Wskaźnik paliwa.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
działa jak najbardziej. Wczoraj rozkręcałem ponownie smok (u mnie nie ma pompy), patrzyłem wszystkie kabelki ok, nie przerwane, na lutach też w porządku. Próbowałem zamienić na tej blaszce kabelki ale nic nie pomogło, być może to coś na tej blaszce po której chodzi pływak i do której są podłaczane kabelki?Qto pisze:wskaźnik temperatury na zegarach działa ??
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
tzn. zmostkować wtyczkę, nic się nie spali?nie zrobi się żadne zwarcie?Qto pisze:spróbuj zrobić zworkę na wtyczce, jak wskazówka ruszy to znaczy że problem w baku...
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 13:35 przez bladzio1, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie bo ja mam taki broblem kupiłem golfika juz z zepsutym wskaznikiem paliwa ale od czasu do czasu sie włacza tzn. wsakzuje ilosc paliwa ale gdy go podkrece na wyzsze obroty to wskaznik bezwładnie spada i dodam jeszcze ze niedawno przestał mi działac predkosciomiez niewiem czy to wina czezpiecznikow... z gory dzieki za odpowiedz
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podpiąłem się dziś pod VAGa i wyskoczył taki błąd:
2 Faults Found:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
30-00 - Open or Short to B+
Domyślam się, że ma to jednak związek z czujnikiem paliwa. Błąd kasowałem ale po ponownym odczycie wyskakuje nadal. Dodam jeszcze że sprawdziłem wartości w grupie 17, blok 2, w polu 2 było 0L, natomiast w polu 3 580 ohm.
2 Faults Found:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
30-00 - Open or Short to B+
Domyślam się, że ma to jednak związek z czujnikiem paliwa. Błąd kasowałem ale po ponownym odczycie wyskakuje nadal. Dodam jeszcze że sprawdziłem wartości w grupie 17, blok 2, w polu 2 było 0L, natomiast w polu 3 580 ohm.