Witam.
Tydzień temu wymieniłem pasek klinowy w moim golfie, bo tamten był już luźny. Wymieniłem, sprawdziłem naciąg, przed odpaleniem wyciągam '' ssanie '' czy jak to się zwie i było ok. Problem w tym, że jak chowałem to " ssanie " to zaczęła mi mrugać kontrolka ładowania, ale to mruganie było z podobną częstotliwością do prędkości obrotowej. Dodam, że jak włącze jeszcze jakieś urządzenie (radio, światło stopu czy nawet postojówek) to ta kontrolka przestaje mrugać. Co to może być?? Pomóżcie bo jestem zielony w tej sprawie....
Pozdrawiam.
Pasek klinowy....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Bo z Łodzi się pochodzi
- Kontakt:
Pasek klinowy....
Zawsze i wszędzie guma palona będzie ;p
Lepiej jechać 5 minut dłużej, niż stracić życie w 5 minut
Lepiej jechać 5 minut dłużej, niż stracić życie w 5 minut
Siema.
Jak pasek klinowy masz nowy i dobrze naciągnięty to nie zaszkodzi sprawdzić jakie masz ładowanie.Ja bym się jednak zbytnio tym nie przejmował,podobno mk II już tak mają.
Z resztą przeczytaj sobie ten temacik,chyba Ci wszystko wyjaśni:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106427&start=0
Pozdrawiam.
Jak pasek klinowy masz nowy i dobrze naciągnięty to nie zaszkodzi sprawdzić jakie masz ładowanie.Ja bym się jednak zbytnio tym nie przejmował,podobno mk II już tak mają.
Z resztą przeczytaj sobie ten temacik,chyba Ci wszystko wyjaśni:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106427&start=0
Pozdrawiam.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
A no niestety już tak jest...Toshiba pisze:Tak jest w większości golfach
Zgadza się,bo w ten sposób zmuszamy alternator do wyprodukowania większego prądu i kontrolka przygasa.Bombel091 pisze:Dodam, że jak włącze jeszcze jakieś urządzenie (radio, światło stopu czy nawet postojówek) to ta kontrolka przestaje mrugać.
Kolego Bombel091,możesz jeździć i spać spokojnie (oczywiście nie w trakcie jazdy )