1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przy tych objawach to sprawdź termostat a i czujnik temp. najprawdopodobniej wariuje, czujnik vagiem, a term. organoleptycznie węże kiedy otwiera obieg, powinien przy 87CTasman20 Wroc pisze:jeżdżę cały czas na niedogrzanym silniku czy tylko kontrolka wariuje. ( myślę że to termostat )
[ Dodano: 29 Sty 2010 18:41 ]
przepustnica zabrudzonaManieKK pisze:Nie mam pojecia co to moze byc
[ Dodano: 29 Sty 2010 18:43 ]
możliwe, ale np w fabii u siebie nie słyszałemspych8 pisze:czy to mozliwe
[ Dodano: 29 Sty 2010 18:48 ]
pewnie modyfikacja wydechu: kolektor 4-2-1 (700PLN), wycięcie kata(100), tłumik sportowy(600), dolot powietrza poprawiony(400), korekta programu(800)pszmiel pisze:jak to zrobił
taniej swap na 1.8T i 150 kucy pod maską ewentualnie jakieś tdi
Już raczej nie ma zobacz na profildimmer pisze:gosc ma 136 koni ale nikt nie wie jakim spsobem:):)
Dość króki odcinek, jeszcze jak często stajesz na światłach lub pokonujesz górki to całkiem normalne i nie szukałbym przyczyny zmniejszenia spalania, sprawdź na dłuższej trasce, będziesz miał lepsze rozeznanie, na razie nie ma co panikowaćspych8 pisze:Cześć mam golfa IV 1.6sr pali 13l/100km przy spokojnej jezdzie, autem poruszam sie codziennie do szkoły 4km w jedną strone więc nie zdąży sie dogrzać. Czy to noralne? prosze o pomoc
Właśnie kolego, sprwadzałeś czy nie masz żadnych błędów u siebie?K3100PRO pisze:Mój pali niecałe 11litrów i wcale nie jeżdżę z przysłowiową "deską". Wydaje mi się ze to trochę dużo ale ten silnik podobno lubi sobie łykną paliwa. Skoro twój tyle pali to może najpierw zbadaj go gdzieś VAG-iem czy nie ma jakichś błędów.
Nie wiem czy u nas, ale jest coś takiego, że już po otwarciu drzwi włacza się pompa paliwaspych8 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie czy to mozliwe ze kiedy otwieram drzwi słysze jak uruchamia sie pompka paliwa nigdy sie z czyms takim nie spotkałem to normalne?
Co do temperatury to sprawdź termostat lub czujnik temperatury cieczy, to bym obstawiał.Tasman20 Wroc pisze:Ktoś się orientuje jaka może być przyczyna takich problemów?
A co do nawiewu to może to być nagrzewnica.
Raczej mija się to z celemfeniks79 pisze:pewnie modyfikacja wydechu: kolektor 4-2-1 (700PLN), wycięcie kata(100), tłumik sportowy(600), dolot powietrza poprawiony(400), korekta programu(800)
no juz nie mk4 leonka sobie sprawił:):)Jazz_Blue pisze:Już raczej nie ma zobacz na profil
[ Dodano: 29 Sty 2010 20:03 ]
filter pyłków masz do wymiany to jest przyczyna słabego nawiewu.. a co do temperatury to termostat moze byc przyczynąTasman20 Wroc pisze:ska jest siła nawiewu nawet na 4 biegu i temperatura powietrza wylatującego z kratek.
Ktoś się orientuje jaka może być przyczyna takich problemów?
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 21:05 przez dimmer, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeśli Twój problem się wyjaśnił to wróć do tematu gdzie zadałeś pytanie i napisz jak go rozwiązałeś. To wiele nie kosztuje, a pomaga innym!
-
- Nowicjusz
Sprawdziłem obieg górny wąż jest ciepły a dolny zimny chociaż też jakby się bardzo delikatnie nagrzewał. Więc wszystko wskazuje na termostat. Bo jak auto chwilę postoi to wskazówka temperatury z wolna idzie do 90 stopni.feniks79 pisze:przy tych objawach to sprawdź termostat a i czujnik temp. najprawdopodobniej wariuje, czujnik vagiem, a term. organoleptycznie węże kiedy otwiera obieg, powinien przy 87CTasman20 Wroc pisze:jeżdżę cały czas na niedogrzanym silniku czy tylko kontrolka wariuje. ( myślę że to termostat )
Mam jeszcze pytanie co do ceny jaki jest koszt termostatu Wahler??
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 00:28 przez Tasman20 Wroc, łącznie zmieniany 2 razy.