NIE DZIAŁA OŚWIETLENIE DESKI ROZDZIELCZEJ :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
to wiem potencjometr juz tez mialem wyciągnięty jak dziś czyściłem styki sprejem do czyszczenia stykow elektrycznych ok wiesz nie jestem mechanikiem ani sie nie uczę w tym kierunku to teraz Ci zadam kilka pytan :
Mowisz podlącz do masy i do bezpiecznika wiec Masa to jest karoseria samochodu czy jak ?? a do bezpiecznika to jak jakos dokladniej mi opisz jak mam działać
a drugie pytanie jak zewrzyć te piny na potencjometrze i ktore
z góry dziekuje za pomoc
[ Dodano: 11 Lut 2010 13:50 ]
i następne pytanie jak dojść do tego gniazda zapalniczki zeby tam popatrzec na ta zarowkę ???
Mowisz podlącz do masy i do bezpiecznika wiec Masa to jest karoseria samochodu czy jak ?? a do bezpiecznika to jak jakos dokladniej mi opisz jak mam działać
a drugie pytanie jak zewrzyć te piny na potencjometrze i ktore
z góry dziekuje za pomoc
[ Dodano: 11 Lut 2010 13:50 ]
i następne pytanie jak dojść do tego gniazda zapalniczki zeby tam popatrzec na ta zarowkę ???
:)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
teoretycznie karoseria...ale goła, na lakierze nie będzie. Jak masz wątpliwości to przyłóż kabelek bezpośrednio do akumulatora, tylko wtedy musi być długi kabelek:)MACIOGOLF4 pisze:Mowisz podlącz do masy i do bezpiecznika wiec Masa to jest karoseria samochodu czy jak ??
w bezpieczniku jest taki mały otworek, tam wkładasz kabelek...jak bezpiecznik wsadzony w gniazdo to nie sposób nie zauważyć Tylko musisz być pewny, że bezpiecznik jest dobry.MACIOGOLF4 pisze:a do bezpiecznika to jak jakos dokladniej mi opisz jak mam działać
jak się nie mylę to jest tam wtyczka na pięć pinów. W jednej kolumnie są trzy piny a w drugiej dwa. Jeżeli po stronie potencjometru są dwa piny (a trzy po stronie regulacji wysokości reflektorów) to w te dwa miejsca we wtyczce wsadź kabelek (zworka). Jak piny są jakoś inaczej to zapodaj fotkę wtyczki i potencjometru.MACIOGOLF4 pisze:jak zewrzyć te piny na potencjometrze i ktore
greg dzięki za wyjaśnienie, też kiedyś zwarcie żarówki doprowadzało mnie do szału
[ Dodano: 11 Lut 2010 13:59 ]
Pod popielniczką jest jedna śrubka, odkręcasz i wyciągasz całość.MACIOGOLF4 pisze:jak dojść do tego gniazda zapalniczki zeby tam popatrzec na ta zarowkę ???
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mnie doprowadza ta moja deska rozdzielcza kur...ww juz nie mam sil z nią a tu jeszcze tyle zabawy ... ale kolego te bezpieczniki są te mini bezpieczniki w nich nie ma tego wlasnie otworku jak w zwykłym
[ Dodano: 11 Lut 2010 14:03 ]
a no a gdzie blizej niz akumulator nie ma blizej jakiegoś miejsca?? i zeby nie zjeb** calej instalacji elektrycznej w autku
[ Dodano: 11 Lut 2010 14:03 ]
a no a gdzie blizej niz akumulator nie ma blizej jakiegoś miejsca?? i zeby nie zjeb** calej instalacji elektrycznej w autku
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
MACIOGOLF4, masz w okolicy kilku forumowiczów np bongo - weno niech on ci sam to sprawdzi bo widze że pojęcia nie masz o elektryce i kręcimy się w miejscu
tu masz jego namiary
http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... ile&u=9151
tu masz jego namiary
http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... ile&u=9151
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 15:10 przez greg, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Qto pisze:to wyciągnij bezpiecznik i wsadź kabelek...tylko sprawdzaj na obydwu tych blaszkach, bo na jednej powinno pokazać się napięcie a drugą idzie do odbiornika po włożeniu bezpiecznika.
Kolego dzieki ze pomagasz i wogole ale napisz jaśniej wyciagnąć bezpiecznik i ten kabelek wsadzić tam do tego miejsca gdzie był wlasnie ów bezpiecznik ?? czy jak bo zaraz cos o blaszkach i juz sam tez nie wiem co jak ma to wygladac cale to sprawdzanie
[ Dodano: 11 Lut 2010 14:11 ]
no ale to moze byc przyczyna głupiej zarowki ?? powtarzam raz swiecilo raz nie a teraz juz wogole jak by cos sie spaliło gdzieś zreszta pokazywalem po zdj jak mi to świeci
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt: