Witam posiadam w moim golfie mk1 silnik od golfa mk2 o oznaczeniu EZ pojemność 1.6 a z tego co się zorientowałem to blok tego silnika jest taki sam jak w silniku 1.8 przy czym te silniki różnią się wałem korbowym i korbowodami i przy ich wymianie z silnika 1.6 otrzymamy 1.8 niby proste ale nie do końca mam pytanie czy wystarczy zmiana wału i korbowodów czy tłoki też są inne?? Ewentualnie co jeszcze jest inne???
Pozdrawiam
Silnik 1.6 EZ pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Silnik 1.6 EZ pytanie
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 23:30 przez kowalesko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
Ja chce kupić blok z tłokami wałem i korbowodami i do tego przełożyć głowicę i resztę gratów od mojego bo po co mam kupować cały silnik jak mogę sam kompletny blok kupić a głowicę mam w bdb stanie więc myślę, że tak będzie najlepiej. Do tego myślałem nad jakimś ciekawym gaźnikiem bo oryginalny nie jest zbyt dobry.
To jak orienruje się ktoś na jakim bloku od 1.8 posadzę moją głowicę od EZ bez przeróbek ?????
Pozdrawiam
To jak orienruje się ktoś na jakim bloku od 1.8 posadzę moją głowicę od EZ bez przeróbek ?????
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 22:58 przez kowalesko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Silnik 1.6 EZ pytanie
Odświeżam temat i dołączam się do pytania kolegi.
To jak orientuje się ktoś na jakim bloku od 1.8 posadzę moją głowicę od EZ bez przeróbek ?????
Pozdrawiam
To jak orientuje się ktoś na jakim bloku od 1.8 posadzę moją głowicę od EZ bez przeróbek ?????
Pozdrawiam