jakie amortyzatory założyć

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gasiorx
Ma gadane
Ma gadane

jakie amortyzatory założyć

Post autor: gasiorx » wt lut 02, 2010 00:00

Witam szukałem na forum i nie znalazlem nic odpowiadającego mojemu pytaniu

zamierzam wymienic tylne zawieszenie a wiec amortyzatory i sprezyny

zauwazylem ze niektore golfy stoja normalnie wzglednie nisko (nie mylic z tymi na glebie) a niektore maja bardzo duzy przeswit pomiedzy opona a brzegiem nadkola jakies spore 5 cm

u mnie obecnie jak sie patrzy z boku to gora opony i krawedz nadkola nad opona jest na rowni zadnego przeswitu dodatkowo slychac juz spore pukanie amortyzatorow i jak z tylu siedza dwie osoby to juz siedzi calkowicie na osi wiec sprezyny nic nie trzymaja

moje pytanie brzmi jakie amortyzatory zalozyc aby miec ten przeswit?? ze pomimo pelnego zaladowania samochodu bedzie on mial jakas wolna przestrzen a nie opona o nadkole bedzie trzec
sa jakies dwa rozmiary wyzsze nizsze czy od jakiejs innej fury sie zaklada pasujace

ogólnie chodzi mi o jakieś seryjne amortyzatory a nie żadne serii tuning itp.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » wt lut 02, 2010 00:06

gasiorx pisze:zauwazylem ze niektore golfy stoja normalnie wzglednie nisko (nie mylic z tymi na glebie) a niektore maja bardzo duzy przeswit pomiedzy opona a brzegiem nadkola jakies spore 5 cm
Zaraz Ci to wytłumaczę.Pomijając długość spręzyn które w GTI i GTD były minimalnie krótsze,na Allegro i w sklepach motoryzacyjnych jest pełno marnej jakości podrób.Specjalnie zrobiłem zdjęcie przy wymianie amorków,jeden to Kayaba,drugi GPD:
Obrazek
Efekt jest taki:
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 00:08 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gasiorx
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: gasiorx » wt lut 02, 2010 00:09

no wlasnie chcial bym uzyskac ten sam efekt aby tak ladnie sie prezentowal więc co mam kupić dokładnie jakaś nazwa, wymiary?? te dwie nazwy to ktora do ktorego się tyczy??

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » wt lut 02, 2010 00:12

gasiorx pisze:hcial bym uzyskac ten sam efekt aby tak ladnie sie prezentowal
Co ładnie?Że pupa wysoko sterczy?

Awatar użytkownika
gasiorx
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: gasiorx » wt lut 02, 2010 00:14

no tak chce miec troche wyzej tyl bo jak jade w 4-5 osob to momentami po asfalcie jade tak mi kumpel stwierdzil jak jechal za mna a sam widze ze on za nisko u mnie siedzi bo juz zawieszenie jest stare

Awatar użytkownika
cyna
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: cyna » pn lut 08, 2010 23:08

Witam. Mam Podobny problem z tylnym zawieszeniem. siedzi nisko nawet bez obciążenia, a z obciążeniem to już wogole jest kompletna gleba. Dodatkowo mam do wymiany amortyzatory. Zastanawiam sie w jakie marki warto zeinwestować. Pytanie dotyczy zarówno sprężyn jak i amortyzatorów (oś tylna)

[url=http://ilepali.info/pt.php?id=27][img]http://ilepali.info/foot.php?id=27[/img][/url]

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: roger18sx » pn lut 08, 2010 23:57

według mnie to amory to za wiele nie maja do wysokosci auta no chyba ze sie załozy jakis tani syf co to na oko je w fabryce robili.Kiedys u brata z mk2 załozyłem nowe sprezyny taniej firmy to auto siedziało jeszcze nizej niz wczesniej.I posiadam dwie sprezyny z seata toledo i one powinny ladnie wygladac w mk 2 przynajmniej sa oryginalne

VW NA ZAWSZE

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”