Wyciek oleju spod uszczelki filtra oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju spod uszczelki filtra oleju
Witam. Mam problem ze swoim golfikiem 1.8, otóż juz poraz drugi wciągu miesiąca wystrzeliła mi uszczelka spod filtra oleju i cały olej wylał się. Co może byc przyczyną tego zjawiska??
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 00:00 przez adikko5, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf II - Das Auto
Ja tak miałem pare lat temu przy silnych mrozach (w nocy bylo okolo -30 oC), auto stalo przez noc na zewnatrz. Wg mnie za gesty olej od niskiej temp. Moge sie mylic.
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 22:51 przez Mc_Gyver, łącznie zmieniany 2 razy.
- matti1985w
- Nowicjusz
- Kontakt:
U mnie pękła uszczelka już wogule nie była elastyczna zrobiła sie jak plastik.
Nigdzie nie mogłem dostać takiej uszczelki byłem w intercarsie mieli ale ostatnią sprzedali dziś rano i niby niema nic na dzień dzisiejszy nawet na zamówienie.
Byłem jeszcze w 3 innych sklepach motoryzacyjnych dopiero dokupiłem taka uszczelke w sklepie z częciami do traktorów i maszyn rolniczych
Cena: symboliczne 2.20zł
Nigdzie nie mogłem dostać takiej uszczelki byłem w intercarsie mieli ale ostatnią sprzedali dziś rano i niby niema nic na dzień dzisiejszy nawet na zamówienie.
Byłem jeszcze w 3 innych sklepach motoryzacyjnych dopiero dokupiłem taka uszczelke w sklepie z częciami do traktorów i maszyn rolniczych
Cena: symboliczne 2.20zł
podsumujmy, odlapiłem auto (mróz koło -12C) rano pochodziło koło 1 min i ruszyłem przełączyłem na gaz przejechałe koło 500m i zaczeła sie palić kontrolka oleju pulsacyjnie ale coraz szybciej, zgasiłe szybko i chciałem zobaczyc co pod maska nie halo a jak otworzyłem to kałuża oleju wszystko wyciekło przez wypchnieta uszczelke pod filtrem oleju. wiec troche inaczej niz pokazane na zdjęciu na 1 stronie. dzis wieczorem mam odebrac mojego golfika i dowiem sie od mechanika dokładnie co to było i napewno sie tu podziele informacjami
[ Dodano: 29 Sty 2010 11:57 ]
ps.
a swoja droga jakie musiło byc ciśnienie ze wypluło uszczelkę na dokręconym filtrze a napewno nie przekroczyłem 2200 obrotów.
[ Dodano: 31 Sty 2010 11:27 ]
juz odebrałem gofine i okazało sie ze przyczyna był *#cenzura#* olej ( z beczki brałem) musiał byc źle przechowywany bo miał w sobie gródki lodu. Oprócz tego była równiż zapchana odma
[ Dodano: 29 Sty 2010 11:57 ]
ps.
a swoja droga jakie musiło byc ciśnienie ze wypluło uszczelkę na dokręconym filtrze a napewno nie przekroczyłem 2200 obrotów.
[ Dodano: 31 Sty 2010 11:27 ]
juz odebrałem gofine i okazało sie ze przyczyna był *#cenzura#* olej ( z beczki brałem) musiał byc źle przechowywany bo miał w sobie gródki lodu. Oprócz tego była równiż zapchana odma
Golf II - Das Auto