Blokada Radia

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Payson
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Blokada Radia

Post autor: Payson » śr lut 24, 2010 01:10

Witam

Przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnych tematów ale nic nie znalazłem - jeśli się mylę to z góry przepraszam!

Mój problem rozpoczął się w momencie odpięcia akumulatora - ale może też o tym dlaczego musiałem go odpiąć. Mianowicie załączał mi się non stop cichy alarm - światła awaryjne - kiedy samochód był zamknięty... dosłownie co minutę świecił przez 2... z obawy o rozładowanie akumulatora odpiąłem go i zamknąłem samochód ręcznie... wszystko byłoby ok - cały restart i kasacja liczników, ustawień... ale przy włączaniu radia zobaczyłem wiadomość ( zaznaczam, ze to radio wbudowane z nawigacją http://kuniseins.ku.funpic.de/CdcEmu/Gr ... VW_MFD.jpg MFD) proszę podać kod zabezpieczający - i tu zonk - kupując samochód z komisu nie dostałem żadnej instrukcji czy coś w tym stylu?

Pytanie brzmi - co polecacie? i czy znacie moze jakiś sposób na odblokowanie tego radia? albo dlaczego alarm się tak dziwnie zachowywał???

Z góry dziękuje za pomoc !
Pozdrawiam
Paweł

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » śr lut 24, 2010 01:15

Alarm mógł się tak zachowywać jak jest słaby akumulator, albo jakieś słabe przejście...
Co do radyjka to jest ciężka sprawa...
http://peb.pl/poszukiwania/113650-progr ... radia.html
http://www.google.pl/search?q=rozkodowa ... =firefox-a
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=60689
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 01:21 przez poolak2006, łącznie zmieniany 2 razy.

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » śr lut 24, 2010 08:09

Payson, poszukaj z papierach (książkach serwisowych itp.) czy nie masz czegoś z wpisanym kodem radia, lub wyciągnij radio, bo niektórzy handlarze wpisują kod na obudowie od góry. Jeżeli nic nie znajdziesz, no to kolega poolak2006 rzucił Ci pare linków, ale chyba warto by było podzwonić po magikach z Twojego rejonu, żeby któryś to odkodował...

Dayton-2007
Nowicjusz
Nowicjusz

Blokada Radia

Post autor: Dayton-2007 » śr lut 24, 2010 14:26

Witam...
Miałem ten sam problem a odpowiedź znalazłem w internecie na stronie http://www.kodydoradia.pl/
Wysyłasz im numer seryjny radia a oni odsyłają Ci na mail'a lub sms'a kod do radia. Kiedyś ta przyjemność kosztowała 20 zł, teraz widzę że 30, ale nie jest to chyba zbyt dużo w porównaniu z wizją wymiany radia. Nie zaszkodzi napisać do nich maila z pytaniem...
Pozdrawiam

Payson
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Payson » śr lut 24, 2010 17:55

Hej

Dzisiaj właśnie byłem u takiego magika i zostawiłem radio do odkodowania.

Niestety przez czystą głupotę wpisałem kod źle 3 razy co spowodowało kompletną blokadę (nie da się wpisać kodu). Gość przy mnie wymontował radio i rzeczywiście na górnej części obudowy była naklejka z kodem 0203... :goof: czyli dałem d.... :P

Cóż w związku z tym, że nie da się wpisywać kodu zostawiłem mu radio do odblokowania - podpiął je pod komputer i powiedział, że czas zczytywania danych z procesora potrwa około 12 godz. Więc wtedy będzie wiedział ile to będzie kosztowało i wtedy będę się decydował na ew. odblokowanie ( znajomy powiedział mi, że powinno to być 50-70 zł na co mogę się zgodzić ). Przy okazji tego odblokowania odblokowana zostanie także nawigacja ( wcześniej nie działały mi nagrane przeze mnie atlasy ), teraz powinno być inaczej.

pozdrawiam i proszę o opinie
Paweł :bigok:

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » śr lut 24, 2010 18:08

Nie wiem jak masz radio z nawi ale zwykłe seryjne jeżeli żle wpiszesz 3 razy kod , na włączonym zapłonie i radiu czekasz 1 godz i możesz wpisać właściwy

Payson
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Payson » ndz lut 28, 2010 04:03

Tak mam seryjne radio z nawigacja MFD... tylko, ze u mnie nie bylo mozliwosci wpisania tego kodu - caly czas bylo napisane SAFE i nie dalo sie nic zrobic - a czekalem wiecej niz godzine :(

Tak czy tak zaplacilem za to 30 zł - tragedi nie ma - ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - spotkalem u elektryka znajomego i teraz wszystkie rzeczy bede mogl u niego robic za oplata z duuuuuza znizka :D

pozdrawiam

[ Dodano: 12 Mar 2010 22:39 ]
A wracając do tematu migających awaryjnych kiedy samochód jest zamknięty... teraz dzieje się to sporadycznie... ale mimo wszystko chciałbym to naprawić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”