Gaśnie na wolnych prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gaśnie na wolnych prosze o pomoc
Witam wszystkich Forumowiczów,
Mam bardzo powazny problem z moim MK2 1.3 benzyna (gaznik).Mianowicie gdy wyłączy sie ssanie to gaśnie na wolnych obrotach,gdy ruszam musze dodac sporo gazu bo inaczej zgasnie.odpala na dotyk,wymieniłem w nim w tym tygodniu filtr oleju,paliw,swiece,olej,uszczelke pod miska olejowa.dodam ze z silnika nigdzie nie leje olejem a z wydechu leci normalny dym.gdy patrzyłem do gaznika to na wolnych obrotach to wogóle gaznik nie wtruskuje paliwa ;/ podciagnolem mu troche obroty i nie gasnie ale teraz ma za duze obroty(jakies 1150-1250 ;( ).a ruszanie zostalo bez zmian...:/ PROSZE O POMOC
Mam bardzo powazny problem z moim MK2 1.3 benzyna (gaznik).Mianowicie gdy wyłączy sie ssanie to gaśnie na wolnych obrotach,gdy ruszam musze dodac sporo gazu bo inaczej zgasnie.odpala na dotyk,wymieniłem w nim w tym tygodniu filtr oleju,paliw,swiece,olej,uszczelke pod miska olejowa.dodam ze z silnika nigdzie nie leje olejem a z wydechu leci normalny dym.gdy patrzyłem do gaznika to na wolnych obrotach to wogóle gaznik nie wtruskuje paliwa ;/ podciagnolem mu troche obroty i nie gasnie ale teraz ma za duze obroty(jakies 1150-1250 ;( ).a ruszanie zostalo bez zmian...:/ PROSZE O POMOC
-
- Forum Master
- Kontakt:
@LATARA
Jaki masz gaźnik?
Niezależnie od tego - masz zapewne zatkaną dyszę biegu jałowego i dlatego gaśnie(na ssaniu chodzi) lub dokręcony wkręt składu mieszanki i nie puszcza paliwa z powietrzem. Nie zobaczysz czy podaje paliwo na biegu jałowym - paliwo idzie z powietrzem poniżej przepustnicy.
Obroty są za wysokie -ale to na małym ssaniu będzie.
Określisz gaźnik - myślę że pomoc uzyskasz...
Jaki masz gaźnik?
Niezależnie od tego - masz zapewne zatkaną dyszę biegu jałowego i dlatego gaśnie(na ssaniu chodzi) lub dokręcony wkręt składu mieszanki i nie puszcza paliwa z powietrzem. Nie zobaczysz czy podaje paliwo na biegu jałowym - paliwo idzie z powietrzem poniżej przepustnicy.
Obroty są za wysokie -ale to na małym ssaniu będzie.
Określisz gaźnik - myślę że pomoc uzyskasz...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najprawdopodobniej masz dziurawą podstawe gażnika mialem identyczny problem wymienilem i posprawoe lapal lewe powietrze i mial 0 mocy a niskich obrotach, przyczyną mogą być tez węzyki podcisnieniowe wychodzez z gaznika mogą być dziurawe lub nieszczelny weżyk od serwa ja mam ustawione 750obr i rusza ze strzala bez gazu
mój golfik MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3073862#3073862
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Najlepiej to sprawić sobie książkę "Sam naprawiam samochód " http://chomikuj.pl/Geralt90/Dokumenty/Ga*c5*banik+2EE książka odpowie Ci na większość problemów z samochodem