a czy możliwe jest aby filtr paliwa zabrudził się i zgromadziła się w nim woda przez co szarpie samochodem , wymieniałem filtr jakiś rok temu zrobiłem na nim około 10 tyś . prze ten czas prawie zawsze tankowałem na tej samej stacji benzynowej
[ Dodano: 27 Sty 2010 15:42 ]
witam. kupiłem dzisiaj ten STP uszlachetniacz do benzyny . niestety autem nadal szarpie. zauważyłem ze jak samochòd zagrzeje sie do okolo 70 stopni to troche mniej szarpie. nie mam pojęcia co może byc przyczyna szarpania .
Golf 2 1.8 RP Szarpie w trakcie jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam , otóż zrobiłem tak dolałem do baku STP uszlachetniacza do benzyny i przejechałem na full gazie jakieś 30 km , auto strasznie szarpało , gdy się dobrze nagrzało to już trochę mniej szarpało , po postoju jakieś 1 godz odpaliłem samochód i przejechałem odcinek 25 km i samochód nie szarpną ani razu , może coś pomógł ten środek , w piątek będę testował dalej czy samochód szarpie czy nie
gdzie znajduje sie dokładnie ta czapka monowtrysku ? możecie dodać jakies zdjęcie i to zaznaczyć . bo jestem początkujący w tych sprawach . ta czapka monowtrysku to jest to ten plastik na ktòrym jest znak vw i jest przykrecony 3 śrubkami ?
[ Dodano: 28 Sty 2010 16:40 ]
na zdjęciu na niebiesko zaznaczyłem odmę , a na czerwono to to jest ta czapka monowtrysku ?? Czy się mylę ? Jak się mylę to proszę mi podpowiedzieć gdzie znajduje się ta czapka monowtrysku
[ Dodano: 29 Sty 2010 23:35 ]
Witam , wyczyściłem cały układ paliwowy i szarapnie nadal występuje tylko teraz jest tak jakby bardziej nasilone , kiedyś podczas takiego szarpani to wymieniłem cewkę zapłonową i było ok , ale nie wydaje mi się żeby po około 4 miesiącach dalej wysiadła , co mam robić ?? To szarpanie jest strasznie uciążliwe
[ Dodano: 30 Sty 2010 00:17 ]
cos mi sie wydaje że musze chyba zacząć szukać przyczyny w układzie zaplonowym , od czego mam zacząć ?
[ Dodano: 30 Sty 2010 21:53 ]
czy jest możliwe aby wysiadła cewka zapłonowa , jak ją sprawdzić czy jest dobra czy spalona ??
[ Dodano: 06 Mar 2010 22:26 ]
witam jednak przyczyną był niebieski czujnik kupiłem nowy i wszystko jest ok , to jednak nie była wina układu paliwowego
[ Dodano: 28 Sty 2010 16:40 ]
na zdjęciu na niebiesko zaznaczyłem odmę , a na czerwono to to jest ta czapka monowtrysku ?? Czy się mylę ? Jak się mylę to proszę mi podpowiedzieć gdzie znajduje się ta czapka monowtrysku
[ Dodano: 29 Sty 2010 23:35 ]
Witam , wyczyściłem cały układ paliwowy i szarapnie nadal występuje tylko teraz jest tak jakby bardziej nasilone , kiedyś podczas takiego szarpani to wymieniłem cewkę zapłonową i było ok , ale nie wydaje mi się żeby po około 4 miesiącach dalej wysiadła , co mam robić ?? To szarpanie jest strasznie uciążliwe
[ Dodano: 30 Sty 2010 00:17 ]
cos mi sie wydaje że musze chyba zacząć szukać przyczyny w układzie zaplonowym , od czego mam zacząć ?
[ Dodano: 30 Sty 2010 21:53 ]
czy jest możliwe aby wysiadła cewka zapłonowa , jak ją sprawdzić czy jest dobra czy spalona ??
[ Dodano: 06 Mar 2010 22:26 ]
witam jednak przyczyną był niebieski czujnik kupiłem nowy i wszystko jest ok , to jednak nie była wina układu paliwowego
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 12:36 przez kazikb3, łącznie zmieniany 1 raz.