Michaś_1977, Wytęż umysł Podpowiem! Ci siostra odpaliła!! bo twój depresator znalazl sie w jej zbiorniku! . A tobie butelkę uzupełniła wodąodpalił,a jej bezproblemowo.Nie wiedziałem co jest nie tak dopóki nie pojechałem tankować.Wyjąłem z bagażnika wspomniany dodatek i w tym momencie zajarzyłem o co chodzi...dodatek zamarzł
Zamarzł mi DIESEL - co zrobic, jak podgrzac "sprytnie&q
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
te od powrotu paliwa wymieniałam w wigilię , gorzej bedzie z tym do baku no cóz cos musze pokąbinowact0mal pisze:bacia12, wymienić przewody paliwowe i założyć nowe obejmy
[ Dodano: 26 Sty 2010 18:37 ]
t0mal, bardzo dziekuje - jutro musze pomyślec nad tym
- Żyj: powiedziała Nadzieja ...
- Bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie...
Rafał 21, tu cie zaskocze bo robie to sama
[ Dodano: 26 Sty 2010 18:40 ]
jak jestem w rodzinnych stronach to pomaga mi tato , a w Pruszkowie wszysto co moge robie sama - odpalac pomagał mi brat (podstawił swój samochód ) ale nie pomogło i to on zauważył te bąble w przewodzie jak ja próbowałam zapalic - dlatego tez wczesniej napisałam ze się ucze , a w ogóle co potrzeba to oczywiście musi robic mechanik
[ Dodano: 26 Sty 2010 18:40 ]
jak jestem w rodzinnych stronach to pomaga mi tato , a w Pruszkowie wszysto co moge robie sama - odpalac pomagał mi brat (podstawił swój samochód ) ale nie pomogło i to on zauważył te bąble w przewodzie jak ja próbowałam zapalic - dlatego tez wczesniej napisałam ze się ucze , a w ogóle co potrzeba to oczywiście musi robic mechanik
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 19:43 przez bacia12, łącznie zmieniany 1 raz.
dodam jeszcze ze odkręcałam (a dokładniej luzowałam) sróbę przy wtrysku żeby sprawdzić czy podaje paliwo i przy próbie urucomienia silnika paliwo wypłyneło nie wiem tylko czy właściwą ilość podaje
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 19:48 przez bacia12, łącznie zmieniany 2 razy.
bacia12, i juz wszystko wiem! Gratuluje! operatywności! Więc na pewno potraficie zrobic we dwójkę!!. Zakupujecie 2m przewodu przeźroczystego i 5l ON. Bańkę należy zamocować lub trzymać wyżej silnika! Wkładacie przewód do banki zaciagacie lob sama zaciągnie pompa! Zakładacie na króciec idący na zasilanie pompy! i co zapalacie!. Jak zapali!! .to zalewamy ten ogrzany filtr zalewamy go ON i podłączamy do tego przewodu z bańki Aby dobrze zasał! no i zaciągnął to paliwko z baku! Jak będzie juz widac chodził z 5-6 min. przekladamy do stanu pierwotnego!! .. I wracamy na forum Pośmiać sie z innych jak im depresator zamarzniebacia12 pisze:ale nie pomogło i to on zauważył te bąble w przewodzie jak ja próbowałam zapalic
bacia12,
bacia12, Nic się nie martw! . Jak nie będzie ciągnął z baku To będziesz jexdzic z bańka! bezpośrednio! gdzieś umocowaną pod maską Tylko do niej jeszcze należy podlączyć powrót i 60 k,m. Na bank przejedziesz! i do tankujesz Nieraz tak robilismy Zdaje egzamin!!bacia12 pisze:Rafał 21, bardzo dziękuje - jutro walki ciąg dalszy i mam nadzieje że twoje rady pomogą
smiechem żartem własnie rozmawiałam ze swoim tatem i mi powiedział że sąsiad kiedyś pod maską zrobił sobie zapasowy zbiornik paliwa taki na 5l i w mrozy zalewał tam ciepłe paliwo i palił bez problemuRafał 21 pisze:bacia12, Nic się nie martw! . Jak nie będzie ciągnął z baku To będziesz jexdzic z bańka! bezpośrednio! gdzieś umocowaną pod maską Tylko do niej jeszcze należy podlączyć powrót i 60 k,m. Na bank przejedziesz! i do tankujesz Nieraz tak robilismy Zdaje egzamin!!
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja tak mam od kilku dni bo mi smok w zbiorniku zatkało a próby udrożnienia kończyły się szybko ponownym zablokowaniem smoka .Dałem sobie spokój i zrobiłem na krótkoRafał 21 pisze:Jak nie będzie ciągnął z baku To będziesz jexdzic z bańka! bezpośrednio! gdzieś umocowaną pod maską
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018