Witam,
Od pewnego czasu mojego Golfa meczy rytmiczne popiskiwanie pod maska. Problem jest ewidentnie zwiazany z ukladem skrzynia biegow/sprzeglo. Efekt dzwiekowy jest dosc glosny i przypomina nieco dzwiek paska klinowego. Nie zalezy on jednak od poziomu obrotow silnika. Jest najczesciej tak, ze piszczy jak jest zimny. Sprawa ma sie tak, ze, gdy np. jade na dwojce, slychac popiskiwanie, zmieniam na trojke i problem automatycznie znika.
Ktos mi podpowiadal ze moze to byc lozysko oporowe. No i jeszcze jedno, ze pisk slychac zarowno na luzie (na postoju), jak i na biegu podczas jazdy.
Prosze o podpowiedz
Rytmiczne glosne popiskiwanie pod maska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rytmiczne glosne popiskiwanie pod maska
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 22:34 przez mjeciu, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
no wlasnie czasami zdarza sie ze slychac ze wcisniecie sprzegla jakis wplyw ma bo pisk tak jakby zostaje wybity z rytmu czasami na chwile tak jakby zamilknie ale po chwili dalej piszczy... zdarzalo sie ze wcisniecie sprzegla powodowalo zamilkniecie pisku.
I jeszcze mam pytanie odnosnie tej opini, ze to ktores lozysko w skrzyni piszczy. Czy na postoju tam w skrzyni tryby sie obracaja ? Czy dopiero po ruszeniu ?
I jeszcze mam pytanie odnosnie tej opini, ze to ktores lozysko w skrzyni piszczy. Czy na postoju tam w skrzyni tryby sie obracaja ? Czy dopiero po ruszeniu ?
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 23:33 przez mjeciu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a nie napisałbyś jaką masz skrzynię, całkiem inna budowa jest mechanizmu wyciskowego w 1,4 1,6 a inna w 1.8 czy 2.0, albo w dieslu
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 11:03 pm ]
Dopisz do profilu jaki masz silnik, a nie w modyfkacjach profilu, wyedytuj go
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 11:03 pm ]
Dopisz do profilu jaki masz silnik, a nie w modyfkacjach profilu, wyedytuj go
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.