[MK2] Silnik 1.6 i 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jesteś tego pewien? Z książki nic takiego nie wynika.Poza tym wąż wychodzi z głowicy i blok nie ma tu raczej nic do rzeczy. Mogę się jednak mylić.majkel831 pisze:Moze niefachowo ale skutecznie!Silnik 1.6 ma wyjscie(to do cieczy chlodzenia) zglowicy pomiedzy(uwaga)pierwszym a drugim cylindrem (patrzac od lewej strony)a 1.8 pomatrzecim a czwartym.Dobre nie!
Chyba jednak namieszałeś ale nie szkodzi ...Wpadłem jeszcze na jeden pomysł, chodzi mi o sprawdzenie pojazdu na hamowni, może wtedy dowiem się jaką moc ma mój silnik i wg. tego dojdę do pojemności, co Wy na to ?? idzie tak sprawdzić ?majkel831 pisze:Chyba faktycznie nici z mojego sposobu rozpoznania bo to tyczy sie tylko do 1.6 i 1.8 ale GTI(EG i DX).To ci zamieszalem!
Chodzi o ten trójnik co sa w nim czujniki temp.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawka
Ale w dwojkach chyba nie bylo takiego silnika 1,8 75 KM(przynajmniej nie slyszalem).W trojkach tak.Nigdy dokladnie nie wyjdzie Ci na hamowni 75 albo 90 KM,ale i tak roznica bedzie pewnie znaczna...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ