[all VW] Pomoc w rozkodowaniu radia VW
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam mam radyjko Alpha w VWT4, problem w tym że mi też się zakodowało radio i to dziwne bo moja mała iskierka bawiła się nim grało, grało a on sobie popstrykała na radyjku przyciski i nagle cisza i magiczny napis SAFE, problem mam w tym że z tego co słyszałem po włączeniu radia pojawia się napis SAFE po czym trzeba wstukać kod no i ja mam ten kod tylko że cały czas jest napis SAFE nie można wpisać kodu, może ktoś z Was wie jaką kombinację klawiszy trzeba nacisnąć aby można było wpisać kod.
pozdrawiam Krzysiek,
[ Dodano: 06 Sie 2009 22:55 ]
Próbowałem tak jak opisują inni nacisnąć TP i TA 5 sekund ale to nie działa, czy mi się radyjko popsuło, a mogło by pobrzdągać jeszcze troszkę bo to autko do pracy, pomóżcie troszkę bo przyjemniej by się podróżowało.
pozdrawiam Krzysiek,
[ Dodano: 06 Sie 2009 22:55 ]
Próbowałem tak jak opisują inni nacisnąć TP i TA 5 sekund ale to nie działa, czy mi się radyjko popsuło, a mogło by pobrzdągać jeszcze troszkę bo to autko do pracy, pomóżcie troszkę bo przyjemniej by się podróżowało.
- 2pek
- Mały gagatek
- Kontakt:
co do rozkodowywania radyjek na pomorzu w okolicach malbork tczew i okolice to zapraszam:) i nie lutownica transformatorową hehe.... stacje lutownicze hot air i te sprawy wiec pelen profesjonalizm. polecam sie. prawie wszystkie radia, nawigacje. pytać.
moja golfina, znowu pocina, ścina skur*ysynów jak gilotyna!
Z GL'a do GTI'ka --- Moja MK2 po dużej metamorfozie:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=367996&start=0
Z GL'a do GTI'ka --- Moja MK2 po dużej metamorfozie:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=367996&start=0
-
- Nowicjusz
- robertsobol1983
- Forum Master
Panowie ja mam najlepszy sposób który nic nie kosztuje a wymaga tylko trochę cierpliwości. Nie wiem czy to działa na każdym radiu ale na moim beta5 w MK4 AXR działa. Otóż po odłączeniu zasilania sie zakodowuje i wydaje sie ze jest lipa gdy nie ma sie tego kodu. A właśnie ze nie bo w moim przypadku jest to w ogóle nie potrzebne. Nie wiem jak to jest zrobione ale po ponownym podłączeniu oczywiście radio jest zakodowane i jak sie źle wpisze kod to zakodowuje sie niby juz na cacy i pisze na dole save. U mnie to i tak nie ma większego w niczym znaczenia bo wystarczy cierpliwie poczekać i właśnie nie wiem ile i czy musi być ciągle włączony zapłon czy nie bo nie chciało mi się tego sprawdzać ale juz wielokrotnie wyciągałem radio, wielokrotnie mi sie zakodowało z tego powodu i nawet celowo źle wpisywałem kod a i tak po jakimś czasie około 1h do 2h radio samoczynnie mi sie rozkodowywało i włączało. Wniosek: fabryczne radio gamma5 w aucie najprawdopodobniej rozpoznaje jakiś sterownik czy inny parametr i wykrywa ze jest ponownie w tym samym aucie i sie rozkodowuje..
[ Dodano: 28 Gru 2009 14:23 ]
[ Dodano: 28 Gru 2009 14:23 ]
są specjalne klucze które powinieneś kupić w każdym sklepie z car audio. Podajesz tylko jakie radio z jakiego auta i tyle. I radziłbym ci wyciągać radio tylko za pomocą specjalnych kluczy bo wyciąganie ich chłopskimi sposobami najczęściej kończy się uszkodzeniem tapicerki lub samego radiaPietrek1025 pisze:ja mam pytanie jak wyciągnąć to oryginalne radio?? Są jakies "klucze" do tego czy cos? z gory dziekujee:)
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)
NIE UDZIELAM PORAD I NIE ANALIZUJE LOGÓW NA PW
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- robertsobol1983
- Forum Master
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=1163 Tu masz przyjacielu całe ABC obsługi.ziomek_k_k pisze:witam wie ktos moze jak zatwierdzic kod w radiu vw gama V z góry dzikei
[ Dodano: 08 Sty 2010 10:44 ]
Tu jest co prawda bety obsługa ale wiekszosc powinno sie pokrywac i moze po przeczytaniu tego sam dojdziesz gdzie w gamie sie zatwierdza
Ani Mazda, ani Merca gwiazda nie da Ci tyle, co VW JAZDA :)
-
- Nowicjusz
- Paul Anders
- Nowicjusz
- Kontakt: