[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
a jestes pewnien bo ja niebardzo a jak to sprawdzic ??
[ Dodano: 21 Lut 2006 20:41 ]
qrde to mi sie podoba mysle ze u mnie tez tak altwo pójdzie podlacze kostki i dziala ale to niby trzea do alternatora ??
[ Dodano: 05 Mar 2006 09:32 ]
ja mam mk2 1.6 D 1991 i nie moge znalezc tych zegarów do niego wogóle z obrotomierzem ( lipe mam
[ Dodano: 21 Lut 2006 20:41 ]
qrde to mi sie podoba mysle ze u mnie tez tak altwo pójdzie podlacze kostki i dziala ale to niby trzea do alternatora ??
[ Dodano: 05 Mar 2006 09:32 ]
ja mam mk2 1.6 D 1991 i nie moge znalezc tych zegarów do niego wogóle z obrotomierzem ( lipe mam
BORJAN ()()---------()() :)
Mam ten sam problem....Mark_H pisze:JAK ZRODIC PRZEJŚCIÓWKI BO JA MAM TERAAZ W SWOIM GOLFI LICZNIKI ZWYKŁE BEZ OBROTOMIERZA Z LIPNYM ZEGARKIEM NA JEDNĄ WSÓWKE A UDAŁO MI SIE ZAKUPIĆ FAJNE ZEGARY Z OBROTOMIERZEM ALE NIESTETY NA DWIE WSÓWKI JEŻELI KTOŚ WIE CO Z TYM ZROBIĆ TO PROSZE O KONTAKT.
Czy ktoś wie jak zrobić przejściówkę z 2 wtyk w zegarach na 1 ??
Niestety przebieg zapisany jest w liczniku i jeśli podepniesz inny licznik to będziesz miał przebieg poprzedniego właścicela licznika.Baltazar pisze:to ja też podepnę się pod temat:
mam GOLF III, 1.8, GL i niestety też zegarkiem.. nie myślałem że takie proste jest przerzucenie zegarów..
mam natomiast pytanie co do przebiegu auta - coś trzeba ustawiać czy on sobie to z komputera jakoś odczyta...?
Mozna to przerobic ale przy pomocy programatora a tym zajmują się odpowiedznie warsztaty. Niestety bez tego sam nie zaprogramujesz przebiegu. Pozdrawiam.
[ Dodano: Nie Maj 28, 2006 23:38 ]
Sprecyzuj troche o co ci chodzi???golfik02 pisze:mam problemik maly, gti165 wymieniony na diesla wszystko chodzi ladnie mfa tylko obrotomiez sie nie ruszy jest do 8000 i niewiem co z nim zrobic?
masz diesla i wymieniłeś zegary na benzyne czy jak?
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
licznik z mk3 w mk2
witam
mam podobny problem jak niektorzy na tym forum i moze ktos moglby pomoc ,moze komus udalo sie rozwiazac taki problem a mianowicie :
mam mk2 td podlaczylem zegary z mk3 benzyny z mfa wszytsko dziala lecz niemoge dac rady z obrotomierzem tzn lata jak opetany , wiem ze w mk2 niemialem kompa a w mk3 sygnal idzie z kompa ... jest jakies wyjscie ??
pozdrawiam
mam podobny problem jak niektorzy na tym forum i moze ktos moglby pomoc ,moze komus udalo sie rozwiazac taki problem a mianowicie :
mam mk2 td podlaczylem zegary z mk3 benzyny z mfa wszytsko dziala lecz niemoge dac rady z obrotomierzem tzn lata jak opetany , wiem ze w mk2 niemialem kompa a w mk3 sygnal idzie z kompa ... jest jakies wyjscie ??
pozdrawiam
Podmieniaj śmiało wszystko będzie działać oprócz MFA. Do tego będziesz portrzebował czujniki tempratury zewnętrznej i oleju oraz połączenie z kompem z informacją o spalaniu no i przełącznik od wycieraczek z MFA. Co do prędkościomierza i zarazem licznika kilometrów to nie jestem pewien czy nie będzie przekłamań. Pozdrawiam.
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 19:33 ]
Sprawdziłem co do prędkościomierza i dystansu to na pewno będzie ci kłamał a jakie oznaczenie silnika miał ten 2.0?
[ Dodano: Pią Cze 23, 2006 19:33 ]
Sprawdziłem co do prędkościomierza i dystansu to na pewno będzie ci kłamał a jakie oznaczenie silnika miał ten 2.0?
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
Czy do golfa 3 1.4 na mono wtrysku rok 1992 można dostać deskę z obrotomierzem jeżeli tak to wystarczy ją tylko p[odłączyć.
[ Dodano: 01 Lip 2006 15:27 ]
Czy do golfa 3 1.4 na mono wtrysku rok 1992 można dostać deskę z obrotomierzem jeżeli tak to wystarczy ją tylko p[odłączyć,czy trzeba coś przerabiać.
[ Dodano: 01 Lip 2006 15:27 ]
Czy do golfa 3 1.4 na mono wtrysku rok 1992 można dostać deskę z obrotomierzem jeżeli tak to wystarczy ją tylko p[odłączyć,czy trzeba coś przerabiać.
baber
tak i nie deskę tylko sam licznik.Czy do golfa 3 1.4 na mono wtrysku rok 1992 można dostać deskę z obrotomierzem jeżeli tak to wystarczy ją tylko p[odłączyć.
nie trzeba nic przerabiac. licznik do 260 (od vr6) i od diesla (obrotek do 5000) nie bedzie działał. kazdy inny tak.
Ostatnio zmieniony sob lip 01, 2006 15:30 przez djtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
No i wykombinowałem ;P Zapodałem licznik z obrotkiem.
Tylko jest mały wałek, mój gofer jest `91 czyli jedna wtyczka, ciężko jest z licznikami na jedną wtykę więc zapodałem licznik na dwie wtyki, i jest mała lipa:
za ch*** nie mogę podłączyć kontrolki długich
wskaźnik temperatury jest prawie przy końcu skali
powinna migać kontrolka kierunków przy włączonych awaryjnych a nie miga ale to szczegół
może ktoś wie jak rozwiązać zagadkę albo robił już coś takiego? HELP!!
Ewentualnie mogę się zamienić na licznik z jedną wtyką.
Przy robieniu przejściówki posługiwałem się pinoutami ale chyba nie były one zbyt dokładne:(
Tylko jest mały wałek, mój gofer jest `91 czyli jedna wtyczka, ciężko jest z licznikami na jedną wtykę więc zapodałem licznik na dwie wtyki, i jest mała lipa:
za ch*** nie mogę podłączyć kontrolki długich
wskaźnik temperatury jest prawie przy końcu skali
powinna migać kontrolka kierunków przy włączonych awaryjnych a nie miga ale to szczegół
może ktoś wie jak rozwiązać zagadkę albo robił już coś takiego? HELP!!
Ewentualnie mogę się zamienić na licznik z jedną wtyką.
Przy robieniu przejściówki posługiwałem się pinoutami ale chyba nie były one zbyt dokładne:(