Funkcje Zegarów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Funkcje Zegarów
VW Golf 3 1.4 silnik seat . Witam wszystkich , jak widać po liczbie postów jestem tutaj nowy .Ogromnie przepraszam jeśli taki temat już powstał ,ale nie umiałem go znaleść . W więc chciałem zapytać was czy wiecie w jaki sposób mogę uruchomić inne funkcje . Chodzi o wyświetlacz z prawej strony (tam gdzie wyświetla się aktualny czas) ,nie wiem jak włączyć pozostałe funkcje tj. średnie spalanie ,temp. oleju .
Na początku myślałem że te opisy pod wyświetlaczem są do picu ,ale jak chciałem odpalić ostatnio mojego orzełka to nie chciał zaskoczyć i troche kaszanił się komputer przez rozładowany akumulator i funkcje zmieniały się jak oszalałe (po odpaleniu wszystko ok). Komputer jak dla mnie jest sprawny ,ale nie mam pojęcia jak włączyć pozostałe funkcje pls pomóżcie ,albo podajcie link do odpowiedniego tematu (jeśli istnieje).
Dołączam zdjęcie ,na wypadek gdybym za bardzo namieszał i byście sie nie mogli połapać
Na początku myślałem że te opisy pod wyświetlaczem są do picu ,ale jak chciałem odpalić ostatnio mojego orzełka to nie chciał zaskoczyć i troche kaszanił się komputer przez rozładowany akumulator i funkcje zmieniały się jak oszalałe (po odpaleniu wszystko ok). Komputer jak dla mnie jest sprawny ,ale nie mam pojęcia jak włączyć pozostałe funkcje pls pomóżcie ,albo podajcie link do odpowiedniego tematu (jeśli istnieje).
Dołączam zdjęcie ,na wypadek gdybym za bardzo namieszał i byście sie nie mogli połapać
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jednak jest pewien problem ,ja nie posiadam klawisza MFA przy wycieraczkach ... tutaj dodaje zdjęcie
Bez niego nie dam rady włączyć tych funkcji ?
Golf jest z roku 91
Bez niego nie dam rady włączyć tych funkcji ?
Golf jest z roku 91
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 17:32 przez Zajkol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
montujesz pare kabelków i masz, hehe http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186539Zajkol pisze:nie wiem jak włączyć pozostałe funkcje tj. średnie spalanie ,temp. oleju .
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzięki wam za rady . wojtas4589, dzięki za linka , będę kombinować z samego rańca ,ale zastanawia mnie jednak fakt , że te funkcje SĄ . Przykład ... po nocce gdzie temperatura sięgała do -20 akumulator można powiedzieć padł, jednak nie do końca ,coś tam kręcił i wtedy właśnie co obrót zmieniała mi sie funkcja ... z jednej na nastepną .
- Paweł Marek
- V.I.P.
W każdym razie sterownik silnika od 1.4 prawodpodobnie niema wyjścia na MFA i nie pokaze spalania, ale tego nie wiadomo bo nie napisłaęs typu silnika. Co do reszty napisałeś że silnik z Seta, ale nie wiadomo co wyjściowo było w Golfie, czy ten licznik z MFA, czy manetki bez MFA - sporo niewiadomych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.