do tej pompy?? Jak możesz to ile Cię kosztował ów zestaw?? Wydaje mi się,że mechanik uszczelnił dekiel sylikonem do wysokich temperatur i nadmiar właśnie pojawił się tam gdzie widać. Pytam o zestawik, bo widziałem tylko jeden na allegro i on chyba nie podchodzi do wszystkich numerów pomp.
tak cieklo mi ,ja kupowalem zestawik masz tam wszytskie uszczelki srobki itd, chyab ze masz pompke z uszczelka metalowa to wtedy w tym zestawie jej niemasz najlepiej napisz nr jaki amsz na pompie to ci doradze jakie masz uszczelki, za zestaw dalem 132 zl z wysylka chybaToledziak pisze:bambi001, a czy Tobie ciekło paliwo spod tego dekielka? Widziałeś zestaw naprawczy do tej pompy?? Jak możesz to ile Cię kosztował ów zestaw?? Wydaje mi się,że mechanik uszczelnił dekiel sylikonem do wysokich temperatur i nadmiar właśnie pojawił się tam gdzie widać. Pytam o zestawik, bo widziałem tylko jeden na allegro i on chyba nie podchodzi do wszystkich numerów pomp.
i watpie zeby dekielek sylikonem uszczelnial bo na laczeniach niema sylikonu jest tylko pod srobkami
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 22:48 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.
patrzylem teraz to raczej sylikon nie jest bo paznokciem go bez problemu zdrapuje.
[ Dodano: 06 Lut 2010 22:08 ]
jesli masz taki zloto-srebrny ( bo troche dziwny to kolor) dekiel to masz na gumowych uszczelkach czyli tez zestaw ci spasuje, bo wiem ze czarne dekle maja juz metalowa uszczelke
[ Dodano: 06 Lut 2010 22:08 ]
jesli masz taki zloto-srebrny ( bo troche dziwny to kolor) dekiel to masz na gumowych uszczelkach czyli tez zestaw ci spasuje, bo wiem ze czarne dekle maja juz metalowa uszczelke
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 23:17 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.
to masz tylko jedna inna uszczelke( na 10-0% pewny nie jestem ale tez mialem z tym problem i tak wnioskuje z doswiadczenia i przeczytanych informacji) ta co idzie przy glowicy ja kupisz w dobrym sklepiej z czesciami do VW, ale ta pod dekielkiem jest taka sama wiec zestaw by ci pewnie spasował tylko zostana ci dwie uszczelki,
a i tobie tez ropka cieknie ??
a i tobie tez ropka cieknie ??