eldorado84 pisze:właśnie brałem te wartości 1250obr. silnika i próbowałem ustawić 3,5-3,9bara a tu zonk, hmmmm może podjechac do pompiarza żeby sutawił odpowiedni kąt wtrysku? Jutro wróce do tych ustawień co miałem i poczekam na rozwój wydarzeń.arwam pisze:prawdopodobnie przesadziłeś i zrobiłeś ciśnienie zbyt duże
Spróbuj opóźnić kąt wtrysku tylko zaznacz wcześniejszą pozycję opóźnij przestawiając pompę do przodu czyli od silnika powinno pomóc
Ja u siebie eksperymentowałem ale za pomocą całych zaworków i je tylko wymieniałem
ale stwierdziłem że w połączeniu z timing modem posuniętym tak że ruch tłoczka jest ograniczany przez obudowę ten mod u mnie nie zdał egzaminu.
ale na drugim aucie z silnikiem JR i IC od SB ten mod dał wyraźnego kopa powyżej 4500rpm do około 6500.
Około dlatego że obrotomierz kończy się znacznie wcześniej niż silnik przestaje ciągnąć
Pozdrawiam wszystkich kombinatorów
[ Dodano: 10 Lut 2009 21:05 ]
prawdopodobnie wziołeś wartości pierwsze obrotów zamiast te w nawiasach i przegiołeś
A i jeszcze jakiego zrobiłeś timing moda? Rozwiercając dekielek od pompy?
Nie skracałem tłoczek przestawiacza tak że teraz jego ruch jest ograniczany tylko przez długość szczeliny w której chodzi bolec przestawiacza